tEKNIK SERVIS ARANIYOR

rıdvan48

Yeni Uye
Katılım
1 Eki 2014
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Yaş
30
merhaba ben Fethiyeliyim bende 2-3 ay once model helıkopter işine başlamaya karar verdım. bir tane trex 450 im var .Ama 1 ay once helıkopterımı dusurdum ve dıslılerı sıyırmıstı bende aldığım kişiye gonderdım yaptırması için 20 gun fılan tamır edılmesı için bekledim. Dıslı, başka parçalar ve tamir için 200 tl cıvarı para verdım bırde gelıs gıdıs 70 tl kargo parası var. Bu kadar para harcamama rağmen, yıne sorunlar devam ettı. Helıkopter geldı dişlileri tamırı yapılmıştı ama bu seferde arka kuyruğa yon hareketını veren cıhazda sankı bır sorun var gıbıydı. Telefonla aradım bu cıhazda bı sorun var gıbı geldı siz kontrol ettınız mı bunu dıye sordum. bana kontrol ettıklerını helıkopterı uçurupta gönderdıklerını söyledıler. Bende onlara guvendım ve helıkopterı kaldırdım helıkopter havalandığında olduğu yerde donmeye başladı ve kontrolden çıktı . Bende mecburen gaz kestım ve helıkopter yere çakıldı. Fethıyede de bu işin tamırını yapan yok en yakın bu hobıyle uğrasan VE tamir yapan birilerını arıyorum. Ama gercekten bu ısı ıyı bılen bırısı olsun boşa para harcamıyayım artık
 
tEKNIK SERVIS ARANIYOR

Rıdvan İyi günler,

Genç olmanı ve helikopterin konusunda heyecanlı olmanı anlayışla karşılıyorum. Ancak ,
Bir topluluğa girdiğin zaman kendini tanıtmak görgü kurallarının başında gelir. Forumumuzda da üye olduğunda gelen mesajda tanışma konusunun önemi vurgulanmıştır.
Büyük harf internet ortamında bağırmak anlamına geldiği için hiç tanınmadığın bir yere girip bağırarak derdini anlatmaya başlamak ters tepki verilmesine yol açacaktır.

Derdine gelince sevgili kardeşim , öncelikle helikopterin teknik servisi modelin sahibidir. Helikopterler diğer tüm modellerden farklı olarak , hele ki ilk zamanlarda çok sık kırılır. Kullanması en zor olan kumandalı modellerdir. Uçtuğundan çok tamir etmekle uğraşırsın. Bu hepimizin başından bu şekilde geçmiştir. Her defasında tamir edecek birini bulmak mümkün değildir , zaten başkasının yaptığı tamirden de hayır gelmeyeceğini kendinde anlamışsındır.

Bu yüzden helikopterinin içinden çıkan kılavuzu çok iyi incelemen gerekir . Helikopteri de kendin yapmalısın ki bozulduğunda yada kırıldığında neyi değiştireceğini ayarını nasıl yapacağını bilmen gerekir. Eğer aldığın model hazır geldiyse mutlaka en son vidasına kadar söküp kontrol etmek şarttır. Fabrikadan bile geliyor olsa bu işlemi yeniden yapmak gereklidir. Helikopteri baştan sona dağıtıp toplamak bir çok ayarın yeniden yapılması gerektireceği için uzun saatler gerektiren bir okuma ve öğrenme çabası gerektirecektir.

Seninde anlayacağın gibi bu iş çok sabır ve masraf gerektiren zorlu ve teknik bir hobidir. Eğer ki bütün bunlarla uğraşamam diyorsan en kısa zamanda modeli elden çıkartıp bir uzaktan kumandalı araba ile hevesini gidermeni tavsiye ederiz.
 
tEKNIK SERVIS ARANIYOR

İlker hocam durumu çok iyi özetlemiş, kendisine teşekkür ederiz :thumbup:

Rıdvan öncelikle bir selam vererek, bizlere kendini bir tanıt



Sonra ne yapacağına karar ver. Ben bu kadar uğraşamam ve satacağım diyorsan sen bilirsin.

Yok ben bu işi Ilker hocamın da söylediği gibi öğreneceğim diyorsan da, her türlü video anlatımlı bilgi forumda mevcut. Sadece sabır ve biraz uğraş ile çok rahatlıkla kendinde yapacak seviyeye gelirsin.




 
tEKNIK SERVIS ARANIYOR

benı yonlendırdığınız ıcın tesekkur ederım ben bu ısı pek bırakacak gıbı dusunmuyorum ama benım endısem sokupte toplayamamaktan yanaydı onun ıcın boyle bırseye gere duydum. Örneğın dıslı sıyırdığı zaman onu değıstırmek ıcın neredeyse tamaen dağıtmak gerekıyor sadece korkum toplayaymam dan yanaydı. ama tamırını ılk once endım yapmayı denıyeceğım eğer toplayamazsam abakarız bır çaresıne o zamn :)
 
tEKNIK SERVIS ARANIYOR

toplayamamaktan korkacak bir şey yok net'te bir sürü manuel var bunu resmine bakarak bile yaparsın

kaliteli bir 1.5 mm hexdirverin varsa söküp toplayabilirsin.

asıl en önemlisi setupları yapabilmen bu konudada birsürü video kaynak.vs mevcut forumda bu işi bilenlerin %90 nı kendi ögrenmiştir biraz istekli olman yeterli :bravo:
 
tEKNIK SERVIS ARANIYOR

Öncelikle hoş geldin, herzaman modelini kendin tamir edebilmen en iyisi olacaktır yoksa bu iş herzaman birine para vermeyle yürümez eğer zengin değilsen :) Sen bir uğraş dene yapamazsan ben yardımcı olurum.
 
Ynt: tEKNIK SERVIS ARANIYOR

DenizSERT' Alıntı:
hayır arkadaştan yeterince para almışlar zaten :( hayır işi de mi yapmıyalım :)

hahhaa :D :D :D

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi