Quadro Motor Stop Ayarim Nasil olmali ?

berattea

Uye
Katılım
29 Nis 2015
Mesajlar
108
Tepkime puanı
113
Yaş
36
Herkese merhaba. Öncelikle forumda yeni olduğumu söylemek istiyorum. Bu forum kurallarından pek anlamadığım için açtığım başlık doğrudur yanlıştır affınıza sığınıyorum. Sorunuma gelecek olursak elimde littlebee 20a escli emax2205 2300 kv motorlu naze32 rev6 kartlı bir dronum var. Benim sorunum geçen bir arkadaşımın dronunu kullanırken gördüm benim motorlarım stop edince yavaşlayarak dönmeye devam ederken onun motorları anında duruyor bunun nedeni nedir acaba?
 
MOTOR STOP ETMESİ YARDIM LÜTFEN

Mesajınızdan öyle anlaşılıyor ki forum kurallarını çiğnediğinizi ve uygun olmayan başlık seçtiğinizi siz de biliyorsunuz.
 
NOT: Ben yazarken zaten Abi'lerimiz gerekli uyari ve cevabi vermisler :D

Merhaba Berat,

Madem durust bir sekilde bir giris yaptin biz de ayni sekilde cevap verelim ;)

-- Oncelikle konu acarken "Yardim lutfen", Acil Yardim" gibi ifadeler hos olmadi icin kullanmiyoruz. Onun yerine sorunumuzu kisaca ozetleyen bir baslik yaziyoruz. Mesela ben senin basligi o sekil revize ettim.

-- Diger taraf burasi sanal bir ortam olsa da bir aile ortami kurduk. Bu nedenle bu ailenin yeni uyelerinin oncelikle kendilerini tanitip bir selam vermelerini rica ediyoruz ki, uyelik sonrasi sana gelen ozel mesajda da bu durum acik bir sekilde belirtilmis durumda. Lutfen bir tanisma konusu acar misin ?



-- Gelelim sorunun cevabina. Her ne kadar quadro konusuna uzak olsam da benim tahminin senin sorunun cevabi ESC ayarlari ile ilgili. ESC de bazi parametreler prosedure gore konfigure edilmektedir. Bunlardan birisi de "Brake" yani fren paranetresidir. Senin esc de muhtemelen "Break" parametresi Off durumda oldugu icin motor stop durumunda motorlar yavas bir sekilde durmaktadir.

-- Son olarak anladigim kadari ile hobide yenisin. Bu nedenle firsat buldukca su konuya bakmani oneririm. Ciddi guze, ve faydali paylasimlar ve bilgiler bulacagina eminim.



Kolay gelsin :saygilar:
 
Quadro Motor Stop Ayarim Nasil olmali ?

Herkesden çok özür dilerim. Forum kültürüm pek yok ama forumlarda belli bir kuralın uygulandığını biliyorum. Ona istinaden yaptık bir eşeklik diyip yazdım. Taş atıp sopayla kovalamadığınız için de çok teşekkür ederim. Kendimi tanıtma kısmını bu başlıktamı yapmalıyım onuda bilmiyorum ama ismim Berat ve İzmir'de yaşıyorum 3 aydır kendi kendime bir merakla racing drone olayına gireyim dedim. Sonucunda 2 adet drone topladım. Ama sonradan anladım ki olay toplamak değilmiş. Ve bu yazılım kısmı beni benden alıyor. O yüzden yardımcı olursanız çok sevinirim. Çünkü ya küsücem bu hobiye yada koparıcam.
 
Quadro Motor Stop Ayarim Nasil olmali ?

Blheli'de PWM frequency/Damped ayarını Light veya Low yaparsanız motorlar anında durur.
 
Quadro Motor Stop Ayarim Nasil olmali ?

Peki bahsettiğiniz program ile FC üzerinden mi ESClere ulaşıcam yoksa özel bir bağlantı aparatıyla ESCleri mi bağlayacağım.
 
Quadro Motor Stop Ayarim Nasil olmali ?

Berat Özdemir' Alıntı:
Peki bahsettiğiniz program ile FC üzerinden mi ESClere ulaşıcam yoksa özel bir bağlantı aparatıyla ESCleri mi bağlayacağım.

Açıkçası Littlebee esclerde programlama nasıl yapılıyor bilmiyoum ama FC üzerinden bu ayarı yapamazsınız sanırım. Escnin yanında programlama kartı benzeri birşey geldiyse; burdan blhelinin son sürümünü indirip ayarlamaları yapabilirsiniz. Yapamazsanız yine yardımcı olmaya çalışırız. :saygilar:


Not: Baktım, sizin esc yazılımı zaten blheli ile geliyormuş. Programlamak için escnin sinyal kablosunu arduinonun d3 pinine, siyah kabloyu da gnd pinine bağlayıp programlama arayüzü oluşturabiliyorsunuz. Ama damped light olayını ben pek sevmedim. Motorun aniden hızlanıp yavaşlaması bence rulmanları çok zorluyor. Ama motorların tepkisi muhteşem oluyor bunu söylemeden de geçemeyeceğim. Tam racing quadlar için yapılmış bir ayar sanırım.
 
Quadro Motor Stop Ayarim Nasil olmali ?

teşekkür ederim ama yanında gelen herhangi bir aparat yok.
 
Quadro Motor Stop Ayarim Nasil olmali ?

Escnize uygun programlama aparati almaniz gerekli. Forumda var konulari gezerseniz. ;)