Simulator Çalışması Paylaşımları Neden ve Nasıl Yapılmalı

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,417
Tepkime puanı
43,398
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Ne zamandır aklımızda olan, ara ara sizlerden de gelen talepler doğrultusunda bu yeni "Sim Calışma Videolarımız" bölümümüzü açalım dedik. Bunda son noktayı, Ediz kardeşimizin aşağıdaki güzel tespitlerde bulunduğu mesajı koydu.

Bu bölümde yapacağımız simulasyon video paylaşımlarımız ile ana hedefimiz :

-- Aşağıdaki mesajda Ediz kardeşimizin çok güzel bir tespiti var. Bu tespite katılmamak mümkün değil.Türkiye' deki pilotaj seviyesinin büyük bir oranı hareket ezberleme şeklinde. Bunda en büyük etken tabii ki Türk milleti olarak genlerimizde bulunan acelecilik :laugh: Ama diğer bir büyük etken daha var, o da ne yazık ki bu konuda örnek alınması gereken ÖRNEK MODELCI eksikliği ;)

İşte bu bölümde yapacağımız paylaşımlar ile ben dahil üyelerimiz : " Evet ya Türkiye'de de bu işi tıpkı yurtdışında olduğu gibi olması gerektiği şekilde belli bir disiplin, sabır ve plan çerçevesinde yapan modelci arkadaşlarımız da varmış. Ben de neden bunlardan birisi olmayayım" dedirtebilmek. Yani bir nevi doğru için birbirimizi gaza getirmek ;)

-- Malum simulasyon çalışması gerçekten sıkıcı. Kaldı ki bir çoğumuz zaten simde yaptığımız bir sürü hareketi modellerde yapmaya cesaret edemiyoruz. Hal böyle olunca, bir süre sonra sim çalışmasına ya gerekli önemi vermiyoruz ya da daha da kötüsü tamamen bırakıyor.

Bu paylaşımlar sayesinde belki sim çalışmalarımıza olması gerektiği şekilde daha fazla önem verme ihtimalimiz var diye düşünüyorum.

-- Bir diğer noktada, bir çok arkadaşımız ne yazık ki modelciliği yalnız başına yapmak zorunda. Işte bu kardeşlerimiz özellikle yeni hareket denemelerini burada bizlerle paylaşarak var ise eksik / yanlışlıkları bunları tespit etme imkanına sahip olabilirler diye düşünüyorum. Ayrıca usta olan kardeşlerimiz verecekleri küçük tiyolar ile hareketlerin daha kolay çıkarılmasını bile sağlayabilirler.

-- Daha iyi bir öneri gelmez ise, benim önerim : Plan olarak Türker kardeşimin hem heli hem de uçak için zamanında paylaştığı aşağıdaki simulasyon derslerini referans almak.

RC Helikopter Simulatör Dersleri İndeks :
RC Uçak Temel Simulatör Dersleri :

-- Paylaşım şekli konusundaki önerim ise : Bu kervana atılmak isteyen arkadaşlarımızın birer tane sabit bir konusu olsun . Öncelikle ilk olarak mevcut pilotaj seviyemizi gösteren videolarımızı paylaşalım. Daha sonra ilerleyen günlerde yeni hareket öğrenmeye başladıkça, kendi konumuz altında yeni mesaj şeklinde paylaşalım

-- Simulasyon videolarımız kayıt etmek için aşağıdaki UCRETSIZ yazılımı bilgisayarınıza indirip, kurarak kullanabilirsiniz

YAZILIM DAHA SONRA PAYLAŞILACAKTIR.


Şimdilik önerilerimiz bunlar. Daha farklı ve güzel fikirlere her zaman açığız, lütfen bunları bizlerden esirgemeyin

RCKOLIK ailesi olarak yine Türkiye'de bir ILKE daha imza atmış olmanın verdiği haklı gururu yaşarken, bu yeni bölümümüzün hayırlı olmasını ve hepimizin pilotaj gelişmesinde olumlu katkı sağlamasını temenli ederiz :RCKolik:


-------------------------------------------------------------------------------------
Ediz kardeşimizin konu ile ilgili mesajı



byedz' Alıntı:
........En basiti alvin chai adam 10 yildir ucuyor , herseyi kendi ogrenmiş ...

1 yil komple hover sonraki yil nose in calismis nerdeyse 1 yil priflip calismis , adamin ucuslarinin cogu bigsky , en son sova dayali ucucagi zaman yere yaklasiyor... herif cok disiplin li cidden ...
Bu adam.kullanmasinda ben mi kullaniyim bu ekipmanlari ???

