Turnigy 9X V2 Kumanda Problemi

Anten ucu alıcıya doğru ise sinyal düşük ikazı verir. Verici anteninin dalga yayılma şekli tombul bir simit gibidir. (benzetme garip oldu). Verici sinyali, antenin yanlarından daha güçlü yayılır. Onun için verici anteni aşağı ve sağa (veya sola) eğmek gerekiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Tamer Öztürk
En son kumandayı da modülü de yok edeceğim kökten kurtulacağım bu gidişle.Sevgiler.
Kabul etmek zor ama bazen dediğin gibi atıp kurtulmak en iyisi. Çünkü bir daha ki sefere bu kadar şanslı olmayıp, modeli de kaybedebilirsin :embarras:

Yerinde olsam uçuşlara biraz ara verip, temiz 2.el yeni bir kumanda alırdım. Böylece ne zaman ne olacak tedirginliği yaşamadan eskiden olduğu gibi rahatça uçmaya devam ederdim.
 
Önerileriniz için teşekkürler Levent ve Mehmet abi.Kumanda önerisi almak istiyorum buradan mı devam etmek uygun olur yoksa yeni bir konu mu açayım? Diğer hocalarımızın da fikirlerini alabiliriz hem.
 
Yabancılar buna "glitch" diyorlar. Arada bir (nadir) olur. Kontrolden çıktı mı? Çıkmadığını söylüyorsun. Önemli olan bu. Bence problem yok. Ama ne yaparsan yap, bu kumanda içine sinmedi senin.
 
Radiolink, Futaba 7c (kulanılmış), geçenlerde bir yerde Frsky Q7 gördüm uygun bir fiyata. 400-600 TL aralığında güzel kumandalar bunlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Tamer Öztürk
Evet Deniz abi kontrolden çıkmadı.Sadece sinyal azaldığına dair uyarı verdi.Halbuki model çok da uzakta değildi.Aslında kumanda içime sinmesine sindi abi.İhtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyor stok yazılımla dahi.Fakat son zamanlarda yaşadıklarım ister istemez tedirgin ediyor insanı. :embarras: Sevgiler.
 
Yabancılar buna "glitch" diyorlar. Arada bir (nadir) olur. Kontrolden çıktı mı? Çıkmadığını söylüyorsun. Önemli olan bu. Bence problem yok. Ama ne yaparsan yap, bu kumanda içine sinmedi senin.
Doğru diyorsun @Deniz Tanrıverdi abi de, malum kumandanın daha önce vukuatı var, bu ilk sorun olsa neyse :rolleyes:
 
  • Beğen
Tepkiler: Tamer Öztürk
Şu da var: sadece 1 tane modelim var.Büyük bir kırım yaşamam durumunda en az 1 sene veya daha fazla uçuşlardan uzak kalmam söz konusu.Yeni bir kumanda almak için hazırlık yapmak en doğru seçenek gibi görünüyor. Tüm abilerime teşekkür ve sevgilerimle.
 
Yeniden merhabalar.Belki problemi çözebilirim ümidiyle günlerdir çeşitli testler ve araştırmalar yapıyorum.Biraz önce yabancı bir forumda modül anteninin hasarlı olabileceğini okudum ve Wireless modemlerinin anteni önerilmiş.Wireless modem antenleri 2.4ghz dolayısıyla bizim sistemlerle aynı frekans gibi görünüyor. Sizce Wireless modem antenini deneme amaçlı modüle takmamda bir sakınca olur mu? Saygılarımla.
 
Detayina fazla hakim olamamakla birlikte, modem antenleri dar ve simit benzeri bir alanda yogun bir sinyal iletmek icin tasarlanmistir. Kumandalarimizin antenleri ise daha uzun mesafede ve elips biciminde yayin yaparlar. Diye biliyorum...
 
