Ucak Istifleme

gumush

Uye
Katılım
13 Şub 2014
Mesajlar
183
Tepkime puanı
111
Yaş
47
Ucus alaninda bir hangarimiz var , bu alandan kiraladigim kucuk bir alanim var. Ucak vs'leri buraya goturmek istiyorum. Hangar olmasi nedeniyle duvarlari kullanilamiyor. Bu nedenle icinde kullanabilecegim bir sisteme ihtiyacim var.

Akimdaki

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Suanda ucaklar cok farkli boyutlarda , bir 450 bir 550 heli'yide birakacagim. Ama bunlar icin farkli cozumlerde bulabilirim o yuzden helikopterler ikinci planda.

1x 2mt elektrikli
1x 1.m elektrikli
2x Zagi
1x 32size elektrikli
1x 40 size elektrikli
1x EPO elektrikli
2x Glider Elektrikli

ileride bir 50-100cc benzinli almayi istiyorum ( kumandayi satinca degerlendirecegim )

Fikir ve onerilerinizi almak isterim.
 
Ucak Istifleme

Bakalım başka Sümer ve Ömer abi olmak üzere, uçakcı arkadaşlardan farklı ne gibi öneriler gelecek :rolleyes:

Bu arada şu cümleni pek beğenmediğim doğrusu :laugh: ;D

"450 bir 550 heli'yide birakacagim. Ama bunlar icin farkli cozumlerde bulabilirim o yuzden helikopterler ikinci planda"
 
Ucak Istifleme

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Bu arada şu cümleni pek beğenmediğim doğrusu :laugh: ;D

"450 bir 550 heli'yide birakacagim. Ama bunlar icin farkli cozumler de bulabilirim o yuzden helikopterler ikinci planda"

Artık nasıl okuduysan! :lol:

Yahu adam diyor ki o iki heliyi de hangarda bırakacağım. Sen ne anladın?! :p Ayrıca heli dediğin ufak tefek bir şey. Farklı çözümlere açık. :D :p
 
Ucak Istifleme

Benden doğru dürüst bir öneri gelmez. Çünkü ben duvar ve tavan kullanmaya alıştım. Tavana makara sistemi yapmıştım eski atölyemde. Uygun iplerle uçakları güzel güzel asıyordum. Şu anki hangarlarımızda da duvarlara dayayıp bağlıyoruz.
 
Ucak Istifleme

O uç kelimenin aynı cümle icinde geçmesi bile benim ıcın yeterli abi :lol:


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ucak Istifleme

Ben olsam kanatları ayırarak istiflemenin bir yolunu arardım. Hangar da olsa daha az yer işgal ederdi. Duvarları kullanamasanız da, duvar benzeri bir şey yapmayı deneyin. Ama esnek olmayan bir malzemeden. Resimlerdeki borular sanırım plastik tesisat borusu. Fazla ağırlık olmazsa iş görür ama, büyük boyutlu uçakların ağırlığında esnerler ve rijit bir yapı oluşturmazlar.
 
Ucak Istifleme

Simdilik en kotu ayni sistemi metal olarak yapmayi planliyorum. Ancak ucaklari kanatlari ayirmadan saklamak gercekten cok pratik olacak :)

Heli'leri birakma niyetim yok. Aslinda cevremdeki herkes bir sekilde birakti banada baski var :) Ama yinede icimden gelmiyor. Zaten uctugum yok yillardir. Yillar oncede alan turu duzeyindeydim. Bir ara SK720 aldim. Deniz Sagolsun yardimci olacak ama ikimizde zaman ayiramadik. Birde karsiyakada Rckolik ekibi var uzak diye gidemiyorum ama bir bulusmaya katildim. Yani sonuc olarak heliler oyle yada boyle kalacak. Hatta bunlarda ogrenilip baska baska modellerde alinacak :)
 
Ucak Istifleme

Uçak istifleme konusunda pvc borulu raf yapmak az maliyetli olduğu için akla daha yakın bir çözüm gibi geldi bana.