Servo Arızası ve Değişimi

Tamer Öztürk

Kıdemli Uye
Katılım
23 Ağu 2015
Mesajlar
2,149
Tepkime puanı
1,587
Yaş
28
Konum
Gazimağusa/KKTC
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba model uçağımın elevatör servosu towerpro sg90 9gr dijital ve değişmesi gerekiyor.Elimde aynı servonun analog olanı da var.Servoyu değiştirdikten sonra yeniden arıza yapması durumunda model kırılırsa uzun süre uçaksız kalabilirim(yüksekten düşmesi sonucunda uçağın sağlam kalacağına inancım yok).Siz benim yerimde olsaydınız;

1. Yeni ve kaliteli servo alana kadar bekler miydiniz?
2. Yoksa elimdeki servoyla devam mı ederdiniz?

Belki sorumu saçma bulabilirsiniz ama gerçekten çok düşünüyorum bu konuyu ve karar veremedm.En azından fikir verebilirseniz memnun olurum.iyi günler.
 
Servo Arızası ve Değişimi

Pİlotluk tecrübeniz iyiyse uçurun derim,her halükarda indirirsiniz yoksa servo takılı kalır,model stall olur,düşüşünü izlersiniz.Düşüşünü izlemeyi de tavsiye ederim,gerçekten çok hoş oluyor,ben bi kaç defa yaşadım,ayrı bir tadı var.Şaka olsun diye demiyorum.
 
  • Haha
Tepkiler: Adem CANITEZ
Servo Arızası ve Değişimi

İşin kötü tarafı model tamir olmayacak derecede kırılırsa uzun bir süre yeni bir model alamam maddi sebeplerden dolayı.Pilotajım gayet iyi o konuda sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum.Sg90 analog servoyu taktım şuan gayet iyi çalışıyor.Değerli yorumlarınız için teşekkürler.
 
Servo Arızası ve Değişimi

Elevatör servosu uçağın en kritik servosu ama en kalitelisini de taksan arıza yapabilir. Hele ki 9 gramlık olanlar minyatür yapıları nedeniyle daha da açık arızaya. O nedenle ben eldeki servoyu takıp uçmanı öneririm. Uçakta analog digital servo farkı bence pek hissedilmeyecektir.
Tek çok çok çok önemli nokta yönlerin kontrolü. :) Servolar bazen ters yönde çalışabiliyorlar. O nedenle marka ve model değiştiğinde kumanda yönüne özellikle dikkat etmek gerekir.
 
Servo Arızası ve Değişimi

Çok teşekkürler Sümer abi.Elevatör ve servo sorunsuz çalışıyor.Gerekli kontrolleri ve testleri yaptim sonuc sevindirici.Aslında Sg90 9gr analog servoyu uzun suredir cesitli modellerde kullanmistim bozulan servo ayni markanin dijital olanıydı.Bu konuda çok bilgili olmadığımdan bir abime sordum dijital servoların analog servolara nazaran daha çabuk bozulduğunu söyledi.Dediğiniz gibi yapacagım ve eldeki malzemeyle yarin sabah uçuş yapacağım.Çok çok teşekkürler eksik olmayın.Saygılar.
 
Servo Arızası ve Değişimi

Ahh be Tamer'ciğim, bir örnek: Senelerce 46'lık uçaklarımda HXT5010 kullandım. 6 dolarlık servolardı. :D HXT5010 sorunu nedeniyle uçak kaybetmedim hiç. Keyifle uç...