Uyqulamalarımızda doğru lehim teli seçimi

Katılım
21 Tem 2016
Mesajlar
176
Tepkime puanı
353
Yaş
28
İlgi Alanı
Heli
Herkese selamlar. Logo 600-üm için yeni almış olduğum Zippy 6s 3300mah 60C pillerimle beraber XT150 konnektörü de sipariş edeyim dedim ve ettim. Forumdakı arkadaşların XT150-yi motor esc bağlantısında kullandıklarını okuduğum zaman ben de motor-esc-deki RCPROPLUS 6mm konnektörleri Zippy lipoya, xt150-leri de motor-esc bağlantısına takmayı karar verdim. Eskiden kullandığım havya ile zar-zor 40/60-lık lehim teli ile lehim yapıyordum ama bu sefer kullanmış olduğum havya max 450derece ısındığından dolayı yüksek temperatürde kullanılan 40/60 oranlı lehim telini iyice eritemedi , o yüzden ben de 60/40 oranlı lehim telini kullanarak konnektörleri zippy lipoya, hobbywing esc-ye ve scorpion motora lehimledim.

60/40 lık lehim teli malum, ısı yüksek olmayan yerlerde kullanılıyor. Sorum şöyle ki, Esc-yi pile takdığımızda oluşan kıvılcımdan dolayı 60/40 -lık lehim telinin erime ihtimali çokmudur? Onu da belirteyim ki Hobbywing-deki kıvılcım Castle ESC-deki oluşan kıvılcımda devede kulak kalır :D ( bazen hiç kıvılcım olmuyor HW esc-emde, ben bile şaşırıyorum) Ama yene de içim pek rahat olmadı bu 60/40-lık telle. Öneriniz nedir? Yola devammı yoksa 40/60 ile yeniden lehim yapayım? :rolleyes:

Lehim teline göre ısı oranı tablosu
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme:
Kıvılcım nedeniyle lehim erimez. Yalnızca konnektorler zamanla kararır.

40/60 veya 60/40 lehim çeşitleri elektronik işlerinde kullanılabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ferid Hemidli
Ozellikle buyuk konnektor lehimlerinde kursun karisimli yerine kursunsuz, zn ve cu alasimi daha iyi sonuc verir. Hem de daha saglikli. Ancak bu arkadas son derece zor erir, iyi havya ve iyi iscilik ister. Ben diger kursunlu alasimlari da yillardir kullaniyorum, en azindan benim icin sorun cikarmadilar simdiye kadar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Ülgenalp
Ferid bey, içinde kurşun bulunan lehim telleri elektrik ve elektronik işlerinde kullanılabilir. Konnektorler için 1.5 veya 2 mm kalın lehim telinin kullanımı daha rahat olur. Havya en az 40 Watt olursa konnektor lehim işi kolay olur.
 
Cevablarınız için teşekkürler :saygilar: Rica etsem lehim yaptığınız tellerin markalı resimlerini paylaşa bilirmiyiz burda?

Ben bu iksi ile lehim yapdım 6mm-lik konnektörleri. Her ikisi de 1mm
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Stannol 60/40