v922 Tail sorunu

oguzzkaan

Çalışkan Uye
Katılım
7 Şub 2015
Mesajlar
332
Tepkime puanı
187
Yaş
36
Konum
Çorlu / TEKİRDAĞ
İlgi Alanı
Heli
Merhaba arkadaşlar,

Daha önce sipariş verdiğim MCPX blade metal cnc iniş takımı almıştım tail bom bağlantılı yanında da düz mcpx pal almıştım. Taktım felan çok hoşuma gitti. Tail motorunun kablosunu daha önce kopmuştu tail bomun girdiği yerde. Yeni kablo vardı değiştireyim bir daha, bir daha tak çıkart yapmak istemediğim için. Çıkarttım yenisini taktım fakat bu seferde neden olduğunu bilmediğim tail motoru sadece sağ taraf çalışıyor ve dönüyor sol tarafa motor dönmüyor. Biraz araştırma yaptım tail motoruna lehim yaparken fazla ısı tutarsanız motoru yanma ihtimali var diye yazılar okumuştum. Lehim yaparken mutlaka bordtan kablosunu çekiniz diyordu ve benim takılıydı (tabi bunları başıma gelince okudum) bunun bir zararı olmuş mudur yoksa sadece tail motor mu arızalıdır.? 3.5 kanal helikopterlerin tail motoru v922lerde çalışıyormuş arkadaşın bozuk 3.5 kanal helisi vardı denesem mi yeni tail motor siparişimi versem ilk olarak. Sanki bu hobide ben ben biraz şanssızım. Uğraşmak hoşuma gidiyor fakat böyle sorunlar olunca da canım sıkılıyor . ne yapsam bilemedim. Yenilikler ile kullanma şansım bile olmadı. Helimin son halinin fotolarını ekledim. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



Kaan.
 
v922 Tail sorunu

Kuyruk motoru zaten tek yöne döner benim bildiğim :rolleyes:
 
v922 Tail sorunu

Kuyruk motoru donuyorsa motor saglam demektir. Asagidaki konuya bir bak. Eger yanlis yonde donuyorsa lehimleri ters olarak yeniden yaparsan problem cozumlenmis olur.



Bu konu daha once su konuda paylasilmisti.

 
v922 Tail sorunu

Eğer pili takar takmaz gaz vermeden bile kuyruk motoru sürekli dönüyorsa, anakart hasar almış olabilir. Öyle değilse sorun yok.
3.5 kanal heli motorunu bizzat denedim. Boyut aynı ise hiç sorunsuz kullanırsınız.
 
v922 Tail sorunu

Tesekkurler. Motorun cikislari olmasi gerektigi gibi lehimlemistim fakat giris kismi ters baglanmis eskisinin aynisiydi yani. Ben motor bozdu diye motoru kirdim. 3.5helinin motoruda kucuk geldi onun icin olmadi yeni tail motoru siparis ettim. Ben motorun iki tarafada dondugunu biloyordum :) ama tek tarafliymis. Tesekkur ederim cok hepinize :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
v922 Tail sorunu

Ben 922 nin kuyruk motorunu lehimlemeden önce motora kuyruk palini takıp motorun kablo uçlarını lipoya değdirip dönüş yönünü kontrol edip öyle lehimliyorum ve sıkıntı yaşamıyorum. 3.5 kanal helilerin sadece ana motoru 922 de kuyruk motoru olarak işe yarayabiliyor.