quadcopter kalkmıyor batarya sorunu mu acaba?

eren akkaya

Yeni Uye
Katılım
28 Nis 2018
Mesajlar
11
Tepkime puanı
1
Yaş
37
Konum
malatya
İlgi Alanı
Multikopter
Merhabalar ben de lipo pili yeni aldım fakat şarj etmeye çalıştığımda şu hatayı alıyorum: Battery Vol Err Cell Connect problem nedir acaba ne yapmalıyım ?


Bir de quadcopter in motorları dönüyor fakat kalkmıyor bu bataryadan kaynaklanabilir mi?
 
Konu açarken konu başlığı seçimi ile ilgili şu uyarının neresi net değil acaba ? Daha fazla açık olmak için ne yapmamız gerekiyor? Bir öneriniz var mı ?

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Kusura bakmayın yeni üye oldum forum konularını okumadım. Sizin de bu kadar sert bir şekilde cevap vermeniz gerekmezdi
 
Sert derken? Gayet açık bir uyarıyı hiç öenmsememişsiniz, bunun yeni olmakla falan bir alakası yok. Tamamen sallamamak.... Neyse;

Büyük ihtimal lipoyu dibine kadar bitirmişsiniz ve o şekilde halen kullanarak tamamen öldürmeye çalışıyorsunuz. Şarj cihazın da pil aşırı boş olduğu için şarj edemiyor.

Öncelikle forum kurallarını, daha sonra yeni başlayan indeksini ve özellikle de pil ile ilgili konularımızı okumanızı tavsiye ederiz.





 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Sallamamak değil dikkat etmedim diyelim kırıcı davranmaya ne gerek var başlığı düzelttim hemen.

Konuları okuyacağım fakat pil bozulmamıştır değil mi ? Bazı sitelerde pili daha kullanamazsınız gibi bilgiler yazıyordu.

Quadcopterin kalkmaması da bununla ilgili olabilir mİ?
 
Ölçü aletiniz varsa, balans konnektöründen hücrelerin tek tek voltaj değerlerine bakın. 3 volt altına düşen hücre varsa şarjer itiraz eder. Bu durumda 3 voltun altına düşen hücreyi kısa süre nimh veya nicd olarak gösterip 3 volt üstüne çıkarılır, sorun hallolur.
Sizde "Battery Vol Err Cell Connect problem " diyormuş. Hücrelerden birinin balans bağlantısında sorun olabilir de. (kopukluk vs.)
 
Sorularınızdan anladığım kadarıyla lipolar hakkında sınırlı bilgiye sahipsiniz. Benim lipolar ile ilgili en önem verdiğim bilgi son derece tehlikeli olduklarıdır. Patlama riski gibi bir çok risk bulunuyor. Uzun ömürlü olmaları içinde kullanım koşullarına çok fazla uymanız gerekir. Şimdi pilinizin bir veya bir çok hücresi olması gerekenin altında bir volt değerine düşmüş gibi duruyor ki bu pili tamamen kullanılmaz hale de getirmiş olabilir. Sizin şu aşamada yapmanız gereken öncelikle pili asla kullanmamak ve bir pil kutusunda muhafaza ederken forumda bulunan konulardan lipolar hakkında en azından temel bilgileri okumak. Yoksa şimdi yönlendirmeler ile pili kurtarsanız bile aynı duruma tekrar düşebilirsiniz. O pili aktif kullanıma geçirmeden lipoları iyice anlamış olmanız sizin faydanıza olur. Diğer sorunuzda evet quad pil yüzünden kalkamıyor olabilir piliniizin olması gereken voltun altında olduğu için gerekli enerjiyi sağlayamıyor ve quad kalkamıyor olabilir.
 
Teşekkür ederim fakat bataryada problem var büyük ihtimal
 
sevgili eren
lipo batarya hucrelerinin birinde voltaj 3.2 nin altina inmisse balansli iyi bir cihaz lipoyu doldurmak icin isteksiz olabilir ve hata verir. bu durumda riskli olmakla beraber charger i li ion pili sarj edecek sekilde bir aldatmaca yapmak sureti ile lipoyu kurtarabilmek bazen mumkundur. bu durumda amperaji dusuk seviyede tutmak ve bu surecte lipo sicakligini monitorize ederek her bir hucre 3.2v eristiginde chargeri li ion dan lipoya moduna gecirerek bir deneme yapilabilir. bu sekilde lipo kurtarmisligimiz olmustur. dikkat bu surec risk icerir. iyi sanslar

sevgi ve saygilarimla
sakir polay.
 
  • Beğen
Tepkiler: Emre Kaman
Pervaneleri dogru taktiginizdan emin misiniz? Fark etmeden CW motora CCW pervaneti takarsaniz, havalanamazsiniz. Bir kere ben bu hatayi yapmistim. Karistirdigimi sonradan fark ettim:laugh:
 
  • Beğen
Tepkiler: Levent Suberk