Kurallar Şahıs ismi verilerek yazılan şikayet vs gibi mesajlar yasaklanmıştır!

Tüm üyelerimiz burada belirtilen kurallara uymak ZORUNDADIR.

İlker Sönmez

Tecrübeli Uye
Katılım
29 May 2014
Mesajlar
1,494
Tepkime puanı
2,511
Yaş
47
Konum
Adana
Web sitesi
www.drilkersonmez.com
İlgi Alanı
Heli
Şahısların direkt isimleri verilerek açılan şikayet vs benzeri konular yasaklanmıştır , uyarısız silinecektir.
Buna şimdiye kadar yazılmış olan buna benzer tüm mesajlar ve sonradan yazılacak mesajlar da dahildir.
İşin suyu çıktı.

Herkes problemlerini kendi arasında halletsin lütfen..

BURASI ŞİKAYETVAR.COM DEĞİLDİR! :mad:

Bende çok kazık yedim , hiçbir zamanda gidip foruma yazmadım , bir daha o şahıslarla alışverişim olmadı , tanıdıklarıma da duyurdum o kadar.
 
[Duyuru]: Şahıs ismi verilerek yazılan şikayet vs gibi mesajlar yasaklanmıştır!

Çok yerinde bir karar oldu gereksiz yere insanlar birbirine giriyordu.Tarafların bir şekilde kendi aralarında anlaşıp işi bu raddeye getirmemeleri en büyük temennimiz.
 
ben paylaştıgım yerlerde altına yazıdım ıbarede sevıyenın dusmemesi icin belirttim , burasi şikayetvar.com degil dedigin gibi forumda aktif olan cogu arkadası tanıyor ve bılıyorum karsılıklı olarak tanışıklıgımız var en kotu telefon uzerınden baya bır muhabbetimiz var , uyarı nıtelıgınde oldugunu da belirttim şikayet etmedim , seviyeyi ben düşürmedim burda kasıtım erhan veya erhanın olayı degıl cevap hakkı dogdugunda sevıyeyı dusuren arkadaşlardır ...
klasik Turkıye cozum bulunmayınca yasakla , kokten çözüm ugraşmamak çünkü , bu tur yasaklamalar bu tarz ınsanların işine gelır bizde gelmesin diye burda paylaşıyoruz , şikayet var.com kadar geniş degil yelpazesi bizim hobımızın ..

ama hazır bloglar var , boyle sorunlu olayları forum uzerınden link vererek , tartısma olaylarını o bloglara taşıyabiliriz yada bu tarz konular ıcın wl977 lerın esır almadan once bı konu baslıgıda acılarbılır forum altında:) olay çözüm üretmekse bu çözüm , kestirip atmak ise burasi şikayetvar.com degil demek yeterli :)
 
[Duyuru]: Şahıs ismi verilerek yazılan şikayet vs gibi mesajlar yasaklanmıştır!

ayrıca kural bundan sonra ise benim bundan 3-4 gun önce acıtıgım konuyu niye sildin ilker abi yada kim sildi ?? yada ben mı bulamadım anlamadım ki ??

aslında anladım mı acaba ? yoksa aklımdan geceni paylaşıp sesli düşüniyim, benım hakkında konu acan arkadas burda da konu actı çünki diger forumda actı diger forumda silinmedi bu konu , ama burda konusu sılındı , onun konusu sılındıkden sonra bu kural cıktı , adalet olması ıcın benım konumda sılındı ama dedıgım gibi ise olay şayet , kanun veya kural cıktıysa cıktıgı andan sonrasını kapsar ... yani benim fikrim bu şekilde be benimle bagdaşan bişey degil bu yapılan olan , kim yaptıysa yalnış yapmıştır , umarım dedigimi düzgünce kalp kırmadan anlatabılmısımdır...
 
[Duyuru]: Şahıs ismi verilerek yazılan şikayet vs gibi mesajlar yasaklanmıştır!

Bu tür konuları açanlar kesinlikle art niyetle açmıyorlar tam tersi benim başıma gelen başkasının başına gelmesin istiyorlar. Ama olay konuyu açanın kontrolünden çıkıyor.

Bu nedenle kararı ben de doğru buluyorum.
 
[Duyuru]: Şahıs ismi verilerek yazılan şikayet vs gibi mesajlar yasaklanmıştır!

Abicim sıkıntı şu , kimse haksız olduğunu kabul etmiyor , o ya da bu haksız demiyorum. Buraya yazmak sıkıntıyı uzatmaktan başka bir şeye yaramıyor aksine herkesi geriyor , işleri büyütüyor. Biz forum sakinleri mahkeme değiliz , karar mercii değiliz.
Bu gibi durumlarda yapılabilecek en güzel şey , daha önce alışveriş yapmadığımız yada tanıdıklardan referansı olmayan arkadaşlardan alışveriş yaparken ya peşin yada güvenli ticaret ortamında alışveriş yapmaktır. Alım yapan arkadaşlar içinde şunu demek isterim ikinci el malzeme her zaman risktir , iyide çıkabilir sıkıntılıda çıkabilir , satanında sıkıntıdan haberi olmayabilir , biri için hiç sıkıntı olmayan bir durum başka titiz biri için büyük bir sıkıntı olabilir . Sıkıntısız malzeme isteyen sıfır malzeme almalıdır.

Konuyu ben sildim , şimdi birini silip birini silmezsek ayrımcılık yapmış adam kayırmış oluruz.
 
[Duyuru]: Şahıs ismi verilerek yazılan şikayet vs gibi mesajlar yasaklanmış

abi iyi niyetime binayen diyorum , yalnış yapmışsın...

eleştriye acık biri oldugunu dusunerek sebebıne gelınce burda konuyu acan kimse , burdaki forum sakınlerinin karar hukmu vermesini beklemiyor , kimsede karar veya hukum vermiyor ( kı kımsenın haddıne degıldır bır baskası hakkında hukum vermek ) sadece fikrini söyliyor, bir çeşit kamu spotu gibi düşün bilinclendirme yani olay , ayrıca ayrımcılık olayında ise sopayı ıkı tarafa da vurdun bu adalet degildir ( haklı haksız demıyorum burda ) , cunku ben bu yaptırımdan once yazdım ...

boyle bır yaptırım yapılacak ise forum da anket yapılır oylama yapılır ? veya yapılsa ıyı olurdu derım ben ....(yada en azından bana haber verilebilir konunu sılıcem yada sen ne dersın gibi )

- he yapılmaz mı o zaman o arkadasda konusunu acar en fazla 2 gun surer zaten cevabını alır sular durulur , ondan sonra karar acıklanır , boyle bır yaptırıma gıdıyoruz dıye ....

haklı haksız gozetmeksızın , ıkı sahsında cevap hakkı tanınmış olur , hem şahsın bu şekilde actıgı konu anında silimemiş olur , cevap hakkı verilir ,( ki diger forumda yazdıgı komediye ben gerekli cevaplari verdim burdada verirdim ) , cevap hakkı verilmedi diye ulan adamın konusunu sıldık şimdi , şimdi edizinde konusunu silmek lazim demek diye bi adelet anlayışı bence yalnış , olmamali bu adalet degil .. cunku benım konum burda 3-5 gun okundu ... burda da haksızlık yapıldı şu an benım konum okunurken onun ki okunmadan silindi ve bu olayı kapatmak ve cevap hakkı dogmasın dıye edızınde konusunu sıldık dıye bir savunma olamaz , bu cok daha da buyuk bir yalnış cunku benım konum bu yaptırımdan da önce cıktı , yalnış bir örnek veya tutum olmuş ...

- yarin bir gun bu jokeri çekerim ben diyim , haklar herkez için var ....

ki burdada da ıkı tarafa adaletsızlık var , bıraksaydın da dıger forumda yazdıgı gıbı burda da tehdıtlerını savursaydıda karakterını sergıleseydı cevabını alsaydı benden herkezde görseydi kimin ne mal oldugunu.....

konuyu uzatmak veya kşisel leştirmek icin demiyorum ... :evil: :evil: :evil:

neyse abi olayı kişisel algılamayacagını forum yöneticisi olarak eleştriyede acık birsi olman gerekliliği ve sorumlulugunda oldugunu bilerek yazdım bunlari .. :RCKolik: :RCKolik: :RCKolik: :RCKolik:


( 2. kez yorumu guncelledım bu 2. si :D :D ilki degil )
 
[Duyuru]: Şahıs ismi verilerek yazılan şikayet vs gibi mesajlar yasaklanmıştır!

Rica ederim Edizim , fikrine saygı duyarım. Eleştirini de dikkate alıyorum.
 
