[Urun]: Revolectrix Bump Controller

Emre Kaman

Moderator
Katılım
21 Kas 2013
Mesajlar
6,273
Tepkime puanı
12,103
Yaş
42
Konum
İzmir
İlgi Alanı
Heli
Revo'dan bomba gibi bir ürün geliyor! Revolectrix Bump Controller

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Daha fazla detay icin :




-Güncelleme-1-

Rasim'in dediği gibi, NFC teknolojisi ile pili tanıyan bir cihaz. Ama tabi bu kadarla sınırlı değil. Henüz net değil bilgiler, ancak cihaz bana çok güzel geldi. Piyasa fiyatı uçuk olmazsa alırım diyorum şimdiden.

Şu anda kullanım detayları net değil, ancak kısaca şöyle. NFC özelliğiyle etiketlediğiniz bir pili cihaza taratıyorsunuz ve otomatik olarak önceden seçmiş olduğunuz şarj tercihiyle (tercihleriyle) şarja hazır hale geliyor. Cihaz powerlab serisinden aynı anda 4 adet cihazı kontrol edebiliyor ve siz pili bu dördünden istediğiniz yere bağlıyorsunuz. Şarj esnasında otomatik olarak pil hakkındaki her veriyi kaydediyor ve etiket sayesinde veriler o pile özel oluyor. Mesela kaç kere şarj edildiği, şarjın başında, esnasında, sonunda iç direnç değerleri, kaç mA giriş yada çıkış olduğu, süresi vs vs... Aynı zamanda bluetooth aracılığıyla telefon, tablet, pc gibi cihazlara da bu bilgiler ve diğer özellikler aktarılabiliyor. Mesela pili şarja bağlayıp, uçuşa-muhabbete daldınız, şarj bitince telefona bir uyarı geliyor :) Tabi o pile yapıştırılan etiketler de ayrı satılacaktır diye düşünüyorum, ama her pile bir etiket almak zorunda değiliz. Mesela aynı pilden 4 tane var elimizde. Birine bir etiket takıyoruz, okutuyoruz, sonra ekrandan X4 diyoruz ve pilleri bağlıyoruz. Bu arada powerlab cihazların tek başına ne kadar kullanışlı olduklarını biliyoruz, ancak bilgisayar bağlantısıyla bir o kadar daha özellik kazanıyorlar. Ancak her zaman bilgisayara bağlı kullanmak da pratik olmuyor. Bu cihazın en büyük artılarından biri de bu bence. Benim cihaz hakkında bulabildiklerim henüz bu kadar. Henüz satışa çıkmadı, ilerleyen günlerde daha detaylı bilgiye ulaştıkça devamını getiririz.

-Güncelleme-2-

Yeni bilgiler edindikçe cihazın kafamdaki şekli iyi yönde gelişiyor :)

Bu cihazı ilk görüşte güzel bir eklenti gibi algılamıştım, ama bundan daha fazlası. Bununla beraber Powerlab şarj cihazı tamamen yeni bir şarj cihazına dönüşüyor. Daha doğru anlatmak gerekirse, şarj cihazınız aslında artık Bump Controller oluyor. Şöyle açıklayım, şarj ekipmanınızı düşünün. Bir güç kaynağınız var, bir de şarj aletiniz. Güç kaynağının görevi gerekli enerjiyi sağlamak, şarj aletinin görevi ise bu enerjiyi sizin belirlediğiniz şekilde pillere aktarmak ve aktarım şeklini belirleyebilmeniz için size bir ara yüz sağlamak. Bump Controller ise ara yüz görevini tamamen kendi üzerine alıp, şarj aletini sadece enerjiyi düzenleyen cihaz konumuna getiriyor. Aslında Bump Controller alarak yepyeni bir şarj aleti almış oluyorsunuz. Burada Revolectrix'i ayrıca tebrik etmek gerekiyor, çünkü gelişmiş özellikler barındıran yeni bir şarj aleti üretip eski kullanıcılarını "sap" gibi ortada bırakmıyorlar, bunun yerine zaten kullanımda olan cihazlarını geliştiriyorlar. Tabi Powerlab serisi cihazların başta üretilirken bu tarz yeniliklere izin verecek ve yeterli gelecek şekilde üretilmiş olması da ayrıca tebrik edilesi bir durum.

