Valilik karari ile Ucus yasagi getirilen ILLERIMIZ

bartender198409

Çalışkan Uye
Katılım
10 May 2015
Mesajlar
419
Tepkime puanı
243
Yaş
39
Son gunlerde artan valilik yasaklarini bu konu basligi altinda paylasalim arkadaslar.

Kocaeli




-----------------------------------------------------
Erzurum ,Batman, Malatya da da yasak gelmiş içerikte aynı olduğuna göre İçişleri Bakanlığının yazısına dayanılarak çıkarıldığını düşünüyorum. Tüm ülkeye yayılacak gibi gözüküyor ihaya kayıt olayı tamam da izin alma olayı sıkıntılı...





-----------------------------------------------------
Tunceli



Bingol



Afyon



Şırnak



Hakkari



Konya



Van



Edirne



Gaziantep




Kokpit Tarafından Hazırlanan Istanbul YASAK HARİTASI


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Biz dikkat çekmemek için en boş arazilere gittik,
Siz şehrin ortasında.

Biz alanda canlı bir hayvan varken bile uçmadık,
Siz insanların ortasında.

Artık biz uçamıyoruz diye üzülürüz,
Siz çekemiyoruz diye.

Lafım olayları bu aşamaya getiren tüm bilinçsiz insanlara; çünkü bunun tek sorumlusu sizlersiniz.
 
09 Nisan 2018 tarihli güncelleme

Merhabalar forumda mevcut olan shgm ile ilgili videonu konu hakkında detayları bulabilirsiniz. ( ) Kilo olarak değerlendirme kalkış ağırlığı üzerinden yapılıyor bu yüzden sizin kayıt işlemini yapmanız gerekiyor. Sonrasında da shgm belirlenen bölgelerde uçuş yapmanız eğer shgm üzerinden iha0 hobi amaçlı ehliyetiniz varsa mümkün. (Burada konu içinde geçen bazı bölgelerde "güvenlik" gerekçesi ile yasaklar var. Bölgenizin böyle bir yasağı var mı öğrenmek için valilik en yetkili merci olacaktır. Çünkü yasağı koyan ve kaldıran en yetkili amir konumunda.)

Ancak eğer iha0 ehliyetiniz varsa ve shgm sistemi üzerinden uçuş izni başvurusunda bulunduysanız ve onay alınıp notamda yayınlandıysa bu durumda uçuş yapabilirsin. Çünkü shgm yapılan başvuru sonrası shgm'den uçuş ypılacak bölgenin emniyet güçlerine ve valiliğine yazı gidip onay bekleniyor. Sizin onayınız hem valilik hemde emniyetin onayından sonra geliyor. Bu yüzden shgm allınan onay sonrası uçuşta sadece uçuş öncesi emniyete haber verilmesinde fayda var deniliyor.

Bir diğer konuda uçuş yapacağınız yere en yakın karakola gidip ben böyle böyle burada bir uçuş yapmak istiyorum. Sizin için bir engeli var mı şeklinde hiç bir yasal dayanağı olmayan ve son derece riskli ama işe yarayan bir yöntemde var. Çünkü uçuştan dolayı ceza almanızın tek ihtimali polisin gelip uçuş ile ilgili zabıt tutması olacaktır. Onlar size tamam biz bugün için ekip çıkarmayacağız derse uçmanızda bir engel yok. Ancak bunu dağ tepe başları için söylüyorum. Yani drone düşse bile kimsenin zarar gelmeyeceği yerler, aksi halde birine zarar gelmesi durumunda yaşanacak manevi ve maddi kayıp çok büyük. Zaten hiç bir karakoldan böyle bir yer için onay alamazsınız diye tahmin ediyorum.