  • Beğen
Tepkiler: Tamer Öztürk
Denemekten zarar gelmez. Modem anteni takıp kumanda mesafesinde ne gibi bir değişiklik olduğunu burada da belirt :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Tamer Öztürk
Öncelikle çok teşekkür ederim. :) Okuduğum kadarıyla stok anten ile wifi antenlerinin frekans aralığı az bir fark olsa da farklıymış.Henüz denemedim ama wifi antenini de denemeyi düşünüyorum. Belki bir ipucu bulabilirim ümidiyle yabancı forumları da günlerdir okuyorum.Az çok fikir edindim sizlerin değerli bilgileri ve araştırmalarım sonucunda.Bu doğrultuda alıcı antenlerinin bazı materyallere yakın konumlandığında sinyal verimliliğini düşürdüğunü söylüyorlar.Daha önce alıcının içerdeki anteni servo yuvasının üst kısmında (pushroda yakındı) duruyordu bir de yerini değiştirip yuvanın alt kısmına konumlandırayım dedim servo kablolarının olduğu yere.Iletken bir malzeme bulunmuyor şimdiki yerinde.Resimde led voltaj göstergesi ve alıcı anteni çok yakın.Sizce etkisi olabilir mi? Model kontrolden çıktığında eski modül & alıcı takılıydı fakat modülün sesli uyarı özelliği yoktu.O an led göstergesi takılımıydı hatırlamıyorum çünkü sonradan takmıştım modele.Aklıma gelen bir diğer nokta da alıcı antenlerinin bağlantıları.Daha önce söküp bakmıştım, müdahale etmeden kapatmıştım.Anten kabloları yuvadan çıkmasın diye sarı yapışkan gibi bir malzemeyle dolgu yapmışlar.Söküp onu da elden geçireceğim.Bir de verici antenini değişip deneyeceğim.Bir ihtimal halledebilir miyim diye uğraşıyorum...
Yardımlarından dolayı tüm ağabeylerime minettarım.:) Kafanızı ağrıttığım için kusuruma bakmayın.Tekrar Teşekkür ederim. İyi akşamlar.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
İşimiz bu, sıkıntı yok :D

Anten kablosunun geçtiği yerden ziyade o çıplakmış gibi görünen yaklaşık 3cm'lik parçanın konumu önemli. Şayet alıcıda iki adet varsa birbirine 90 derecelik açı ile konumlanmalı. İdeali, her türlü manyetik alan oluşturabilecek materyalden ne kadar uzaksa o kadar iyi. Ama çoğu zaman bu pek de mümkün olmuyor. Ayrıca karbon malzemeyi çoğu kişi bilmez ve iletken değil diye bilir: YANLIŞ! Karbon malzeme metal gibi bir etki yaratır ve iletkendir. Antenleri mümkün olduğu kadar her türlü metalden uzak yerleştirin (olabildiği kadar kesin bir kuralı yok), ama karbon ile kesinikle temas ettirmeyin. Çıplak kısımları plastikten bir boru içine yerleştirmek veya bantla sabitlemek zarar vermez. Yeter ki karbon olmasın.
 
  • Beğen
Tepkiler: Tamer Öztürk
Aslında uygun bir malzeme bulursam plastik ince bir boru içinden geçirmek istiyorum dıştaki anteni.Böylece gövdeye daha dik durur hem.Carbon malzeme model içinde mevcut değil Deniz abi.Durumu dün akşam dernek başkanımıza da izah ettim.Elektronik bilgisi iyi olduğu için belki fikir verebilir diye düşündüm. Anlık olarak sinyal düşüşünün eğer modelin kontrolden çıkmadıysa normal olduğunu söyledi.Modülü değiştirdikten hemen sonra modeli uçurmadan önce bir abi ile kontrol yaptık.Açık alanda yerde toprak zeminde yaklaşık 100m uzaklıkta (modülü range check mode a almadan) herhangi bir ikaz almadık ve komutlara sorunsuz tepki veriyordu model.İlk fırsatta açık alanda range check yapacağım.Acaba dernek başkanımız haklı olabilir mi diye düşünürken diğer yandan da çekiniyor insan...

Bu arada kumandaya yeni yazılım yükleyince haliyle tekrar ayar yapmak gerekecek.Kullanım kılavuzunda Aileron, Rudder ve Elevator için;

Low: Up/Down 8mm
High: Up/Down 10mm

Diye bilgi verilmiş hareket açıları için.Kullanım kılavuzundaki verilere sizce güvenebilir miyim? 8mm ideal olur mu?