Simon K ESC Nasıl Programlanır ?

evren

Uye
Katılım
6 Tem 2013
Mesajlar
87
Tepkime puanı
0
Yaş
43
Hobbywing esclerimi hobywingin esc programlama aparatıyla kolayca programlayabiliyor ayarlarını değiştirebiliyorum.aynı zamanda esclerle birlikte gelen klavuza bakarak kumandanda biip bip seslerini dinleyerekte ayarları yapabiliyorum.
HOBBYWING Platinum LED Program Card Program Box for RC


Ancak elimdeki rc timer simonk yazılımlı escleri nasıl programlıyacağım.biip bip seslerine göre programlarken bip seslerine karşılık glen parametreler simonk lardada hobbyewing kitapçığındakıyle aynımıdır.her marka escnin farklı değilmi?simonk esclerin bir klavuzunu bulamadım.elinde olan yada bilen varsa bana gönderebilirmisiniz.

ayrıca simonklı esclerde kullanmak üzere basit ayar değiştirmeye yarayan bir aparat varmı?
 
simon k esc nasıl programlanır?

SimonK yazılımında, TIMING(medium), BRAKE(off), REVERSE(off) özellikleri, doğrudan kodun içine gömülüdür. Low Voltage cut-off özelliği ise hiç bulunmamaktadır. Kısacası Hobbywing ve benzeri ESC'ler gibi Kumanda yardımı ile ya da Kart yardımı ile ayarlarını değiştiremezsiniz. Gerekiyorsa kodu kendi ihtiyaçlarınıza göre ayarlayıp derlemeniz daha sonra da ESC'ye yüklemeniz gerekmektedir. Fakat varsayılan SİmonK ayarları, bir çok genel motor ve ESC'ye uyumludur. Değişiklik yapmak gerekmez.

Kodda değiştirilebilecek parametrelerin listesini burada, 151. ve 315. satırlar arasında görebilirsiniz.

 
simon k esc nasıl programlanır?

ok teşekkür ederim özellikle cutoff ayarını yapmam gerek diye epeydir tırmalamıştım.şimdi bu ayar olmadığına göre esc belli bir değerde güç kesmiyor yani değilmi?
 
simon k esc nasıl programlanır?

Hayır, kesmiyor. Pil durumu ile ilgilenmek kontrol kartına ya da kullanıcının sorumluluğuna bırakılmış :).
 
simon k esc nasıl programlanır?

ok teşekkürler