Raptor G4 havada enerji kesilmesi

Raptor G4 havada enerji kesilmesi

Hepinize teşekkür ederim. Ama biraz da şanslıydım. Ters bir pozisyona denk gelmedi. İşin ilginç yanı inverte geçecekken vaz geçtim ve tam o sırada oldu.
İsmail sana da geçmiş olsun.
 
Raptor G4 havada enerji kesilmesi

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
İsmail sana da büyük geçmiş olsun kardeşim :-\ Allahtan hasar çok küçük.

Konnektör mü yerinden çıkmış yoksai lehim mi erimiş ??
Abi lehimde erime yok connectörleri herhalde tam oturtmadım yada kanopiyi taktıktan sonra kasma yapıp çıkarttı.
 
Raptor G4 havada enerji kesilmesi

ismail ŞENCAN' Alıntı:
... Benzer durum cumartesi günü benim de başıma geldi goblin 700 ile havada elektrik kesti ve otorotasyonla iniş yaptım. Modelin kanopisini çıkarttığımda connectörlerin biri birbirinden çıkmıştı. İniş takımı ve servo horm kırıldı şükürler olsun başka bi sıkıntı yok. :)
Geçmiş olsun İsmail, neyseki bu olaylı haftasonunda büyük bir kırımımız yok. :)
 
Raptor G4 havada enerji kesilmesi

Türker Akgün' Alıntı:
Geçmiş olsun İsmail, neyseki bu olaylı haftasonunda büyük bir kırımımız yok. :)
Abi aynen olay bir hafta sonu. Sağlık olsun bunlar bu işin olmazsa olmazı..
 
Raptor G4 havada enerji kesilmesi

Cahit abi gecmis olsun.
kirim olunca artik sasirmiyorum baksana her sey den kaynakli olabiliyor.
 
Raptor G4 havada enerji kesilmesi

Durumu ucuz ve profesyonelce atlatmışsınız, geçmiş olsun.

Mehmet abinin de dediği gibi, lehim yenilemek diye birşey yok. Ancak özellikle bu konnektörleri lehimlemek için birkaç püf noktası vereyim.

-Lehim sırasında kablo üzerinde lehim teli eritmek, konnektör üzerinde lehim teli eritmek gerekir. Ancak sonra ikisini birbirine sadece arada lehim teli eriterek bağlamaya çalışmak yanlıştır. Lehim yapılacak tüm elemanların sağlıklı bir lehim bağlantısı sırasında lehim telinin erime sıcaklığına ulaşması gerekmektedir ki, bağlantı sağlıklı ve tek parça olsun.

-Farklı bir ifade ile, lehim sağlıklı ise, havya temas ederken hem kablonun, hem konnektörün hem de yeni eklenen bağlantı lehiminin Terminatör 2'deki sıvı metal abi gibi pırıl pırıl parlaması gerekir. Sadece "araya" eritilmiş lehim ekleme bağlantısı sağlıksız olur.

-Lehim edilecek metalin büyüklüğüne göre, uygun enerji seviyesine sahip bir havya kullanılmalıdır.

-Bu nedenle, 5-6 mm ve üzeri bullet bağlantı içeren konnektörlere, sadece ve sadece 50-60 watt'lık lehim cihazları ile lehim yapılmalıdır. Daha düşük lehim watt / ısı güçlerinde, konnektörün lehimlenecek kısmında yeterince hızlı ısı artışı sağlanamaz (ısı enerjisi esc ve batarya kablolarına, oradan da içlerine doğru yayılacaktır, sonuçta lehim noktası sıcaklığını kaybedecektir)

-Özellikle konnektör lehimi yaparken, mümkünse konnektörün metal bullet kısmını herhangi bir metal tutacak / sehpa ile sabitlemeyin. Tutacağa - sehpaya hızlıca metalden metale ısı kaybı olacak, siz istenilen sıcaklığa erişemeden elinizdeki havya ısı enerjisini tüketecektir.

-Eğer büyük bir konnektöre, düşük watt havya ile lehim yapılacaksa, konnektörün boyutunda bir ahşap parçasına oyuk açılıp, konnektör bunun içine sabitlenebilir (ahşap erimez ve metal teması kadar hızlı ısı kaybettirmez).

-Havya ucundaki kalay kaplama, erimiş lehimin havya ucuna yapışabilmesini sağlar ve bu normaldir. Havyalar, ucunda erimiş lehim olmadan sağlıklı ısı transferi yapamaz.

-Havya ucundaki kalay kaplama üzerinde oksitlenme var ise havya ucu değiştirilmelidir. Oksitlenme oluşmaması için havya ucu lehim işlemleri sonrasında sadece uygun temizleyici bakır tel ile (kesinlikle bulaşık teli / ıslak sünger vb değil) temizlenmeli ve üzerinde bir miktar lehim teli eritilerek saklanmalıdır (kalay uç, lehim ile kaplanmalıdır)

-Eğer havyanın sehpanızda aşırı ısınmasına izin verirseniz, üzerinde erimiş lehim olmadan saklarsanız, uygun olmayan şekilde kalay kaplamaya zarar verecek şekilde temizlik yaparsanız, bundan sonraki lehimleri sağlıklı yapabilmek için havya ucunu değiştirmeniz gerekir.

Bunlara dikkat edilirse, lehim gerçekten eğlenceli bir iş olmaya başlıyor. Ben genelde takımı kutudan çıkartırken içimde bir mutluluk olur, "hehe lehim yapacağım" diye :)
 
Raptor G4 havada enerji kesilmesi

Cahit ve Ismail abi cok gecmis olsun.
 
Ynt: Raptor G4 havada enerji kesilmesi

Cahit hocam ve ismail her ikinizede geçmiş olsun.

Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Raptor G4 havada enerji kesilmesi

Hepinize çok teşekkürler.

Ergün sana da üşenmeden bu değerli bilgileri paylaştığın için çok teşekkürler. Lehim hakkında bildiklerim tecrübe ettiklerimden ibaret. Ama şimdi neden lehim yaparken zorlandığımı daha iyi anlıyorum.