[Duyuru]: Şahıs ismi verilerek yazılan şikayet vs gibi mesajlar yasaklanmıştır!

geregini arz ederim o zaman :)
 
[Duyuru]: Şahıs ismi verilerek yazılan şikayet vs gibi mesajlar yasaklanmıştır!

Şimdi bahsi geçince gittim öbür forumu okudum , gerçekten durum içler acısı. İnsanların seviyeleri nerelere kadar düşürebildiklerini gördüm , bizim arkadaşça dostça , bilgi paylaşımı amaçlı geneli senelerdir tanıdığımız bildiğimiz insanlardan oluşan forumumuz da böyle şeyler olmasını istemediğimiz için radikal davranıyoruz.
Herkese iyi forumlar dilerim.
 
[Duyuru]: Şahıs ismi verilerek yazılan şikayet vs gibi mesajlar yasaklanmış

bence degisen bısey olmadı ınsanların hepsı aynı , nasılkı sen oraya gırıp gordun ordakılerde buraya gırıp aynı seyleri goruyor abı , orda buna izin verildi diye öncesinde editörlük yaptıgın forum cok mu seviyesi düşük oldu şimdi ? O seviyeyu dusurdukce ben daha da dusurdum , kendi seviyesizligimden degil abi yada forum seviyesini dusurmek icin degil , hak ettigi sekilde cevap vermeye calisiyorum ...bide ( bu derken hee dun ordaydın bugun burdaydın gibi basit bir zihniyet ile yazmıyorum yazdıklarımı basit yorumlamayin yada aklınıza ılk gelen dusunceyı yapıştırmayın )

- yo olmadı , senın mod luk veya editorluk muydu tam hatırlamadım görevini kusura bakma , foruma kattıgın faydalı bılgılerın hem orda hem burda hangi platform olursa olsun onunde saygı ıle egılıyorum ve bu konuda bişey demiyorum ?? ınsanlar sevsın veya sevmesın , bilgiyi sevmeyen varmıdır ki bu dunyada ? helede boyle bır hobıde cokda fazla bır onemı yok bılgıyı aktaranın sevılıp sevılmedıgı , butun ders hocalarını sevgımı herkez ogrencılık yıllarında ?? hayır ama dersler işe yaradı onemli olan işe yaraması bende , sevdıgın hocanın dersını daha şevkli dinlersin budur başka bisey yok temel esas da , ben verdıgın bılgılerı ınan hem orda hem burda severe takıp edıp bişeyler ogrenmeye çalışıyorum ...

- diger forumda editorluk veya modluk yaptıgın zamanda da orda bu tarz olaylar yasandı o zaman niye mudahale etmedin abi ? yada niye sus pus oldun tavrını koymadın orda ? yada nıye cekildin ordan ?

abi bu camıa ınan " sıkayetvar.com "daki kadar buyuk degil o yuzden şikayetde kapsamlı degil , boyle kestırılıp atılmayacak kadar önemli bu şeyler , orda içler acısı durum yaşandı burda yaşanmadimi ? olaya bakış acısı bu olmamali bu durum bu hobi camıasında yaşandı , ordaki platform ile burdakinin ne farki var ? cogumuz hepsindeyiz platformların ha orası ha burası hepsındeyız , yani ordaki seviyesizlik yaşanmışlık burda sen görmemeyi tercih ettin diye yok mu oldu ? e ben burdayım mesela ? olayda benle yaşıyor ? , forumları not defteri gibi değil abi istemedigin begenmedigin sayfalari kopar at olmamali , kayıt defteri gibi dir bu platformlar öyle olmali ...( bu guzel bı cumle oldu yalnız :D :D ) yani aslında olay bu camiada yaşandı bu olayların kestirilip atılmasının önüne bu şekilde geçilemez ama en azından bi çaba sarf ediliyorsa ( haklı haksı demıyorum 2 kişiyi baz almayın daha geniş bakın) bunun önüne bu şekilde gecılır , farz etki ben haksızım veya haklıyım illaki birisi ile gene alış verişim olur kişi bunun bilincinde olur alış verişini yaparken zamanla tanıdıkca bakarki orda yazılanın bu adam için bır hukmü yok cidden yalan yalnış yazılmış , yada tam tersi ?? ....