Bende sizin sayenizde eklemeyi unuttuğum bir bilgiyi daha paylaşayım video açıklamasına yazmıştım ama konuya eklemeyi unutmuşum; (bu kısım sizin için geçerli değil çünkü yarış drone'u vs gibi bir ayrım yok kalkış ağırlığı önemli)

500 gram altında kalan drone'lar için bu talimatname geçerli olmamakla birlikte bu talimatname öncesinde varolan ve yasal olarak bu talimatnamenin bir üstü sayılan sivil havacılık kanunu mevcut (bu talimatname kanun hükmünde kararname ile çıkarılmış ancak yasal olarak kanundan bir adım geride) Bu kanunda kilo ayrımı yapılmaksızın uçuş izinleri bölgenin en yüksek mülki idari amirinin iznine bağlanmış. Bunun anlamıda şu oluyor 500 gramın altında bile olsa yasaklı bölgelerde uçuş yapamazsınız. Bu konu ile ilgili detaylı bilgiyi valilikten alınmasında fayda olacaktır.
Bir diğer konuda madem daha üstünde kanun var biz niye talimatnameye baktık sorusu olabilir. Bunun sebebide bu talimatname dayanağı zaten o kanun burada o konuna uygun olarak düzenlenmek zorunda ve detaylı olarak işlemler tanımlanmış olmakta. Bu yüzden burada yazan maddelere uygun davranıldığında kanuna da uyulmuş olmakta :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
kocaeli valiligi

bu abi
 
kocaeli valiligi

buda valiligin sitesi basın açıklamasında beyan etmişler :RCKolik:
 
kocaeli valiligi



Valiliğin sitesinde de var. Drone ve benzeri derken heli ya da uçak girer mi bu kapsama. Durum ciddi
 
kocaeli valiligi

Bende simdi internette gordum paylasmak icin girdim ama gec kalmisim butun uzaktan kumandali hava araclari bu yasağa giriyor malesef.
 
kocaeli valiligi

:saygilar: galiba giriyor abi can sıkıcı bi durum
 
kocaeli valiligi

Yahu bu nasıl iştir :mad:

Bunun arkası da gelir... Valilikten izin alınmaksızın diye bir ibare eklemişler. Durum açıklanırsa izin alınabilir belki.
 
kocaeli valiligi

Diyecek söz bulamıyorum. Canım çok sıkıldı sadece. :mad:
 
kocaeli valiligi

Malesef arkadaşlar , bu karar hızla yayılır , multikopter artık sadece teröre hizmet eden bir alet gibi algı oluştu bile , bunun yanında heli uçak farketmez aynı kazanda kaynar gider...Tüm kanuni gerekleri yerine getirsek bile , kontrole gelen bir ekip ile yaşanacak diyalogları şimdiden duyar gibiyim...
Bırak kardeşim uçurmayı , yasal olursa olsun , ortam müsait değil , hadi aletlerinize el koymadan toparlayın pılınızı pırtınızı , siz de üzülmeyin , bizim de başımız ağrımasın...Hadi kardeşim , hadi güzel kardeşim.........
 
kocaeli valiligi

Yada
Evraklarınızı kontrol edelim
Alet edevatınızıda toplayıp gelin
Buyurun Karakola
 
kocaeli valiligi

 
kocaeli valiligi

Afyon kararını duyduktan sonra, beklediğim bir gelişme. Ve tüm yazdıklarınızın hepsi mümkün! :( İzin almak durumunda ise, muhtemelen kayıtlı pilot ve araçlara izin verilecektir sanırım. Hadi buyrun hep beraber kayda!...
 
kocaeli valiligi

Aslında tek, tek uğraşacaklarına yekten İçişleri Bakanlığı bir karar çıkarsa da biz de bilsek.
 
kocaeli valiligi

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Biz dikkat çekmemek için en boş arazilere gittik,
Siz şehrin ortasında.

Biz alanda canlı bir hayvan varken bile uçmadık,
Siz insanların ortasında.

Artık biz uçamıyoruz diye üzülürüz,
Siz çekemiyoruz diye.

Lafım olayları bu aşamaya getiren tüm bilinçsiz insanlara; çünkü bunun tek sorumlusu sizlersiniz.