[Video]: tarot zyx s ile turnigy x9 sorun cozuldu

[Video]: tarot zyx s ile turnigy x9 sorun

merhaba arkdaslar videoyu ekledim buyrun.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
[Video]: tarot zyx s ile turnigy x9 sorun

buda zyx s olmadan duz aliciyla baglanmis video sorun yok.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
[Video]: tarot zyx s ile turnigy x9 sorun

Rıfat bey , düz alıcı da sorunsuz çalışıyorsa yine benim dediğim olaya geliyor sorun.Çünkü heli1 tipini seçmediğiniz zaman heli3-1 tipinde iken servolar böyle düzgün çalışır.Yani hiç denemedim ama heli1 tip seçili olduğunda servolar böyle düzgün çalışmaması lazım diye düşünüyorum.Dediğim gibi kumandayı ilk açtığınızda model swash tip menüsünden heli 1 yaptınız mı üniteyi ayarlarken ? yine cahilliğime versin arkadaşlar ama ünite yerine konumlandırılmadan , ve heli üstünde tam olarak konumunu üniteye öğretmeden bence servolardan tepki alamamak ya da yanlış tepki almak son derece normal bir durum gibime geldi , dediğim gibi hiç ünite kullanmadım ama bu cihazlar bulundukları ilk stabil durumu referans noktası alarak , daha sonra o referans noktaya göre komutları uygulayan sistemlerdir.Ya da ben yanlış biliyor olabilirim de..Neyse azcık sabredin , usta arkadaşlarımız mutlaka en gerçek ve doğru yönlendirmeleri yapacaklardır... :saygilar:
 
[Video]: tarot zyx s ile turnigy x9 sorun

Tarot üniteyle aram çok iyiydi, ama bir yıldan fazla zaman geçti en son tarot görüşümden. Işıkların anlamlarını unuttum. Hakan abinin dediği çok doğru. Üniteye enerji verdikten sonra kendi kendini test edip onaylayana kadar hiç hareket etmemesi gerek. Yoksa servolara komut vermez. Üniteyi modelde duracağı yere konumlandırmanız ve enerji verdikten sonra heliyi hareket ettirmemeniz lazım, ta ki swash servoları birkaç kez hareket edene kadar.
 
[Video]: tarot zyx s ile turnigy x9 sorun

evet heli 1 de model olusturuyorum.unite ve gyro sabit kimildatmiyorum .self tessten geciyor mavi isik sabitleniyor.suan bi gelisme oldu gibi servolar dogru yonlerde hareket ediyor ama tepkiler o kadar agir ve kisa ki komut verdikten 1-2 saniye sonra hareketi veriyor .cok agir ama dogru yone hareket ediyor.normal seri anlik komut tepki yok.zyx e dokununca servolar hareket ediyor yani calisiyor.elimden geleni sabirla sira ile yapiyorum ama cozemedim.
 
[Video]: tarot zyx s ile turnigy x9 sorun

Rıfat bey , gördüğüm kadarıyla biraz aceleci davranıyorsunuz , helinin daha kuyruğu bile takılı değil , bu şekilde ayarlama yaparsanız , kuyruğu takınca bir daha ayar yapmak zorunda kalacaksınız , bence helinin mekanik olarak tüm kurulumunu eksiksiz olarak tamamlayın , ardından ünitenin yerine karar verip , onu da tavsiye edilen şeklinde monte edin , tüm paller sökülmüş veya motor kabloları sökülmüş olarak , ayar işini gayet düzgün terazili bir zeminde tekrar deneyin.Eminim bu kurulumu başarıyla gerçekleştireceksiniz.. :saygilar:
 
[Video]: tarot zyx s ile turnigy x9 sorun

tesekkur ederim hakan bey .uniteye yeni gectim.real ayarlari sizinde yazdiginiz gibi mekanik kismi tamaladiktan sonra kurulumu gerceklestirecegim. suan benim icin onemli olan elektronik bolum ve ayarlar di.nihayetki cozume ulastim .dusundugum gibi sorun kablo siramalari deneye deneye buldum.servo tepkileride bastakai tablodan (beginer ,soft 3d,hard 3d...)secim yapmadigim icin butun gainler ve yuzde 1 oldugudan dolayi servolar tepkiyi normal olarak almiyor.sukurler olsun ki ayar kismini cozdum.swah istedigimim komutlara gire hareket edip 90 derece acida ortayi buluyor.hersey yoluna girdi yarin mekanigi halledip real ayarimi etkinlestirecegim.herkeze ama herkeze sonsuz tesekkurler.dune kadar pallerin yonunu bile tam bilmiyorken bugub fbl ye gecmeyi basarabilmek benim icin mutluluk verici.emegi gecen bana yol gosteren ve vaktini ayirip destek olan herkeze ve adminlere cok tesekkur ederim :RCKolik: :agreed:
 
[Video]: tarot zyx s ile turnigy x9 sorun

son olarak benim gibi turnigy kumadaya sahip zyx uniteye gecmek isteyen arkadaslar icin,kurulumdan ve hover denememden sonra konu hakkinda kablo renk, kanal siralamalarina kadar dogru bildigim herseyi , yeni bir konuda paylasacagim.hayirli sohbetler kirimsiz ucuslar dilerim
 
[Video]: tarot zyx s ile turnigy x9 sorun

rifat dirikolu' Alıntı:
.........herkeze ama herkeze sonsuz tesekkurler.dune kadar pallerin yonunu bile tam bilmiyorken bugub fbl ye gecmeyi basarabilmek benim icin mutluluk verici.emegi gecen bana yol gosteren ve vaktini ayirip destek olan herkeze ve adminlere cok tesekkur ederim :RCKolik: :agreed:
Forum olarak faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize Rifat :thumbup: :RCKolik:
 
arkadaşlar hk500 gt turnigy 9x kumandam var 1.ci sorunum tarot zyx s ünitem swahplate ayarı satabil olmuyor pc den ayarlıyom güzel fakat heli den pili söküp tekrar taktığım zaman swah ayarladığım gibi kalmıyor pith servosu yukarda aileron aşağıda kalıyor
2.ci sorun ise kumanda üzerinde ki collectif pith trim butonu na bastığımda kumanda üzerinde değişiklikler olurken pc de zyx programında hiç bir hareket olmuyor diyer trim butonlarında sorun yok