Dediğim gibi Bump Controller şarj cihazını tamamen enerjiyi düzenleyen bir kutuya çeviriyor ve siz artık sadece "bump" ile haşır neşir oluyorsunuz. Mesela bir şarj çantanız varsa, artık PL6/8'inizi de (varsa 4 tanesini birden) güç kaynağının yanına koyup üzerini kapatabilirsiniz, artık üzerindeki düğmelerle işiniz kalmıyor.

Kasım ayında piyasaya çıkması planlanıyormuş, ancak bütün fonksiyonlar ilk versiyon firmware'de olmayacakmış, sebebi henüz yetiştirememeleri. İlk versiyonda etiketli pilleri bump ile kullanırken bir yandan da android bir cihaz ile bluetooth üzerinden şarj aletinizi kullanabileceksiniz. Bu versiyonda hala zaman zaman bump'ı çıkarıp Powerlab'dan yada windows ile çalışan CCS programından ayar yapmanız gerekebilecek, mesela sahada bir başkasının pillerini şarj etmek için. 2016'nın ilk çeyreğinde iOS ve OSX uygulamaları da gelecekmiş. 2016 ikinci çeyreği içinde de, windows uygulaması eklenecek ve bütün uygulamalar geliştirilecekmiş. Yani bütün bump özellikleri, şu andaki CCS özellikleri ve Powerlab üzerindeki standart presetler, hepsi hem bump üzerinden, hem de windows, android, iOS, OSX üzerinden kullanılabilecekmiş. Önümüzdeki yıl haziran gibi Powerlab cihazına bir daha el sürmeye gerek kalmayacakmış :)

Cihazın fiyatı ile ilgili net bir şey yok, ancak etiketler için mümkün olan en ucuz fiyatı vereceklermiş, 1,2-1,5$ gibi olması bekleniyor. Söylediklerine göre, kullanımı yaygınlaştırmak için fiyatları makul tutmak için ellerinden geleni yapıyorlarmış. Ben kendi adıma çıkar çıkmaz alıcam bundan bir tane :) Yeni bilgiler edindikçe güncellemeye devam edeceğim.

-Güncelleme-3-

Yol haritasını biraz farklı vermiş Tim Marks. Fiyat şimdilik 145-150$ gibi.

OVERVIEW:

WHAT IS “BUMP” ?

BUMP is an exclusive new Revolectrix concept for Battery Management. The BUMP Controller utilizes Near Field Communication (NFC) Technology to communicate with any battery equipped with a BUMP Compliant Tag, or “BumpTag”. The BumpTags will be pre-installed and pre-configured on most Revolectrix batteries in the near future. BumpTags will also be available for sale separately, so a customer can configure them for use with any battery of his choosing using the BUMP Controller. Once a tag is programmed for any given battery, a simple “BUMP” of the battery on the BUMP Controller configures any Revolectrix PowerLab Battery Workstation to the ideal settings for performing all battery management tasks. The BUMP Controller can independently address up to 4 PowerLab units (or channels of the Dual PowerLab :coolxf: – each PowerLab connected is able to operate completely independent of the others.

MAJOR FEATURES:

• Simple, intuitive color touchscreen user interface
• Complete charger setup with a simple "bump" of the battery ... just bump, connect, and press Start
• No need to configure or select presets although native PowerLab operation is still possible for non-BumpTag equipped batteries
• Optimizes charger settings for each individual battery, speeds up the charging setup process
• Reduces accidental mistakes that could lead to expensive (and potentially dangerous) battery damage
• Automatic calculation for parallel charging, even for different battery capacities and C-ratings
• Each BumpTag contains the full factory ratings of the battery (write-once), as well as user preferences and settings that can be changed at any time
• Each BumpTag contains a unique ID which enables automatic battery history and performance tracking – battery cycle history is automatically cached and uploaded to the mobile app whenever it connects via Bluetooth
• Works with all existing Revolectrix Cellpro PowerLab 6, PowerLab 8v2, and Dual PowerLab (8x2) Battery Workstations
• Connect up to 4 PowerLab Workstations to a single BumpController (any combination of PL models)
• Supported Chemistries: LiPo (including LiHV), LiFe, Li-Ion, NiMH, NiCd, and Pb
• Supported Operations: Accurate Charge, Normal Charge, Fastest Charge, Discharge, Storage Charge, Analyze Cycle
• Analyze Cycle allows battery performance characteristics (Fuel Table, actual capacity, IR, etc.) to be stored back to the BumpTag for accurate fuel level and cycle time estimates
• The Bump Controller can serve as a remotely-mounted user interface for the PowerLab Battery Workstations, allowing the chargers to be completely hidden inside a charging case or beneath charging tables/benches. This frees up valuable workspace for batteries, connectors, adapters, parallel adapters, etc.

