Phoenix 5.0 Helicopter Active Flybarbarless Özelliği

Safak ALTINTAS

Kıdemli Uye
Katılım
17 Şub 2016
Mesajlar
1,801
Tepkime puanı
1,548
Yaş
38
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Arkadaşlar merhaba,

Phoenix 5.0 simultorü ile çalışmalara başladım. V911 pro da hiç zorluk çekmememe rağmen 6ch da epey zorluk çekiyorum, hatta tutamıyorum hoverda.
Sorum şu ; aileron ve elevator pitch komularını 1 kez verdiğimde helikopter o tarafa gitmeye başlıyor ve kendini merkez pozisyona toplamıyor. Evet bu model de flybar yok ama model\edit kısımlarında aşağıdaki şekilde active flybarless diye bi seçenek var. Bunu seçince istediğim şekilde oluyor. Pitch verince o tarafa gidiyor ama sonra topluyor. Merak ettiğim ; gerçek hayattaki durum nasıl ? V977 helikopter sipariş verdim, ondaki durum nasıl olacak ? Pitch vermeyince kendini toplayack mı?

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Phoenix 5.0 Helicopter Active Flybarbarless Özelliği

İlgili konu:



Türker Akgün' Alıntı:
Çok yerinde bir konu olmuş İlker abi, eline sağlık. :bravo:

4 Kanallı modellerle alakalı bende aklıma gelen küçük bir ilave yapayim. 4 Kanallı modellerde kullanıcının işini kolaylaştırmak için model üzerinde mekanik olarak etkili olan ve bu sebeple de devre dışı bırakılamayacak bir auto-leveling etkisi vardır. Yani modelci kuyruk dönüşü haricinde herhangi bir istikamette modeline kumandadan yön verdiğinde ortaya çıkan zorlayıcı kuvvet ile model o yöne doğru ilerler ve bu kontrolünü kesmesiyle beraber ana palle beraber dönen denge çubuğunun etkisiyle yönlenme son bulur. Denge çubuğu dönüşün etkisiyle sürekli olarak yere paralel olarak dönen ve modelci tarafından kontrol edilemeyen uçuş sırasında yalnızca merkezkaç kuvvetinin etkisinde bulunan bir aksamdır. Bu sebeple uçuşlarına dikkat edilirse esasen 4 kanallı modeller hiç eğilmez her zaman yere paralel olarak ilerlerler. Siz sürekli hover'da duran bu modeli verdiğiniz kontrollerle sağa, sola, ileriye, geriye iteklersiniz sadece. Oysaki 6 kanallı bir modeli isterseniz verdiğiniz kontollerle 90 derece bile eğebileceksinizdir.

Sonuç olarak eğer modelcinin beklentisi modelinin bir yöne doğru ilerlemesinden öteye akrobatik bir takım manevralar yapması ise 6 kanallı bir model edinmesi zaruri olmaktadır.

Gelelim biz neden 4 kanallı helikopterleri desteklemiyoruz kısmına. Desteklemiyoruz çünkü 4 kanallı helikoperlerle kazandığınızı düşündüğünüz pilotaj gelecekte sizin karşınıza çıkacak ve düzeltebilmek için son derece vakit harcamanıza sebep olacak (6 kanallı bir helikopter kullanabilmek için) yanlış bir alışkanlıktır. Kazanılan alışkanlıkları değiştirmek ise en iyi ihtimalle zor olacaktır. :saygilar:
 
Phoenix 5.0 Helicopter Active Flybarbarless Özelliği

6 kanallı herhangi bir heli asla kendi kendine hover yapmaz. Bir komut verdiğinizde helinin hareketini sonlandırmak için aynı oranda tersi komut vermeniz gerekir, ayrıca heliyi sabit tutmak için de devamlı komut veriyor olmanız gerekir. Tabi helileri sabit tutan, yada düz konuma getirme özelliği olan üniteler kullanılabilir, öğrenme aşamasında çoğumuz kullanıyoruz, ancak sürekli bu şekilde uçuş yapmıyoruz. Zaten helikopterin doğası bu. 9-1-1 'den ve onda edindiğiniz el alışkanlığından acilen kurtulmanız dileğiyle :)
 
Phoenix 5.0 Helicopter Active Flybarbarless Özelliği

Çok teşekkür ederim.
İşim zor ozaman. :laugh:
 
Phoenix 5.0 Helicopter Active Flybarbarless Özelliği

Bi anda olmaz da, zamanla kolaylaşır :)

Kocaeli şanslı bir il, değerlendirmek lazım :saygilar: