SK 720 & Castle Edge 160 Hv Dahili Governor Ayarlanması sorunu.

efsunkar3356

Kıdemli Uye
Katılım
18 May 2014
Mesajlar
2,076
Tepkime puanı
0
Yaş
35
SK-720 DAHİLİ GOVERNOR MODUNU KULLANMAK İSTİYORUM. SEBEBİM Skookum SK 720 RPM Sensör BURDA DAH ÖNCE TARTIŞMISTIK.

SIKINTILARIM İSE:

Sk 720 & Castle Edge 160 Hv Governor Ayarlanması-ekran-alintisi1_png

1- CASTLE EDGE 160 HV ESC NİN İLK GİRİŞTE Kİ (AIRPLANE ,HELİ, MULTİ ROTOR, CONTROL LİNE, EXTEMAL GOVERNOR) SEÇİMLERİNDEN HANGİSİNİ YAPMAMIZ LAZIM. DEĞİŞİK KAYNAKLARDA; BU SEÇİMİN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNU, YOKSA KURTARMA SİSTEMİNİN ÇALIŞMAYACAĞINI YAZAIYORDU.

Sk 720 & Castle Edge 160 Hv Governor Ayarlanması-gps_png Sk 720 & Castle Edge 160 Hv Governor Ayarlanması-ekran-alintisi_png Sk 720 & Castle Edge 160 Hv Governor Ayarlanması-skkokum2_png Sk 720 & Castle Edge 160 Hv Governor Ayarlanması-skookum-1_png

2- ELİMDE HOBBYWİNG RPM SENSÖRÜ VAR VE SK 720 İLE UYUMLU KULLANIP ÇOK MEMNUN KALANLAR VARMIŞ. SIKINTIYA GELİNCE. RESİMDE GÖRDÜĞÜNÜZ İŞARETLİ (1O-C PORT) PORTA RPM SENSÖRÜNÜ TAKIYORUZ. ASLINDA SATALİTE KULLANSAM HİÇ BİR SIKINTI KALMIYOR. AMA BEN JR XG8 KULLANYORUM VE ALICI KULLANMAM ŞART. O YÜZDEN, SENSÖRÜN TAKILMASI GEREKEN YERE (1O-C) PORTUNA YANLAMASINA ALICIYA GİDEN SİNYAL DEMETİ TAKILIYOR, ONUN HEMEN ALTINA DA GPS İN IŞIK UYARI SOKAETİ TAKILYOR( RESİMDE İNCELERSENİZ BELİRTTİM) YANİ BU DURUMDA BENİM TEK YAPABİLECEĞİM HER İKİ KABLOYA LEHİM YAPMAK. SIKINTI ORDA BAŞLIYOR ACABA Bİ SIKINTIYA SEBEB OLURMU. YANİ SİNYAL KABLOLARI ÇAKIŞMASI?



CEVABI:


Birinciye cevap: Burda multi rotor seçeneğini seçin denmesinin amacı, havada hold çekildiğinde tekrar hold kapattığımızda hemen heli kendini toparlasın diye.
Extemal governor(harici governor) u seçersek helisoft start la başlıyor ve hold çektiğimizde ardından kapattığımızda soft başlıyor tekrar. Tek sıkıntı bu yani. Ben extemel governor kullanıcam)

ikinciye cevap: Eğer klasik alıcı kullanıcaksak (yani satalite anten veya sbus kullanmıcaksak) ne yazıkki skookum un governorunu kullanamıyoruz zatan o yüzden direk esc kablosunu alıcıya takıyoruz. Ama eğer satalite ve sbus kullanabileceksek hiç sıkıntı yok 3,5 dolara hobiwing rpm sensörünü motorun esc ile birlesen kablolarına artı ve eksi taraflarına lehimliyoruz ve aktif şekilde skookumun governorunu kullanabiliyoruz.

üçün cü konu ise: Sk-720 de özellikle satalite veya sbus kullanmaya çalışiın diğer kalsik alıcılar hem kablo karmaşasına sebeb oluyor hemde governoru kullanamıyoruz.
 
[Urun]: Sk 720 & Castle Edge 160 Hv Dahili Governor Ayarlanması sorunu.

Ellerine sağlık Erhan. Sayende resmen SKOOKUM alt bölümü bugün çoştu :halay:

Yanlız yukarıdaki paylaşında resimler gözükmüyor. Müsait olunca bir göz atarsan güzel olur :)
 
Ynt: [Urun]: Sk 720 & Castle Edge 160 Hv Dahili Governor Ayarlanması sorunu.

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Ellerine sağlık Erhan. Sayende resmen SKOOKUM alt bölümü bugün çoştu :halay:

Yanlız yukarıdaki paylaşında resimler gözükmüyor. Müsait olunca bir göz atarsan güzel olur :)
Tamamdır abi