Evet biz Tr modelcileri de kendimiz ogreniyoruz genellikle , kendimjz arastirip sorup sorusturarak ogreniyoruz evet bilgilerimiz paylasiyoruz bu kismida cok guzel yani kendimizi cidden teknik anlamda gelistiriyor , bilgilerimiz ile birbirimizin teknik anlamda gelismesine yardim ediyoruz bu kisima kadar da guzel ...

Ama yalnis yaptigim bir nokta ki cogu modelci de bu sekilde , pilotaj anlaminda birbirizimi destekleyecek yonergeler yontemler , vsvsvsb gibi noktalarda eksigiZ ,yani teoride yurt disindaki cogu pilotdan fazla , ama pratik de eksigiz ...

3D ucan cogumuz hepimiz hep kalip calisip kalip ucup kaliplari birlestiriyoruz , kisa vadede ayni turkiye super ligdeki takimlar gibi ilk sene sampiyon luk olmadi avrupa kupasi seneye oldu oldu olmadi direk teknik ekip degisikligi ...

Yani kisa vadede basariya endeksli o yuzden husran cok oluyor kirim cok oluyor bu yuzden ...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Simulator Çalışması Paylaşımları Neden ve Nasıl Yapılmalı

Rezerve
 
Simulator Çalışması Paylaşımları Neden ve Nasıl Yapılmalı

Kendim paralı ve profesyonel bir yazılım kullanıyorum. Bu nedenle Ücretsiz EKRAN CAPTURE video yazılımı önerisine ihtiyacımız var :)
 
Gerçekten önemli bir ihtiyacı gidermiş olacak bu konu..Şu sıralar sim+977 ile akrobasi kullanımına ağırlık vermiş biri olarak konunun yakın takipçisiyim..Emeğinize sağlık ...
 
Mehmet Abi eminim hepimizin fayda göreceği harika bir konu olacak. Rckolik ailesi olarak yolumuz açık olsun diyelim. :RCKolik:
 
Her şey için hala çok geç değil :lol: Her türlü öneri ve görüşe açığız, konunun silinmesi dahil :laugh: :D
 
Bu konu neden ilgi görmedi anlayamadım. Bu hobinin olmazsa olmazı simülatör. Mehmet Bey simülatör çalışmanın sıkıcı olduğunu söylüyor ama ben zevk alıyorum.

Galiba simden video kaydı alıp yüklemek zor geliyordur. Ben yazılım olarak "fraps" kullanıyorum video kaydı için. ama ücretsiz değil de bir şekilde halletmiştim.
 
Çok güzel bir konu olmuş %p teşekkürler mehmet abi :thumbup: :saygilar: Takipteyim :RCKolik: :RCKolik:
 
Bence de uygun bir capture programı bulmamız lazım.Hadi onu da hallettik , illa ki müşkülpesentlik faktörü de olacaktır diye düşünüyorum.Çamaşırların dökülmesi de cabası :laugh:...Yani ben gibi değil aylar , yıllarca simülatör kullananların foyası meydana çıkıverecek.. :lollol: :lol:
Adminlerimize rica ediyorum , öle goblin , gaui parçalarının resimlerini yayınlamakla olmuyor arkadaş , konuyu açtığınız gibi örnek birer pilotaj videosu da bekliyoruz , bakalım o aletlerin hakkını verecek durumda mısınız..... :lol: :lol: :lol: :halay: :halay: :halay:
 
Simulator Çalışması Paylaşımları Neden ve Nasıl Yapılmalı

Cahit Kaş' Alıntı:
Bu konu neden ilgi görmedi anlayamadım. Bu hobinin olmazsa olmazı simülatör. Mehmet Bey simülatör çalışmanın sıkıcı olduğunu söylüyor ama ben zevk alıyorum.

Galiba simden video kaydı alıp yüklemek zor geliyordur. Ben yazılım olarak "fraps" kullanıyorum video kaydı için. ama ücretsiz değil de bir şekilde halletmiştim.
Valla Cahit Bey, ben bu duruma nedense şaşırmadım :laugh: :D Neyse biz yavaştan başlayalım, belki arkadan takip edenler olur :thumbup:

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
....Çamaşırların dökülmesi de cabası :laugh:...Yani ben gibi değil aylar , yıllarca simülatör kullananların foyası meydana çıkıverecek.. :lollol: :lol:
Adminlerimize rica ediyorum , öle goblin , gaui parçalarının resimlerini yayınlamakla olmuyor arkadaş , konuyu açtığınız gibi örnek birer pilotaj videosu da bekliyoruz , bakalım o aletlerin hakkını verecek durumda mısınız..... :lol: :lol: :lol: :halay: :halay: :halay:
Hakan'ım bu "Çamaşır" olayı beni de tedirgin etmiyor değil. Bir nevi sınav havasına soktuk durduk yere kendimizi :lol: :lollol:

