SP Racing F3 Flight Control Acro 6 DOF ve İNAV

Katılım
9 Mar 2018
Mesajlar
190
Tepkime puanı
65
Yaş
40
Konum
Çorlu
İlgi Alanı
Hepsi
Merhabalar bu kartı ucan kanatta kullanan varmı acaba aramızda? 2 haftadır ugrasıyorum ama hala sıstemı calıştıramadım bazı konularda yardıma ihtiyacim var.Bu kart uygun degıl dersenizde bir tane omnibus f4 v3 alıp youtubudakı videolardan aynısını yapıcam:)
 
Kart piyasada en çok kullanılan kartlardan birisi. Cleanflight ve Betaflight ile sorunsuz çalışması gerekir. Bu kart için özel durumlar dışında INAV kullanıldığını görmedim.
Sizin yaşadığınız sorun tam olarak nedir?
 
cleanflightla flashladıgımda arm oluyor servolar hareket etmıyor ama inavla kartı flashlayıp son sürümde ayar yapınca arm olmuyor suan sorunun nerde oldugunu bıle anlayamadım.nette bu kartı ucan kanatta kullananıda gormedım pek hıcbir kurulum videosu yok. suankı ılk sorunun servoların calışmaması ufak bır cızırtı var kart saga sola yatınca ama benım kontrolumle hareket etmıyorlar.
 
zohd dart 1 adet stabılıze kartı olan var o tamam. Bırtanede boş eletroniksiz almistim onu osd lı fc lı sıstem kurmaya calısıyorum.

ben akşam cleanflight la ugrasmaya devam edıcem galıba inavda arm bile olmuyor cunkı sonucları cozdukce paylaşırım
 
bu kartı ınavla kullanan bırını buldum tabıkı rus cıktı :) gordugum tek sorun suan servo 5v guc kablosunu karta baglamaması dırek guc kaynagından alıyor gucu o sorun yaratmıs olabılır bana yarın aksam tekrar deneyecegim....

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
İlgi/bilgi alanımın çok dışında bu modeller.. malesef yardımcı olamayacağım... İnşallah bu videolar ile sorununuz çözülür.
Kırımsız uçuşlar dilerim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Gürhan Avcı
Merhaba benimde elimde bu karttan var netten v8fr-ii telemetri paketini sipariş geçtim f450 de sorunsuz kullanıyorum bu alıcı ile f3 kartını kullanabilir miyiz ppm çıkışı yok sanırım baya bi uğraştım ama olmadı birde kablo bağlantıları biraz karışık bu kartla hangi alıcı ile güzel verim alırım yardimci olabilirmisiniz ?
 
Youtube da arastirdiniz mi? Joshua Bardwell kanalinda F3 cok detayli anlatimlari var.
 
Evet dün baktım genellikle d4r , fsi6 , ibus alıcılarla bağlantı sağlanmış hatta flysky receiver bile gördüm bu şekilde bende ppm bağlantı yapmaya çalıştım yaptımda fakat kumandadan hiç sinyal alamadım sorun kartta olabilir mi yada kablolarda
 
PPM IO-1 portu CH1 üzerinden yapabilirsiniz. Alıcı ve kumanda bind yapıldığından emin olmanız lazım. Ayrıca, Cleanflight veya betaflight uygulamaları üzerinden receiver tipini doğru seçtiğinizden emin olmanız lazım. Eğer bunlar doğru yapıldıysa ve halen sorun devam ediyorsa, sorun uçuş kartında değil alıcıdadır bence. Alıcıyı bir serve tester ile test etmenizde fayda var.
 
Ppm bağlantısını dogru yaptığıma eminim alıcının kanal 1 üzerinden I/O 1 den çıkan 3 kablo yu taktım aynı şekilde kumanda ve alıcı bind edilmiştir f450 de denediğim zaman çalışıyor dediğiniz gibi bencede sorun receiverda olabilir çünki pc bağlantısında uygulamada receiver i secmedim bu sebeble sinyal alış verişi olmuyor işten dolayıda pek vakit ayiramadim ama bu söylediginizi uygulayacağım tsk ederim hakan bey umarım düzelirde güzel uçuşlar yaparız :)
 
Programdan receiver ı uygun seçtiğinizde sorun çözülecektir inşallah. Kırımsız uçuşlar dilerim.