S500 Quadcopter Toplama Hk. Yardım

kohlidi

Yeni Uye
Katılım
6 May 2015
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Yaş
31
Düzenleme: Özür dilerim konu yanlış yere açılmış. Moderatör arkadaş yardımcı olursa sevinirim. İyi forumlar.

İyi akşamlar arkadaşlar. Havadan görüntüleme gereken bir proje için quadcopter toplamam gerekli. Bir websiteden kendimce sağdan soldan bakarak parçalar topladım. Fakat bu konu hakkında çok fazla bilgim olmadığı için bilen arkadaşlara danışmak istedim. Aşağıda vereceğim parçalara ek neler almam gerekir yada hangilerini değiştirmem gerekir bilgi verirseniz sevinirim. Birkaç yeni araştırma sonucunda ürünlerdeki kk uçuş kontrolcüsünü NAZA M Lite ile değiştirmeyi düşündüm. Sizce ne yapmalıyım?
Kumanda olarak ise FlySky FS T6 6CH kullanmayı düşünüyorum. Uygun mudur?
Dipnot: Motor, pil, esc ve pervane gibi teknik ölçü bilgisi gerektiren ürünler sallanmıştır :) temsili olarak yazılmıştır. Sizlerden isteğim bunların kesin birimleridir.
Dipnot 2: zaman kısıtı olduğundan yurtiçinde bulabileceğim ürünler olması gerekli.
Dipnot 3: Uçuş ağırlığımız azami 2000g ve uçuş süremiz azami 30dk olmalı.

Frame özellikleri:
Malzemeler: cam elyaf + ABS plastik
Ağırlık: 300g

Saygılarımla.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Semih S. Avcılar
Mining Engineering
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Selam yok. Sabah yok. Gelen özel mesajı oluyup tanışma konusu acmak yok. Hazır paylaşımlara bakma hic yok...

Yine tipik bir üniversite projesi , yine zaman sikintisi, ve ne hikmetse yine quadro ....

Forum olarak bu durumdan cok sıkıldık Semih.

Yerinde olsam cevap beklemek yerine mevcut paylaşımları anlamaya çalışırdim...


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Mehmet bey öncelikle özür dilerim. Gecenin bir vaktinde üye olarak konu açtığım için böyle oldu. Gerekeni yapacağım birazdan. Fakat tipik bir üniversite projesi değil :) mevcut paylaşımları okudum fakat işin içinden çıkamadım. O yüzden cevap beklemekteyim. Tekrar özür diliyorum. İyi günler.


Semih S. Avcılar
Mining Engineering
 
S500 Quadcopter Toplama Hk. Yardım

Bu konu hakkında forumda birçok konu mevcut onları iyi bir şekilde okuyup kesin bir liste çıkartabilirsiniz böylece daha çok yardım alırsnız.
Birkaç sorunuzu ben cevaplayayım.
1)Tercihinize göre Turnigy 9x (Ben bunu kullanıyorum) veya FlySky FS-i6 kumanda öneririm.
2)Naza M Lite 'da GPS de vardır RTH olan daha stabil bir kontrolcüdür ayarları çok daha kolaydır. KK kontrol kartları ilk çıktığında çok kullanılıyordu ama artık pek kullanan yok. Havadan görüntüleme için Naza m lite daha uygun.
 
Berke Bey, cevabınız için teşekkürler. KK tercih etmekten vazgeçtim zaten. Ucuz yollu Naza M Lite buldum. Ve öğrendiğim kadarıyla bu cihaz hacklenmiş ve Naza V2 kurulabiliyormuş. Sanırım onu satın alacağım. Motor olarak Emax XA2212 980KV ve ESC olarak SimonK 20A düşünüyorum. Pil ve pervane seçimini nasıl yapmalıyım? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
 
S500 Quadcopter Toplama Hk. Yardım

2800 mah pil ile 30 dk uçuş biraz zor. Kamerasız 7-8 dk ancak havada kalırsın. 2212 motorlarlada uzun uçuş zor iş. Frame i bende sipariş ettim. Uzun uçuş süresi için araştırıyorum. 3508 580kv motor 13 inç pal, 4s 6000 mah ve30c üstü pil iyi bir konfigürasyon gibi duruyor ama hala araştırıyorum.
 
İsminizi bilmediğim icin iyy70 Bey diye hitap ediyorum özür dilerim. Bahsettiğiniz sistemde 2000g ile ne kadar uçuş öngörüyorsunuz?


Semih S. Avcılar
Mining Engineering
 
S500 Quadcopter Toplama Hk. Yardım

Semih Bey Merhabalar;

Tekrar yazmak istemiyorum ama forumda gerçekten quad toplamayla ilgili birçok konu var.

Naçizane birkaç tavsiyede bulunacağım.

1- Öncelikle toplamak istediğiniz ürünler çok amatörce ve sizi ileride üzebilme ihtimali yüksek ürünler. Naza-M Lite bulmuşsunuz sanırım. Bu doğru bir seçim olacaktır. Belirttiğiniz gibi versiyonunu Naza-M v2 ye çevirerek sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz (Çevremde canlı referanslar olduğu için kesin olarak sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz diyorum.)

2- 30 dk'lık uçuş süresi uzun bir süre. Bunun için motorların güçlü ve düşük amper çekiyor olması lazım. (Motor olarak 380 KV altı motor kullanmaya özen gösterin. Örnek olarak Sunnysky 4108S-380 KV) Ayrıca Lipo'nun da 4S ya da 6S olması gerekmekte. Lipo için Multistar Lipo'ları kullanabilirsiniz. Bu piller multiler için tasarlanıp ağırlığı bir nebze azaltılmıştır. Tabii bunlar da yetmiyor. Pervanelerin de aynı ölçüde büyük olması gerekecek. 15x55 ve üstü pervane önereceğim ama bu frame onu kurtarmaz. Bu kapsamda frame'i de değiştirmeniz gerekecek. 650'lik frame (Tarot 650 vb) kullanabilirsiniz.

3- ESC olarak ta Hobbywing X-Rotor 40A ESC kullanmanızı öneririm. Bu ESC'lerde kolay kolay sorun yaşamazsınız. Bu ESC'ler de aynı Multistar lipolar gibi multiler için kullanılmakta ve tavsiye edilmektedir.

Yazdıklarım parça önerileri gibi oldu fakat elinizdeki parçalarla hedefinize ulaşmanız neredeyse mümkün değil gibiydi. Tüm bunlardan ayrı olarak 680'lik bir frame kullanarak hexa yapmayı da düşünebilirsiniz. Bu framede de direkt 6S pil kullanıp 30 dk'lık uçus süresine ulaşabilirsiniz.

Fakat tekrardan özellikle belirtmek istiyorum 30 dk'lık uçuş süresi multiler için gerçekten uzun bir süre. Bunu yakalamak biraz zor ve masraflı olabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: mat
Ömer bey tam istediğim cevabı verdiniz teşekkür ederim :)
30 dakika olayına çok takılmamak gerekli. Azami olarak belirtmiştim yani 15-20 dakika olsa da kimseye zararı olmaz :) bu şekilde nokta atışı olarak motor ve esc öneriniz nedir?


Semih S. Avcılar
Mining Engineering
 
S500 Quadcopter Toplama Hk. Yardım

Rica ederim.

Motor ve ESC için belirttiğim özellikteki ürünleri kullanabilirsiniz.