saygısızlık edılıyorsa bu şahısları baglar forumun kalitesini düşürmez , bu camiada cabuk yayılıyor hersey o arkadasda eteklerı tutustu hatasından dolayı boyle seylere yeltendı olay cirkinleşti vsvsvs ...

bunu soylemen kendini fikrini savunmak için gerekliymiş gibi bir bahane oldu diyim , tatminkar seviyede degil benim için ilker abi ...

platformlar farkli olsada bu platformları kullanan ınsanların %70 aynı abi değişen bişey yok , hepimiz birbirimizi seviyoruz , bu tarz olaylarda ufak ufak ufak fark oluşur bilinç ile ;

- denızden 1 kova su almak gıbı degil , onun farklı anlaşılmaz ama bır kovanın ıcınden bır bardak su alırsan ufak da olsa fark görülür en azından belli bir zaman periyodun da ... bu camia o kova kadar var yok bu denizin içinde ...
 
[Duyuru]: Şahıs ismi verilerek yazılan şikayet vs gibi mesajlar yasaklanmıştır!

Merhaba arkadaslar insanların uyarılmasını gayet insani buluyorum bu sebepten yasaklanmasına bende karşıyım forumların amacı bilmediğimiz konularda destek alma yeri geldiğinde uyarılmaktır. Amaca hizmet eden bu gibi konularda insanlara destek olmak yada guvenlikleri icin önerilerde bulunmak çok daha faydalı olacaktır.
 
[Duyuru]: Şahıs ismi verilerek yazılan şikayet vs gibi mesajlar yasaklanmıştır!

Ben yasaklanmasını destekliyorum.

Uyarmanın ardından olay karşılıklı ağız dalaşına dönüşüp seviyesizleşiyor. Ben bunları okumaktan keyif almıyorum.
 
[Duyuru]: Şahıs ismi verilerek yazılan şikayet vs gibi mesajlar yasaklanmıştır!

Arkadaslar,

Bu tur olaylar forum ortaminda paylasildiginda ne yazik ki kontrollu nerede ise imkansiz hale geliyor ve seviye istenmeyen bir sekilde dusuyor. Bu da yonetim olarak bizleri gercekten cok zor durumlara dusuruyor.

Diger taraftan baktiginizda her iki taraf da kendince hakli gerekceler one surerek, sucu uzerine almiyor ki bu da gayet dogal. Zira suclu olan zaten sucluyum demez.

Kaldi ki 2.el Urun almak her Zaman basli basina bir risk. Alan da Satan da bunu bilerek hareket etmeli. Bu nedenle zaten surekli olarak :

- Tanimadigimiz kisilerden alis veris yapmayalim
- ZEVKIN VERESIYESI OLMAZ. Parayi almadan urunun gonderilmemesi gerektigini savunuyoruz
- Ayni sekilde Alan kisi Emin degilse SANALPAZAR uzerinden GET ile Alis veris yapsin diyoruz.

Yukaridaki kaideler uygulandiginda zaten bu tur sikinitilarin yasanmayacagini dusunuyoruz.

Yonetim olarak hic bir Zaman YASAKCI yaklasim icine girmedik. Ama takdir edersiniz ki burada Oldukca kalabalik bir grubuz ve yonetim olarak forum ortaminda gerginlige ve seviye dusmesine engel olmamiz gerekiyor.

Bu cercevede dusundugunuz de bize hak vereceginizi umit ederek, her Konuda oldugu gibi bu Konuda da gosterecegiz anlayis ve destek icin simdiden Tesekkur ederiz.

Saygilarimizla.

RCKOLIK Yonetimi
 
[Duyuru]: Şahıs ismi verilerek yazılan şikayet vs gibi mesajlar yasaklanmıştır!

Değerli abilerim doğru diyosunuz ama siz bi işi gücü olan yanlış anlşılmasın maddi durumu iyi olan insanlarsınız bende bu hobiyi çok ama çok seviyorum saatlerce sıkılmadan videolarını resimlerini izliyorum ama haftasonları çalışıp kendime bi model almak için para biriktirip ve karşıdaki kişi sizi ağır kazıklayınca gerçekten koyuyo.
Ben uçmayı çok istiyorum sıfır fiyatına ikinci el heli aldım sorunsuz denildi hasarsız yeri yok uzun bir sürede başka model alamayınca gerçekten üzülüyor insan.
Bu hobiyi elbet birgün durumum elverince bende hakkıyla yapıcam.
Bir hatam kusurum olduysa affola saygılar.