HARDWARE CAPABILITIES:

• High-brightness, 2.8" QVGA TFT LCD with resistive touchscreen
• Integrated BUMP wireless interface for configuring and reading BumpTags on batteries
• Integrated Bluetooth 4.0/LE support for wireless real-time monitoring, control, and firmware upgrades (Android, Apple iOS, and Windows mobile devices)
• Integrated USB port for direct connection to Windows PC for firmware updates, as well as powering/charging mobile devices
• Four (4) 3-wire serial interfaces for connection to PowerLab Workstations (uses standard male-to-male servo connectors/extensions)
• Powerful 32-bit ARM Cortex-M3 main processor, plus dedicated co-processors for Bluetooth and NFC
• Wide (10v-52v) input voltage range matches PowerLab Workstations for simple power setup (use standard EC-5 Y-cables to power the Bump Controller and PowerLabs simultaneously)

ROADMAP SOFTWARE FEATURES:

• 4Q 2015 : Windows USB Firmware Update Utility
• 1Q 2016 : Android Charge Control Software (CCS) Client initial release – monitoring, control and firmware updates (Bluetooth LE)
• 1Q 2016 : Bump Controller support for native PowerLab presets (in addition to “BUMP” setup)
• 2Q 2016 : Android CCS Client – battery history, graphing, reporting
• 2Q 2016 : Bump Controller support for native PowerLab options and settings
• 3Q 2016 : Apple iOS Client software initial release (Bluetooth LE)
• 4Q 2016 : Windows Mobile CCS Client (Bluetooth LE)

ESTIMATED INITIAL AVAILABILITY:

4TH Quarter, 2015

DIMENSIONS: 5.3” L x 3.1” W x 1.2” H (including bezel above/around LCD)
Please note: all specifications and features listed above subject to change prior to delivery.

Retail price for the basic unit currently $149.95 on the REVO USA webstore and $144.95 on the REVO Singapore webstore

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
[Urun]: Revolectrix Bump Controller

Şimdi bu nedir Emre. Kısa bir özet geçsen. Ne işe yarar, kaç paradır ??

Şu an bakmaya ve 2.video sesli izleme imkanım olmayınca sana sorayım dedim :D
 
NFC teknolojisini kullanan Battery ID Sensör abi :)

Şarj aletinin bataryayı otomatik tanımasını sağlıyor. Şarj bilgileri, iç direnç vs. log tutuyor anladığım kadarıyla...
 
[Urun]: Revolectrix Bump Controller

İlk mesajı biraz güncelledim. Devamı gelecek...
 
[Urun]: Revolectrix Bump Controller

Emre Kaman' Alıntı:
İlk mesajı biraz güncelledim. Devamı gelecek...
Açıklamalar için teşekkürler Emre :bravo: Özellikle farklı kapasite pil kullananlar için çok büyük bir kolaylık :thumbup:

Şahsen eğer fiyatı abartmazlar ise sırf pillerin kaç defa şarj edildiğini ve iç direnç durumlarını takip için almayı düşünebilirim. Bakalım ne olacak ??
 
[Urun]: Revolectrix Bump Controller

Abi zaten pillerin kaç cycle yaptığını kabaca bilebilmek bile çok güzel olmaz mı? İşaretlemeye kalksam bile bir yerden sonra kopuyorum. Bununla beraber kesin sayıyı bilmek bi kenarda dursun, 34. şarjında iç dirençler şu kadarken 62. şarjda şu kadar olmuş, yada otomatik modda 23. şarjda 8A basabiliyorken, 43. şarjda 7.2A basabilmiş gibi detaylı veriler olacak elinde. Her pil için ayrı ayrı :)

Bu arada ilk mesajı güncelledim. Çalışmalar devam edecek :)
 
