RC Uçak Acemisine Destek

BurakSancakli

Yeni Uye
Katılım
26 Tem 2017
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Yaş
33
Arkadaşlar merhaba. Tanışma konusunda da bahsetmiştim biraz. Şimdi benim elimde birtane RC uçak var ama marka modelini falan hiç bilmiyorum. Aşağıya fotoğraflarını atıcam zaten anlarsınız siz. Elektrikli hafif bi yapısı olan bi uçak (Sangi köpükten)

Şimdi bu uçak kız arkadaşımın amcasının o da uçuramamış bana dedi öğren uçuralım falan. Bilgisayarında bi simulatör gösterdi bana, AeroFly Prf. diye bişey. Kumandayı bağlamayı beceremedik. Neyse bu tarz şeylere hevesim olduğu için hemen çözerim diye düşünüyorum, belki de yanılıyorum eminolamadım :) (hee uçurmakta öyle kolaydı seslerini duyar gibiyim :D )

Neyse şimdi ben bu uçağı direkt şarj edip uçurmayı denesem sorun yaşar mıyım? Kalibrasyon yapmalıyı mıyım? Kumanda da yapmak gereken ayarları var mıdır? Uçak düşerse çok zarar görür mü?

İstanbul Bayrampaşa'da yaşıyorum uçuracağımız yer Şarköy. Buralara yakın yerlerde oturup bana yardımcı olabilecek birileri var mıdır bu forumda :)


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu tarz birşey sanırım uçak

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
RC Uçak Acemiliği - Help Me :)

Oncelikle rica ederiz lutfen gereksiz yere Ingilizce cumle kullanmayalim. Diger taraftan bilmem farkinda misin ama ekledigin resimler ne yazik ki gozukmuyor :rolleyes:

Simdi sordugun sorulara cevap yazmaya kalksam epey bir aciklama yapmak gerekiyor. Onun yerine ben su Temel konulara bir goz atmani oneririm.



Lutfen vakit ayirip Biraz okuyup anlamaya calis. Buna ragmen net olmayan hususlar olursa, elbette elimizden geldigince yardimci olmaya calisiriz.

Kolay gelsin :saygilar:

NOT: Yine de basitce bazı sorularına cevap vereyim.

1- Uçağın EPP- Köpükte olsa bir uçak. O yüzden uçak uçurmak için gerekli pilotaj ve temel ayarlar ne ise bu model içinde aynen geçerli.

2- Sim çalışmadan bu uçağı uçurman mucize olur. Bizim önerdiğimiz simulasyon yazılımları ise :



3- Evet uçması için kumanda üzerinde gerekli temel ayaları düzgün yapman gerekiyor. Elektronik- Alıcı bağlantıları, kumanda üzerinde doğru konfigurasyon ve ayarlamalar. Bunun sonunda verdiğin komutlar doğru hareket etmeli ki uçağımız düzgün şekilde uçabilsin.



4- Istanbulda genelde özel kuluplerde uçuş yapıyor modelciler. Ama Orhanlı denen yerde açık arazide düzenli buluşma yapan bir grup da var diye biliyorum. Biraz araştırmanı tavsiye ederim.

5- Son olarak elinizdeki uçak eğer videodaki benzer bir JET ise kesinlikle başlangıç modeli için yanlış bir tercih. Bence onu hemen uçurmayın. Önce uçmayı Trainer tarzı bir modelde öğrenin sonra bu modele geçersiniz. Yoksa modele yazık olur.

 
  • Beğen
Tepkiler: Sezer KARATAŞ