V911 Kullanıcı Soruları / Problemleri / Çözümleri / Tavsiyeleri

V911 Kullanıcı Soruları / Problemleri / Çözümleri / Tavsiyeleri

ilhami çetin' Alıntı:
Sayın Küçüksarı;
...........
Kendisinden haklı sebeblerle bile olsa bir usta olarak biz acemilere 3,5 CH ve V911'ler için destek olacak platforma yardımcı olmasını hasseten rica ediyorum.

Benim öncelikli planım.
...........
Kendisine ayrıca çok teşekkür ediyorum.
Ilhami bey, arkadaslarimiz sagolsunlar gerekli tum aciklamalari yapmislar. Bir iki kucuk ilave ben bulunayim.

-- 3,4 ve 6 kanal modeller arasindaki farklari zamaninda detayli bir sekilde ele almistik. Henuz bakmaya firsatiniz olmadi ise su konuya mutlaka bir goz atin.



-- Buradadan da gorulecegi uzere 3 kanallar ne yazik ki model sinifina girmiyorlar ve yedek parcalari yok. Bu nedenle bozulunca tamir de edilemiyor. Hal boyle olunca da destek vermek zaten teknik olarak mumkun degil

-- 4 kanal helilere ise bu konu basligi altinda destek vermeye calisiyoruz. Google arama motorlarinda cikmamak adina 4 kanal helilerle ilgili bu konu harici konu acilmamasini rica ediyoruz.

-- Simdi siz elinizdeki modeller ile anladigim kadari ile cok zevk alip iyi vakit geciriyorsunuz. Hobide de amac budur zaten. Fakat yerinizde olsam hedef planimi revize ederdim. Oncelikle 50 tl Simulasyon kumandasi alip 6 kanal Simulasyon çalısmalarina baslardim.



Sonrada $ 100 bir 6 kanal Micro V977 Heli alirdim.



Bunlarla aldiniz zevktin 10 kat fazla oldugunu gorecek ve bir daha ne 3 ne de 4 kanal Heli ucurmak isteyeceksiniz ;) iste bu nedenden dolayi yeni baslayanlara 4 kanal ile vakit ve nakit harcamamalarini tavsiye ediyoruz.
 
V911 Kullanıcı Soruları / Problemleri / Çözümleri / Tavsiyeleri

Eski arkadaşlar söylediklerinde tamamen haklılar. Onlara söyleyecek bir sözüm olamaz. Bilgi çöplüğüne dönüşmüş bir ortam uzmanlar için zaman kaybı anlamına Geliyor tabiki. Rckolikteki rehber ve rehber dizinleri bunları bir anlamda engelliyor.

Bu bağlamı ile 6 kanalcı uzman arkadaşlardan özür diliyorum. Tamamen haklılar biz acemilerin formu alt düzey bilgilere çekmesine tabi ki karşı çıkacaklar.

Bu hususu dikkate alarak tecrübeli bir sanal pilot , ancak acemi bir helici olarak elden geldiğimce yazdıklarım ve paylaştıklarımının bilgi içermesine özellikle dikkat etmeye çalışıyorum.
Sürü lisan ettik ise af ola
 
