Uçuş Yapılabilecek Bölgeler Listesi

erko3000

Yeni Uye
Katılım
19 Haz 2015
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Yaş
50
Merhabalar,

Yeni iha talimatnamesi sonrası üyelerimizin tavsiyeleri doğrultusunda uçuşa uygun ve hava çekimleri için güzel bölgeleri çıkarsak ve bir liste haline getirsek çok güzel olmaz mı? Doğal güzellikleri olan, o listeden yakın bir yer seçip ailece haftasonu oraya gidilebilecek bölgelerin listesi muhteşem olurdu. Adminlerden ricam böyle bir tavsiye listesinin oluşturulması konusunda yardım etmeleri.

Hayalim şu;

Uzun bir liste, hava çok güzel, listeden bir yer seçiyorum, ailece veya arkadaşlarla haftasonu için listeden seçtiğim bir yere gidiyorum. Ve güvenli bir şekilde uçuşumu yapabiliyorum. Ve listeden bir sonraki yeri seçmek için sabırsızlanıyorum. :thumbup:

Listeyi ben başlatayım isterseniz. Aslında bu aynı zamanda listedeki yerlerin talimata uygunluğunu da tartışmaya açacaktır.


LİSTEMIZ :
1- Eymir gölü kenarı :
 
Uçuş Yapılabilecek Bölgeler Listesi

1. Eymir gölü kenarı - Ankara (TRT Tarafından Eymir gölüne doğru inerken solda bir boşluk var. Oradan manzara harika, insan yoğunluğu az)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Uçuş Yapılabilecek Bölgeler Listesi

Güzel fikir, desteklerim.
 
Uçuş Yapılabilecek Bölgeler Listesi

Erkut Köşker' Alıntı:
... Adminlerden ricam böyle bir tavsiye listesinin oluşturulması konusunda yardım etmeleri.
Paylaşım olduktan sonra şu aşamada yaptığımız şekilde LINK düzenlemesinde yardımcı oluruz Erkut Bey ;)
 
Uçuş Yapılabilecek Bölgeler Listesi

Aslında şu şekilde bir başlığımız var:



Burada uçuş alanlarını yayınlamaya çalışıyoruz ama belirttiğiniz üzere bir liste şeklinde yok... Bana kalırsa ideal olanı, şehirlere göre bir liste şeklinde hazırlamak olabilir ...

NOT : Tam ben yazarken Mehmet hocam'da cevap vermiş :D
 
Uçuş Yapılabilecek Bölgeler Listesi

Zafer SAHIN' Alıntı:
Aslında şu şekilde bir başlığımız var:

Sen yazınca fark ettim ben de Zafer Hocam, konunun "Uçuş Alanları" kısmına taşınmasında yarar var :)

 
Uçuş Yapılabilecek Bölgeler Listesi

Erkut Bey,

Sadece Ankara için mi bu şekilde bir liste oluşturmayı amaçlıyorsunuz, yoksa tüm Türkiye için mi ? Bence sadece Ankara'ya özel uçuş alanlarını paylaşırsanız daha derli toplu bir konu olacaktır. Tabii başlığı da buna uygun olarak değiştirebilirsiniz.
 
Uçuş Yapılabilecek Bölgeler Listesi - Ankara

Merhaba,

Aslında benim isteğim tüm Türkiye için. Çünkü güzel havalar geliyor. Madem bu bir "hobi" işi ve her yerde uçurulamıyor, belki bizlerin aklına gelmeyen;

1. Havadan güzel görüntüler alabileceğimiz
2. Talimatlara uygun
3. Güzel bir gün geçirebileceğimiz bir listenin oluşması bence çok kıymetli olurdu diye düşündüm.

Bu topic altında Ankara ve çevresindeki tavsiyeleri listeleyebiliriz. Ankara dışındaki yerler için de belki başka konu başlıkları açılır ve bu forumda bir turizm acentası gibi acaba bu hafta sonu mangalı alıp nereye gitsek diye listeye göz atabiliriz. Pilleri doldurup listeden bir yer seçip keyifli uçuşlar ve güzel bir gün geçirebiliriz.

Örneğin balıkçılığı sevenlerin forumlarında Ankara çevresindeki göller ve bu göllerde yaşayan balık türlerini okumuştum. Balıkçılık ile uğraşan biri için çok değerli bilgilerdi. Balıkçılık da talimatlara bağlı bir hobi. Yani biz nasıl her yerde uçuş ve çekim yapamıyorsak, bildiğiniz gibi onlar da her zaman her yerde avlanamıyorlar. Dolayısıyla bu tür listeler artık çok kıymetli bir hale geliyor.

Mesela, bir sonraki uçuşumu Kurt Boğazı Barajında yapmak istiyorum. Çok güzel görüntüler çıkacağını düşünüyorum. Acaba buraya gidipte çekim yapan arkadaşımız oldu mu? Güvenli midir? Bilgilendirirlerse listeye ekleyelim.

İlginize çok teşekkür ederim.