[Video]: BERATOZDEMIRWORKS - Bosphorus Time Lapse

[Video]: BERATOZDEMIRWORKS - Bosphorus Time Lapse

Cahit Kaş' Alıntı:
Yaş ile ne aşakası var anlamadım.

Cahit bu konuyu neden bu kadar uzatıyorsun ben de bunu anlayamadım :rolleyes: Arkadaş gayet halis ve iyi bir niyetle bir çalışma yapmış ve paylaşmış. Tamam ismi biraz iddiali olmuş ama neden bu kadar üstüne gidiyorsun ?

Fotograf konusunda bizlerden iyisin bunu zaten daha önce belirttik. Arkadaşın çalışmasını pek de beğenmediğini de baştan dolaylı da olsa söyledin. Bence artık konuyu uzatmaya gerek yok.

Bizim gibi amatörler beğenir, senin gibi bu işten daha iyi anlayanlar beğenmez.

Ama esas olan emektir, paylaşımdır. Kimsenin iki satır yazı yazmadı günümüzde arkadaşımız bir emek vermiş, bir çalışma yapmış ve burada paylaşıyor. Kaldı ki bunu yaparken herhangi bir iriti edici, ukalalık durumu da söz konusu değil. O zaman beğenmiyorsak bile bunu bence kendimize saklamalı ve yapılan işi sırf zaman ayrıldığı için bile olsa saygı göstermeliyiz diye düşünüyorum.

Özetle kimse kimsenin hevesini kırmamalı, buna hakkı yok...
 
[Video]: BERATOZDEMIRWORKS - Bosphorus Time Lapse

Amacım heves kırmak değil. Ama ortada markalaşma varsa eleştiriye açık olmalıdır. Bir de eleştirmem neden herkesi rahatsız etti açıkçası ben de onu anlamadım.
Mesajlarımda kırıcı bir uslüp kullandığımı düşünmüyorum ama öyle ise özür dilerim ve arkadaşa başarılar dilerim.
 
[Video]: BERATOZDEMIRWORKS - Bosphorus Time Lapse

Gerçi konu zaman aşımına uğramış. Rasim beğenebilirsin bunda problem yok. Problem arkadaşın beğenen kişinin mesajına cevap yazıp benim nasıl çekim yapıldığı ile ilgili soruma cevap yazmaması. Ben bunu saygısızlık olarak görüyorum.
Neyse huzuru bozmak istemem. Zaten milletçe huzurumuz kaçmış.
 
[Video]: BERATOZDEMIRWORKS - Bosphorus Time Lapse

Madem hortlamış cevabımızı verelim de, cevap vermeyip saygısızlık yapmış olmayalım :)

Sendeki olay sadece bu konu özelinde veya sadece fotoğrafçılık konusunda değil Cahit abi. Yorumlarında zaman zaman bir hoşnutsuzluk, bir memnuniyetsizlik, bir tatmin olmama ve bunu nezaketten uzak bir "düzlükte" ifade etme hali var.

Bunun normali nedir mesela? Bir arkadaş emek verip birşeyler hazırlamış, içinden gelmiş zamanını harcayıp burada paylaşmış. Birisi çok beğenebilir, eline sağlık şöyle güzel olmuş burasını böyle beğendim der, detaya girer beğendiğinden dolayı... Ötekisi az beğenir veya hiç beğenmez; ya hiç yorum yazmaz, yada sade bir yorumla geçiştirir, elinize sağlık paylaştığınız için teşekkürler diyerek.. Heves kırmak istemez...

Senin bu beğenmez, hoşnutsuz, memnuniyetsiz tavırların,cevapların ilk değil. Daha önce de örneklerini gördük. Arkadaş ilkinde de cevap vermiş zaten ama devamında -şu anda silmiş olduğun- fotoğrafçılık üzerine iso, diyafram açıklığı, enstantane hızı gibi kavramları açıklayıp kendince ders verdiğin cevaptan sonra çok da sallayıp cevap vermek istememiş belli ki. Saygısızlığı başka yerlerde arama bence. Arkadaş tam tanımadığından ilkinde cevap vermiş, ben o ilk mesajına (makinenin marifeti) da cevap vermezdim mesela kendi konum olsa...

Forumda polemik olmasın diyoruz, aile içinde tartışma dargınlık vs olmasın diyoruz, bulunduğu coğrafya zordur sıkıntılıdır diyoruz ama... Bir yere kadar.


(Not: Muhtemelen fikirlerimi net olarak ifade ettiğim bu mesaj da hoşuna gitmeyecek ve yazacaksın cevabını, hakkındır da. Ben devamında herhangi birşey yazmayı düşünmüyorum, saygısızlık olarak algılama.)
 
[Video]: BERATOZDEMIRWORKS - Bosphorus Time Lapse

Cevabını bu gün okudum. İyi ki de okudum. Yahu bir şeyi eleştirmek için o şeyi en iyi seviyede yapıyor olmak mı lazım. Yani tatmin olmak mı lazım.
Ben eline bir makine alıp da soyadını photography diye değiştiren kişilerden hoşlanmıyorum bu kadar. Bu olay da ona benzer. Yoksa benim tatmin plup olmamamla alakalı değil.
Bak bu sayede bana karşı olan hislerini açığa çıkardın. İyi de oldu. Dediklerini dikkate alıcam ama bu memnunetsizlik ilk değil demişsin. Nezaketten uzakaın falan demişsin. Bilmem iyi oldu.
Ha bu arada bi mesajımda çocukluğumun geçtiği evin yıkıldığını söylemiştim. Kimse geçmiş olsun bişe dememişti. Ben böyle bir coğrafyadayım ama bunun için de bana farklı davranılsın istemem.