V911 Kullanıcı Soruları / Problemleri / Çözümleri / Tavsiyeleri

Sayın Küçüksarı'ya açıklamaları için teşekkür ederim.
3 aylığımın bu ayki diliminden ayırdığım para ile ancak 3,5 CH'lerle idare edeceğiz. Tabi ki dediklerinizi kavradım. Ancak bu 3,5 ile kumanda üzerinde acemiliğimi atmama çok yardımcı oluyor.
Çapraz kontrol , trim ayarı gibi çalışmalarda çok faydası var. Ben 6 kanal sahibi olmadığımdan Sizin tecrübenüze hak versemde bulunduğum durumuda yok sayamıyorum.
Bayağı bayağı faydası oldu bana ilk başta havada bile tutamıyorumdum . Onca Sanal pilot tecrübesine rağmen ama şimdilerde temel çalışmaları yapabiliyorum. İnşallah Ustaların dediği gibi 6 Kanal da bu keyfi alırım.
2. 3 aylığımı aldığımda 6 kanallı simülasyonlu kumanda ve bilahare 6 kanallı bir heli alırız. İnşallah bu alacaklarımızın toplamı ile gümrük uğraşmaz da
50 dolar muafiyeti 3 ay sonra 60 dolar hediyelik eşya listesi kapsamında getiririz.
Bu arada Sanal pilot olarak genellikle tayyare ile uçuyordum. Pek Helikoptere takılmıyordum.
Sanal Pilotluk deneyimi bana çapraz kontrolu, pist karşılamayı, rota çizip vor ,ndb, pusula ile uçmayı meydan patterinini akrobasiyi bayağı öğretti.
Joystik ve uçuş konsolu ile 8 yıllık tecrübem var. Bu Heli kumandaları o bağlamda beni pek zorlamadı.
Gaz ayarı yaparken yön seçip ileri geri hareketler yapmada kontrolu çok az kaybediyorum. Zaten youtube koyduğum videodan anlaşılacaktır.
İlk videom olduğu için biraz heyecan sebebi ile uçuş planımı tam uyglayamadım. Kontrolu zaman zayıflattım. Ve çok kötü bir iniş yaptım.
=================================0

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

=================================
Sabrınız için teşekkür ederim.
 
V911 Kullanıcı Soruları / Problemleri / Çözümleri / Tavsiyeleri

Oncelikle paylasim icin Tesekkurlr Ilhami Bey %p Ucus gayet basarili, sadece dediginiz gibi biraz kamera heyecani olmus ki bu hepimizde oluyor :)

Gelelim gumruk konusuna. Simulasyon kumandasini 50-60 tl yurticinden alabilirsiniz o yuzden bir sikinti olmaz. 6 kanal Micro Heli V977 de $100 altinda oldugu icin gumruk sorunu cikarmiyor rahat olabilirsiniz.

Diger taraftan unutmadan soyleyeyim, bu modeli Simulasyon calismasi kadar rahatlikla kullanip zevk alin. Ama tavsiyem Simulasyon calismasi sonrasi kesinlikle bu modeli kullanmayin. Zira 3 kanal oldugu icin yukaridaki konuda da paylastigimiz uzere elinizi ve kontrol aliskanligini olumsuz yonde etkileyecektir.

Bol keyifli ve Kirimsiz hobiler :saygilar:
 
V911 Kullanıcı Soruları / Problemleri / Çözümleri / Tavsiyeleri

Sayın Formdaşlar;
25 Gün beklediğim V911'im geldi. Ancak denge barı kırık, ambalaj içinde yoğun nemden kaynaklanan çok miktarda su damlaları var. 2 Adet pili kumandanın arasındaki şarj kablosunun bulunduğu kısma sıkıştırılmış. Parmaklarımla çıkartamadım. ancak kargaburun ile çıkartabildim.
Ancak sağolsun sitemizin bilinçlendirmesi sayesinde paket açmayı video kaydı altında yaptım.
Sayın Arkadaşlar bu haliyle doğal olarak V911 uçmuyor. Ben Bir kumandaya 2 pile şarj cihazına ve bir adette kullanım kılavuzu ile ortada kaldım.
Bütün hevesim kursağımda kaldı.


Arkadaşlar yukarıda linkini verdiğim siteden aldım. Paypala itiraz açtım. ancak sonuç ne olur bilemiyorum.
Bana 90,21 .tl'ye mal oldu. Türkiye de 125 Tl ye bulunabiliyor.
Ama en azından Türkiye'den alsaydım mağduruyetimi gidermem mümkün olacaktı.
17 gün bekle sonuç bu olsun.



 
V911 Kullanıcı Soruları / Problemleri / Çözümleri / Tavsiyeleri

Tahmin ediyorum Bangood ve Paypal'dan paranızın iadesiyle ilgil olumlu geri dönüş alırsınız İlhami Bey.

Şansızlık olmuş gerçekten. :-\
 
V911 Kullanıcı Soruları / Problemleri / Çözümleri / Tavsiyeleri

Paypal sizi haklı bulup ürünü iade et diyecek, şimdiden iade prosedürünü araştırmanızı tavsiye ediyorum.İçinde lipo da var ,lipoyu her posta firması taşımıyor , aldığınız üründe lipo varsa , ve geri iade etme durumunuz olursa , düşünüp kalıyorsunuz , zira ben cahillikten olsa gerek , öylece kalakaldım. Benim de başıma buna yakın bir durum geldi , hep nasıl alınır , nerden takip edilir bunu soruyorduk ama iş iadeye gelince teslim oldum.Ürünü iade edince kargo masrafı da size patlıyor , çünkü Paypal sadece ödeme yaptığınız bakiyeyi geri ödemeyi taahhüt ediyor , diğer tüm masraflar size ait olacak.
 
V911 Kullanıcı Soruları / Problemleri / Çözümleri / Tavsiyeleri

Geçmiş olsun büyük talihsizlik olmuş gerçekten.
İade edemez iseniz elektronikte sağlam çıkarsa bir flybar çubuğa iş yapar gibi geldi bana
 
V911 Kullanıcı Soruları / Problemleri / Çözümleri / Tavsiyeleri

Teşekkür ederim arkadaşlar.
Zaten paketi açınca kumanda çubuklarına takılı olması gereken koruyucu süngerler boştaydı. Pilleri ise kumandanın arkasındaki şarj kablosunun olduğu boşluğa sıkıştırmışlar. Parmaklarımla çıkartamadım. Videoda gördüğünüz gibi karga burnu ile çıkardım. Elektronik malzeme gönderiyorlar. Paketin içine bir adet neme karşı silikajel poşet bile koymuyorlar.
1.2 dolar olan denge çubuğunu sanalpazardan tanesi 8 tl ve artı 6 tl kargo toplam 14 tl'ye almakta çok ağrıma gidiyor. Gitti gidiyorda ise tüm yedekler 32 Tl dışardan 1 adet v911 ve 2 adet 200 mah lık pil 25 dolar.
Bizde ise 90 tl
Biraz paraya kıyacaz galiba. Gitti gene bizim emekli maaşı
 
V911 Kullanıcı Soruları / Problemleri / Çözümleri / Tavsiyeleri

İlhami bey , bu paket gümrük incelemeye girmiş miydi....Bir kere banggood paketi öyle deli gibi her yerini bantla sarmıyor , genelde siyaha yakın gri renkli adi bir naylon poşet içinde olur, içinde de o sarı renkli paketleme kağıdına sarılı olur ama , bu kadar bantlı olanına denk gelmedim.Bu heliyi uçurmuşlar , ya da uçuramayıp kırıp tekrar koymuşlar.Ne yazık ki bangoogdan da bu şekilde göndermediklerine eminim desem yalancı çıkmam.Artık yolda hangi ülkenin incelemelerine kurban gittiyse , eli uzun meraklı bir fare karıştırmış bu helikopteri....Pili de sokacak yer bulamayıp kumandanın arkasına tıkıştırmış.
 
V911 Kullanıcı Soruları / Problemleri / Çözümleri / Tavsiyeleri

Sağolun Hakan Hocam açıklamalarınız mantıklı. Ben paket açma viedosunu " " youtube üzerinden ilettim.
Hocam Ambalajın üzerindeki bant orjinal niye mi derseniz. Adres etiketinin yapıştırılmış olduğu alandaki bantla diğer yerdeki bantlar birebir aynı bant
Yani açmış olsalar bile büyük ihtimalle Hollanda Gümrüğünde açmışlardır. Çünkü etiket orada yapıştırılmış Bangood hollanda firması mı yoksa Çin 'mi ?
adına bakarsanız Çin firması gibi duruyor.
Allah kahretsin bu AB mevzuatı gereği adamalar direk T.C'ye gönderemiyorlar. Öncelikle AB Bölgesine bir AB ülkesi üzerinden giriş yapabiliyor.
Bizim bölgeden AB'ye giriş yapamıyorlar. AB'nin bize bir dayatması kazığı bu.
Dediğiniz gibi büyük ihtimalle dediğiniz şey olmuşsa Hollanda Gümrüğünde olmuştur.Çünkü üstünde Çin'e ait en alt sağda açıklama bölümünde Cheng DAn diye bir kelime var.Başkaca hiçbir ibare yok.
Bakalım Denge barını yapıştırdım. İnşallah iş yaparda uçuş istikrarlı olursa biraz kullanabilirim. Yoksa 1,2 Dolarlık şeyi türkiyeden 15 TL ye almak zorunda kalacağım.
Sağlıcakla kalın.
 
V911 Kullanıcı Soruları / Problemleri / Çözümleri / Tavsiyeleri

Denge barını yapıştırdım. Ancak bu uçak uçmuyor ki. Kendini çılgınca sağa sola fırlatıyor resmen. Şaft /pal/denge barı bağlantı aparatları yeniden yapacağım.Şaft üstünde serbest dönen dört uçlu çarkın uzun kollarına taktığımı bu sefer kısa kollarına takacağım.Birde öyle deneyeceğim. Hiçte stabil değil. Bu aletin hoverda durduğunu düşünmek imkansız gibi birşey.
Düştük bir belaya 3,5 lar daha güzel uçuyordu. İstediğim yöne götürüp istediğim yere konabiliyordum. Çok hassas olmasada yine de birşeye benziyordu. Bu ne böyle ya.Kendini kaldırıp sağa sola fırlatıyo resmen.Ecinlimidir nedir ?
Ekleme :
internette yaptığım incelemede sanki uzun olan kısma takılıyor.


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
V911 Kullanıcı Soruları / Problemleri / Çözümleri / Tavsiyeleri

Pillerde sıkıntı yok bendede ayni yerdeydi ama şarj cihazi süngerler paller falan ayni yerde değildi
BENCE sorun banggooda (paketlerken)ama siz merak etmeyin banggood sorunu çözecektir
 
V911 Kullanıcı Soruları / Problemleri / Çözümleri / Tavsiyeleri

Hocam Sizce sorunu nasıl çözer.
Bu çözüm bana kargo maliyeti getirir mi ?
Bu konular çok müphem.
Valla olumlu bir çözümse bilgi verirseniz çok makbule geçer.
Mesela yeniden benden birşey beklemeden bir adet helikopter veya bir adet denge barı gönderir mi ?
İtirazıma benim gönderdiğim linkleri inceleyeceklerini (Allah'tan sitemizde okuduğum bir uyarı neticesinde kutuyu video kaydı altında açmış ve youtube yükledim ve linkleri onlara gönderdim)
ve 3 gün içinde sorunu çözeceklerini söylediler.
Linkler yukarıdaki mesajlarımda var.
 
V911 Kullanıcı Soruları / Problemleri / Çözümleri / Tavsiyeleri

Bence İlhami bey sakin olun banggood müşteri servisi iyi calisiyor söyle ki:
1.Bende v911 istemiştim 2 ay oldu gelmemişti(SE POST) fakat (Live chatile konuştum) tekrar gönderdiler bu gönderdikleri geldi
2.yeni olması gereken gövde eski geldi (yedek parçalardan ) live chatten resim gönderdim onun da yenisini gönderdiler
Sizin durumunuza gelecek olursak zaten siz kutu acilis videosu cekmissiniz cok belli kirik ciktigi ve eğer mail ile ulastiysanuz normalde EN FAZLA 3-4 gün içerisinde size ulasirlar (aklinizda bulunsun baska bir sorun yasarsaniz LİVE CHAT i kullanan daha kisa ve etkili olduğu kanaatindeyim )
Büyuk ihtimalle size zarar gören parçaları yeniden gönderecekler( Air parsel registeri istemeyi unutmayın)[emoji6] [emoji6]
Tekrardan geçmiş olsun inşallah sorununuz çözülür
Ha birde bagklanti kolları uzun yere takili benim v911 de