Wing tiger mı dragon mu. ?

Katılım
26 Ocak 2015
Mesajlar
83
Tepkime puanı
32
Yaş
30
Konum
Manisa
İlgi Alanı
Hepsi
Merhaba herekese iyi akşamlar.
Ufak bir sorum olucak. Bugün İzmir deki THK ya gittim satıcı ısrarla dragonu tavsiye etti araştırdığım kadarıyla tiger uçuş karakteristiği olarak daha uygun bende pilotajımı geliştirdikten sonra gas motorlu P-51 mustang gibi savaş uçağı toplamayı düşünüyorum bu yüzden tiger almaya karar verdim. Tipi önemli değil sonuçta hedefimdeki uçak çok güzel o süreye kadar alıştırma için dragon da kullanabilirim. Sizin de tavsiyelerinizi ve önerilerinizi dinlemek isterim. Şimdiden çok teşiekür ederim.
İyi forumlar.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Wing tiger mı dragon mu. ?

Kesinlikle haklisin Burak. Dragon ucusunu gormus hatta kisa Bir sure ucurmuslugum bile var. Dragon dayanikli olmasina dayanikli ve tamiri kolay bir model ama ucus stili standard ucaklardan cok farkli ve kendine has.

Amacina bence en uygun olani Tiger. En azindan bildigim kadari ile klasik trainer model karakteristigine sahip. Bolca simulasyon calismasi sonrasi bence bu model Sana pilotaj anlaminda Cok daha faydali olacaktir diye dusunuyorum.

Bunlar benim sahsi fikrim. Bakalim esas ucakci abi be kardeslerimiz konu hakkinda neler soyleyecekler ;)
 
Teşekkürler fikirlerin için abi içim biraz daha rahat en azından aklımda kalmıycak [emoji4] dediğin gibi abi uçak ile ilgilenen abilerimin ne tür fikirleri var.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Wing tiger mı dragon mu. ?

Bu arada Burak madem Manisa da yasiyorsun bence bunu degerlendir. Cok guzel bir ucus sahaniz ve modelci camianiz var. Yerinde olsam ilk modelimi almadan bulusmalara katilir ve modelleri canli gorup, fikir alisverisinde bulunurdum ;)
 
Evet abi bunu nesimi abi de söyledi ama simulasyon çalışmalarına başlamak için bu kadar acele ediyorum


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Wing tiger mı dragon mu. ?

Uçacağınız yer daha çok pist şeklinde düz alan ise wingtiger alın. Ama pist şeklinede alanınız yok felan ise wing dragon alın kendisi her yere inebiliyor ( denendi :laugh:) :thumbup: Önden çekişli modeller ile arkadan itişli modeller farklı karakteristiğe sahip bencede. Eğitim aşamasında pervane ve gövde kırmak istemiyorsanız her yere inen bir model olsun istiyorsanız wing dragon sporster v2 birebir ;D Bilindiği üzere wind dragonun yoğurt kovası gibi olan kokpiti kazalarda hasar bile almıyor (arkadaşım denedi ;D) alsa (çok düşük bir ihtimal) bile saç kurutma makinesi ile ısıtıp kolayca düzeltebiliyorsunuz. Wing tigerde gövde köpükten oluşuyor diye biliyorum. Bende ikisi arasında kalmıştım öneriler üzerine ve her yere inebilmesi özelliği ile wing dragonu seçtim. :RCKolik:
 
Öncelikle önerileriniz için teşşekür ederim [emoji4] Evet bugün thk görevliside aynı şeyi söyledi onarımı ve iniş kalkış kolay fakat sonraki aşamalarda zorluk çekmekten korkuyorum [emoji3]


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Wing tiger mı dragon mu. ?

Zaten ilk uçağınızı almaktaki amaç nasıl uçulacağını öğrenmek, stick kontrolünü geliştirmek ve o heyecanı tatmak olacağından ve yüksek bir ihtimal de çakılacağınızdan ben wing dragon sporster v2 yi öneririm. Tabi wing tiger daha şık duruyor wing dragon gibi çıplak gövde değil :laugh: Hatta wing dragona 1300mm lik bir kanat kesip daha stabil bir model yapabilirsiniz. Hatta FPV bile yapabilirsiniz :halay:. Tabi imkanım olsa ben wing tigeri seçerdim ;D Nedeni daha şık bir gövdeye sahip olması, önden çekişli olması onun dışında yeni başlayan birine wing dragon kadar artısı yok. :RCKolik:
 
Wing tiger mı dragon mu. ?

Aslında bence uçağınızı kendiniz yapın. Başka forumlarda efsane 34, çaylak.... vs. yapımı var (burada var mı bilmiyorum bakmaya üşendim :p). Hem daha ucuza gelir hemde kendiniz yaparken kendinzi bayağı geliştirmiş olursunuz. Kırılsa bile yeni gövde kesersiniz hemen :thumbup:
 
Sanki o biraz daha ilerki aşamalar diye düşünüyorum bu yüzden ilk modele çok fazla masraf yapmak istemiyorum açıkçası [emoji3]


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Kesinlikle Burak. Sakın ilk baslarda kendine model yapma işine girme. Pilotaj dahil epey bir sey var zaten öğrenmen gereken. Baslarda enerjini bu kısımlara yönlendirmek cok daha mantıklı. Sonra kendi modelini ilerleyen zamanlarda yaparsın.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Wing tiger mı dragon mu. ?

Berke yazmış zaten pervane avantajı var, gövdenin plastik olma avantajı var. Ama gövdesi çubuk şeklinde olduğu için havada göz yanılması olabiliyor. Mehmet abinin yazdığınıda bende çoğu yerde okudum. Wingdragon diğer uçaklara benzemiyor deniliyor başka uçak uçurmadığım için bilmiyorum orasını. Ama hangisi olursa olsun uçak kırılacak büyük ihtimal. Sonra yeni uçak yapmak isteyeceksiniz yeni elektronik alacaksınız. Aradaki fiyat farkını wt ye vermek yerine ilerde alacağınız elektroniğe verirsiniz bu kar olur. :D İkisi arasında seçim sizin. :saygilar:
Berke Karlı' Alıntı:
Bilindiği üzere wind dragonun yoğurt kovası gibi olan kokpiti kazalarda hasar bile almıyor (arkadaşım denedi ;D)
Berke bu arkadaş ben miyim başka wingdragoncu mu :D

Edit: Berke şimdi ne yazdıysam sende yazmışsın ;D
Edit: İleti sırası gelir inşallah ;D
 
Bende öyle düşünüyorum ama belkide kırımsız bi uçuş olucak ve hiç kırım yaşamadan devam edicem ben o konuya hep olumlu bakıyorum [emoji3] mehmet abi tabikide girmem seninde dediğin gibi bilgi alabilceğim üstadlar var manisada çok şükür yaza kadar wing tiger ile devam ederim


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim Celalettin hocam [emoji4]


Sent from my iPhone using Tapatalk