[Urun]: Bat - Safe : Guvenli Batarya Sarj Kutusu

Omer Erkan' Alıntı:
Aman, sakın ha! Kanserojen olduğu için asbest dünyada kullanımdan kalkıyor!
Ben de oyle biliyorum ve hatta Satısı da artık yapılmıyor diye okumuştum ?!


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
[Urun]: Bat - Safe : Guvenli Batarya Sarj Kutusu

Asbest tozları solunduğunda tehlikelidir. Levha asbestin toz haline gelmemesine dikkat edilmelidir. Bundan otuz yıl kadar önce benim bulunduğum bir odada birkaç asbest levha yıllarca bir kenarda durdu, bir zararını görmedim. Asbestin bazı türlerinin satışı yasak, sadece bir türü satılıyor.
 
[Urun]: Bat - Safe : Guvenli Batarya Sarj Kutusu

Omer Erkan' Alıntı:
Peki, burada kullanılan poliüretan tutkal etkilenmiyor mu?

Mutlaka etkileniyor. Ama bu kutunun görevi olası bir pil yanması durumunda açığa çıkan ısıyı belli bir alanda tutmak böylece etraftaki diğer "yanabilen" malzemelerin alev alarak yangının yayılmasını engellemek. Yanma sonrası tutkal bozulmuş bozulmamış kimin umurunda :) kutuyu tekrar kullanmayı düşünmek çok anlamsız olur zaten çünkü alçıpanın da ısıya karşı sınırlı süreli bir muhafaza özelliği var. Her şekilde yenisini yapmak gerekir.

Benim bu kutuyu (dıştaki metal kutu olmaksızın, sadece alçıpan kısmı) yapmaktaki amacım özellikle evde yokken oluşacak bir tatsız durumda açığa çıkan ısının etrafa yayılmasını engellemek ama aynı zamanda dumanın da kaçmasını sağlamak (yangın alarmını tetiklemesi için, ne olur ne olmaz). Özellikle uzun süreli seyahatlerde pillerimi birbirlerinden olabildiğince uzak ve taş zeminde mümkünse evin banyolarına dağıtılmış halde bırakıyorum. (Özellikle büyük kapasiteli piller ayrıca lipo-safe çantalar içerisinde saklanıyorlar) Bu alçıpan muhafaza ile ilave bir izolasyon ve güvenlik sağlamak niyetindeyim...

Bu meretlerin yanışına hiç tanık oldunuz mu bilmiyorum ama korkunç bir enerji salınımı söz konusu (ufacık pilin içine tıkıştırdığımız elektrik enerjisiinin miktarını düşünün), işin güzel yanı yanma hızlı oluyor, yani muhafaza aslında çok uzun süre dayanmak zorunda değil. Yine de eğer yanan pil etrafından yeterince izole değilse civardaki (belki uzak olduğunu düşündüğümüz şeyleri bile) tutuşturabilecek bir ısı enerjisi yayıyor bu kısacık süre içerisinde... Şakası olan birşey değil, tedbirli davranmakta her zaman fayda var. "Kıçıkırık" hobimiz için insanların zarar görmesi kabul edilebilecek bir şey değil bence.