Simülatör kumandası stick sorunu

Katılım
29 Haz 2017
Mesajlar
53
Tepkime puanı
13
Yaş
43
Konum
ÇANKIRI
İlgi Alanı
Uçak
:new:Kıymetli arkadaşlar öncelikle eğer yanlış yerde konu açmışsam özür diler yeni ve cahil olmama vermenizi dilerim. Forumdaki üstadlarımızın tavsiyesine uyarak Art-tech marka ikinci el bir simülasyon kumandası aldım. kumanda sorunsuz çalışıyor ancak sağ taraftaki kontrol çubuğunun hareket dişleri biraz aşınmış olacak ki yalama olmuş gibi. Kumandayı olduğu gibi yere dik konuma getirdiğimde kontrol çubuğu lap diye aşağı iniyor, ters istikamette yaptığımda aynı şekilde yukarı gidiyor,sol kontrol çubuğu ortada sabit kalıyor. Bu sağ tarafın hareketini kısıtlamak için ne yapmam lazım. Aşağı yukarı hareket eden kısma bir miktar uhu mu döksem ya da içini açıp biraz müdahale mi etsem. yeni aldığım şeyide kurcalayıp bozmakta istemiyorum. Lütfen yardım edin :(
 
Simülatör kumandası stick sorunu

Bu soruyu sorman guzel olmus Serdar. Cunku az daha yanlislikla Mode-1 olarak ucmaya baslayacaktin :rolleyes:

Bu kumandayi buyuk ihtimal senden onceki sahibi buyuk ihtimal icini acip, modifiye etmis. Nasil mi ?

Simdi bizim kullandigimiz kumandalarda Gaz ve Rudder (Kuyruk) sol tarafta, aileron ve elevator sag taraftadir. Gaz stick serbest, yani biraktigimiz yerde kalirken, aileron stick yayli olup birakinca ortaya gelir. Sen de ise durum tam tersi.

Bunu degistirmek icin kumandanin icini acip, su an solda bulunan yayi sagi gecirmen gerekiyor. Soruna gelecek olursak Eger hala stick cok serbest hareket edip kendiliginden dusuyorsa, onu da bir sekilde halletmeni oneririm. icini acinca zaten bu islerin ne kadar kolay yapilabilecegini goreceksin.

Bu arada Asagidaki Konuda degisik Kumanda modlarini bulabilirsin. Turkiye ve avrupada buyuk oranda Mode-2 kullanilmaktadir.