PWM ve PPM çıkışlı alıcılar

acakmak

Yeni Uye
Katılım
8 May 2014
Mesajlar
42
Tepkime puanı
0
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba,
Elimde Hitec Flash 7 kumanda var. (PWM çıkışlı- her kanal için ayrı bi kablo konnektör seti mevcut)
Pixhawk gibi otopilot sistemlerinde alıcının PPM çıkış olması yani tek bir kabloyla receiver kontrolcü bağlantısı yapılması gerekiyor.
Sorum PWM i PPMe cevirmek için bir kart mevcut mu?
 
PWM ve PPM çıkışlı alıcılar

Kumanda AFHSS olduğu için Frsky Delta 8 alıcıyı (bind işlemi sırasında uygun yerlere jumper takarak) PPM çıkışlı hale getirip kullanmak mümkün. Ayrıca ben PWM - PPM dönüştürücü bir modül üretiyorum. İstenirse yardımcı olmaya çalışırım. Ancak her durumda çözünürlük 4096 değil 1024 olacak.
 
PWM ve PPM çıkışlı alıcılar

Sümer hocam çözünürlüğün düşmesi bizi nasıl etkiler?
Sinyallerde bir gecikme vs... farklı aksi bir durumla karşılaşılması olası mıdır?
 
PWM ve PPM çıkışlı alıcılar

1024 klasik kumanda çözünürlüğüdür ve bence tamamen yeterli. Çözünürlük kaybı sakınca yaratmaz.
Doğrudan PPM çıkışlı alıcı ile PWM - PPM dönüşümü arasında kaçınılmaz olarak bir gecikme olacaktır. Kullandığım iki farklı algoritma var. Birisi hemen tüm alıcılarla çalışırken diğeri biraz "kaliteli" alıcı istiyor (sinyal çıkışlarını kalitesi önemli). Biri (kaliteli alıcı isteyeni) 1 milisaniyeden az gecikmeyle çalışırken diğeri (her alıcıyla çalışan) 3 - 4 milisaniye gibi bir gecikmeye yol açıyor. Bence bu bir sorun değil. Çünkü aynı sistemi telsiz trainer olarak da kullanıyorum ve trainer porta giriş nedeniyle çok daha fazla gecikme olmasına rağmen gerçek uçuşta bir sorun gözlemlemedim.