[Urun]: Revolectrix Bump Controller

Son zamanlarda gördüğüm en güzel gelişmelerden biri. :thumbup:

Paylaşım için teşekkürler Emre, konuyu ilgiyle takip edeceğim. :RCKolik:

Yakın gelecekte 450 sınıfı üzeri elektrikli bir modele geçersem zaten şarjla alakalı bir yatırım yapmam gerekecek. Çok daha kabiliyetli bir sisteme sahip olabileceğim sanırım. :halay: :halay: :halay:
 
[Urun]: Revolectrix Bump Controller

Türker Akgün' Alıntı:
Son zamanlarda gördüğüm en güzel gelişmelerden biri. :thumbup:

Paylaşım için teşekkürler Emre, konuyu ilgiyle takip edeceğim. :RCKolik:

Yakın gelecekte 450 sınıfı üzeri elektrikli bir modele geçersem zaten şarjla alakalı bir yatırım yapmam gerekecek. Çok daha kabiliyetli bir sisteme sahip olabileceğim sanırım. :halay: :halay: :halay:

Revo candır :D Gerçekten şu hobideki en beğendiğim markalardan biri Revolectrix. Hem kaliteli ürün yapıyorlar, hem yenilikçi ürün yapıyorlar, hem de müşterilerini koruyorlar. Sucuk yapsalar alırım markası revo diye :lollol:
 
[Urun]: Revolectrix Bump Controller

ilk mesaj güncellendi. Ben artık şu moddayım:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
[Urun]: Revolectrix Bump Controller

3.guncelleme yapmis ve fiyati paylasmisin ama haber vermiyorsun Emre :laugh: Valla sans eseri gordum.

Simdi fiyati $150 :rolleyes: ?? Keske $100 Altinda olsaydi da hemen siparis verseydim. Gerci sagolsun Revo fiyat konusun her daim gicik davraniyor ama bakalim ve takip edelim cihazi :)

NOT: ayni anda yazmisiz ;D ve ayni duygulari paylasiyoruz :)
 
[Urun]: Revolectrix Bump Controller

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Simdi fiyati $150 :rolleyes: ?? Keske $100 olsaydi da hemen siparis verseydim. Gerci sagolsun Revo fiyat konusun her daim gicik davraniyor ama bakalim ve takip edelim cihazi :)

100'ü veren 50 daha verir demişlerdir abi :lollol: Çıksın da alalım. ;D

Bu arada, bu cihazla beraber şarj aleti piyasası da baya değişecektir diye tahmin ediyorum. Diğer markalar buna seyirci kalmazlar. Ama revo da boş durmuyormuş. "Bump" işi sadece bu cihazla sınırlı kalmayacakmış. Belki bump özelliğini içinde barındıran cihazlar olabilir. Ama bir powerlab sahibi olarak gördüm ve sevindim ki, powerlab hem revo'nun gözbebeği, hem de yeniliğe fena halde açık, çok iyi bir şarj aletiymiş.
 
Peki powerlab boş bir kutuya döneceğine göre fiyatı da düşecek mi? Yoksa ittirmasyon geçirmasyon durumu var gibi birazcık :laugh:
 
[Urun]: Revolectrix Bump Controller

Rasim Öztürk' Alıntı:
Peki powerlab boş bir kutuya döneceğine göre fiyatı da düşecek mi? Yoksa ittirmasyon geçirmasyon durumu var gibi birazcık :laugh:

Boş olur mu, asıl işi yapan o :D Bump patron, powerlab ve PSU amele :D
 
Aynen dedigin gibi Emre Powerlab son donemde sarj cihazinin parlayan yildizi. AMA ne yazik ki fiyat olarak da en pahalisi. Adamlarin her seyi para :laugh: :D Sarj cihazini aliyorsun ama aldigin fiyat kadar da ne yazik ki zorunlu aksesuarlara odeme yapmak zorunda kaliyorsun :-\

$150 Bana cok geldi. Onlar giciksa Ben onlardan da gicigim :lollol: Beklerim fiyat dusunce alirim ki bu fiyatla bence istedikleri Satis rakamini tutturmalari bence zor. Illa ki zorunlu da olsa bir indirime gitmek durumda kalacaklar diye dusunuyorum ;D Bekleyip gorelim bakalim ;)