Modeller konusu gelince, keşke harcanılan para ile orantılı olarak otomatik olarak pilotajımız gelişeversen, ama nerde.... :lol:

FREE CAPTURE yazılımları ile ilgili şöyle bir şey buldum. En iyi 5 dene FREE yazılımı incelemesi yapmış birisi :)



Incelemi yapan EZVID oluncai doğal olarak kendi yazılımı en başarılı FREE yazılım olarak tespit etmiş :lol: :lollol:



Şöyle yazılımı inceledim de gayet başarılı gibi. Henüz kendim test etmedim ama :D

Ekran kaydının yanı sıra, editleme ve düzenleme özellikleri var. Tek gördüğüm eksiklik videoları direkt YOUTUBE upload ediyor. Onun harici oldukça kapsamlı bir ücretsiz yazılım olmuş. En kısa süre içerisinde test edelim derim ;)

Bu da tanıtım videosu :)

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Çok güldüm bu son iki mesaja. :lollol: :lollol:
 
Hava rüzgarlı, ortam tam müsait değil. Haftaiçi hergün olmasa da önemli bir kısmında iş çıkışı arazideyiz.

Dün akşam Muttalip çayırına gittik bir pil uçtum ama rüzgardan baktık olmayacak başka mekana geçelim dedik. Batıkent tarafa yola koyulduk. Uygun sayılabilecek geniş açık bir arazi bulduk, rüzgar aynen devam. Yine de modeli kumandayı çantadan çıkardım. Servoları yerde hızlıca kontrol ettim. Ve gazı verdim... Kuyrukta bir anormallik vardı, yerde iken skid üzerinde sağa sola döndüremiyordum modeli, zeminin bozukluğuna verdim. Sonuçta tam pürüzsüz bir zemin değildi, hafif tümsekli çukurlu topraktı. Neyse o şekilde havalandım. Kuyruğa hakim olamıyorum, sürekli stick hareketi ile dengede tutmaya çalışıyorum. Sonra model biraz daha sağlam bir rüzgar yiyince (hızı değişken, arada coşuyor arada dingin) model kendi etrafında dönmeye başladı, kuyruk hakimiyeti sıfırlandı. Heyecan yapmadan tekrar hakim olmaya çalıştım. Sola kayarak yere yaklaşırken hold çektim motoru susturdum, modelin pozisyonunu cyclicten uygun hale getirmeye çalışarak full pozitif açı verdim. Bir nevi otorotasyonumsu bir iniş ile kırımsız denilebilecek şekilde yere indim. Modelde kanopideki boya çatlağı dışında sorun yok gibiydi (hk kanopisi takmıştım allahtan :D sanki bunun olacağını hissedermiş gibi)

Modelin yanına gidip neden olduğunu anlamaya çalışırken gördüm ki kumandada Gyro switchi 1 pozisyonunda. Bu pozisyonda gyro sensitivity değeri %0 :( Aslında üç konumu var switchin (0-1-2), 0 pozisyonunda sensitivity %60 civarında. O durumda kuyrukta titreşim yok fazla ve iyi tutuyor modeli... Neyse akşam eve gittim tam durum tespiti yaptım, hiçbir sıkıntı yok bir tek skidin bir ayağı kırılmış. (yine de modeli sağlam bi şekilde yere düşürdükten sonra bir uçuş daha yapmıştım, ayağın kırık olduğunu o zaman farketmemiştim. Hala gideri var yani :) ) Şimdilik japonladım ama tutmaz, en azından ayar yaparken düz durmasına yaradı. Kumandadan da gyro switchi 1 pozisyonu için de %60 değerini ayarladım. Kazara üst posizyondan orta pozisyona gelirse ve farketmezsem sıkıntı olmasın diye.

Özetle, sim çalıştık bu zamana kadar ama en çarpıcı tecrübeleri hep arazide yaşıyorum :) Yine çalışırız sime karşı değiliz ama gerçeğin yeri bambaşka. Ne yazık ki sim o ciddiyeti tam veremiyor yada ben tam alamıyorum, birçok kişi de bilgisayar oyunu edasındadır sim çalışırken...

Ama yine de sim iyidir :D
 
O değilde Mehmet abi bu ezvid tam aradığım tipten bir programmış yahu :bravo: :thumbup: sony vegas ile tadından yenmez bu :laugh: :laugh: :RCKolik:
 
Simulator Çalışması Paylaşımları Neden ve Nasıl Yapılmalı

Guncel diyelim ;D

Hazir HOVER ve disiplinli calisma ve pilotaj konusu acilmisken su konuyu da bir hatirlayalim. Ilk mesajin son kisminda yer alan Ediz kardesimizin mesajina ozellikle dikkat Lutfen :RCKolik: