Yurtdışından Kumanda alsam Gümrüğe Takılır mı acaba ?

eğer tam değeri yazmış olsaydın tamamını geri alabilirdin. Çünkü ilana göre uygunsuz ürün gönderildiği için tamamını geri alabilir, kumanda size kalırdı.
Bende arkadaşıma aliexpressten at10ii r12ds kumandayı 455TL ye aldık alıcı ve telemetri modülü ile beraber. Sıkıntısız elimize ulaştı. Aynı kumandaya burada 850TL istiyorlar. Hal böyle olunca mecbur dışarıdan almak istiyorsunuz. gümrüğede girse 90Tl vergi alırlar. yine ucuza gelir.
 
Acikcasi, tamamini geri almakta pek hakkaniyetli olmazdi, sonucta gonderdikleri alici da bana kalmis oldu... An azindan zararimi karsiladim... Bir de baska bir dispute olayinda urunu geri gondermem sartiyla full refund teklif etmislerdi. By teklif saticidan degil Aliexpress ekibi kendisinsen gelmisti. Ben hasarim olan kadar tutari iadesiz geri almayi tercih ettim
 
En iyisini yapmissiniz. Paypal veya aliexp. veya bu tip calisan kurumlar, taraflardan biri yapmasi gerekeni yapmadiginda bunu sonraki dispute islemlerinde goz onune aliyor. Yani bu durumda diyelim kumandayi geri gonderecektiniz ama gondermediniz, bundan sonraki dispute islemlerinde lehinize karar cikmasi cok zor olurdu.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan SAHBAZ
Sizinki doğru olan Hakan bey, yorumunuza katılıyorum. Art niyetli olarak söylemedim. Geri gönderme şartı hepsi için geçerli değil. Aliexpress geri gönderme şartı ile dediğinde iş değişir.
 
Değerli ustalar herkese hayırlı cumalar, bu konuda yapılan bütün tavsiye ve yorumları okudum. Yeni başlayan biri olarak benimde bir sorum olacak, an itibari ile elimde hiç malzeme yok ve bütütün malzemeleri tek seferde sipariş etmem gerekiyor, bu durumda 1- Bütün malzemeler tek paket olarak mı gönderilir yoksa her ürün ayrı ayrı mı gönderilir, 2- Gümrük bedeli ve kargo ücreti her ürün için ayrı ayrı mı yoksa toplam tutar üzerinden mi belirlenir 3- Kargo ücreti olmayan ürün siparişi vermek doğru olurmu ? Bu komuda bilgisi ve tecrübesi olan forumdaşların yorumlarını bekliyorum herkese şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Nazmi bey, Mümkünse tüm parçaları tek pakette getirtmeyin.
Aliexpres, yada banggood gibi sitelerden free shipping alırsanız zaten pek değişiklik olmaz. firmalar sağlamdır.
Net bilmiyorum ama gümrükleme bedeli oldukca düştü ve kumanda tarzı gereçler zaman zaman gümrüğe takılıyor.
Yılbaşı sonrası hobbyking ten aynı kumandadan bir hafta ara ile sipariş verdim her birinin bedeli kargo dahil 30 dolar kadardı.
Birine istanbuldan gümrük uygulandı 40 tl bulunduğum yerin ptt sinde teslim alırken gümrük ödedim.
1 hafta sonra gelen diğeri gümrüğe takılmadı.
Motor, esc, servo gibi malzemeler az miktarda sipariş verirseniz (2-3 er tane) gümrüğe takılma ihtimalı yok gibi.
Batarya zaten çin firmaları göndermiyor bildiğim kadarı ile.
Kolay gelsin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Kumanda ve lipo pili ayrı ayrı sipariş ettim. Diğer geri kalan tüm parçaları tek satıcıdan sipariş geçtim.
Özellikle tek paket istememe rağmen 2 ayrı pakette göndermişler ve sorunsuz gelmişti. (Aliexpress).
Gümrük vergisi de çıkmadı.
 
Nazmi bey merhaba.Bana kalırsa paket büyüklüğünü de göz önünde bulundurarak toplu gönderim yaptırmanız daha iyi olur.Aliexpress'den sipariş veriyorsanız ve farklı satıcıdan alıyorsanız aynı pakette gelemez zaten.Fakat Hobbyking'den sipariş veriyorsanız aynı pakette gelir ürünleriniz.Normalde posta kuruluşlarının ücret tarifeleri vardır ve ağırlığa göre fiyat değişmektedir.
Örneğin 0-200gr:5 TL
201-500gr:10 TL
500-1000gr:20TL
gibi.Örnek olarak verdim sadece.Diyelim ki aliexpress'den 2 adet ürün alacaksanız ve free shipping(ücretsiz kargo) yazıyor diyelim.Aslında satıcı her bir ürün için kargo ücreti de eklediğinden siz 2 tane aldığınızda fazladan kargo ücreti ödemeniz söz konusu.Her bir ürün için kargo ücreti ödemektense Hobbyking gibi sitelerden alışveriş yapmanız daha avantajlı olur bence.Selamlar.
 
Önerileriniz için teşekkür ederim. Bir de hobbyking in uygulamasında mı bir sorun var bilmiyorum aradığım ürünleri bulamıyorum ve sürekli kendi kendine kapanıyor banggood daha iyi gibi sanki
 
Ben uygulama kullanmadım Nazmi bey.Genelde bilgisayardan hallediyorum işlerimi.Web sitesini kullanabilirsiniz.
 
Ben ve bir arkadasim ali express ve banggood uzerinden kumanda aldik ve ikiside sorunsuz geldi. Tabi bu sansmiydi bilmiyorum :) biraz kumar gibi :)
 
Henüz sipariş vermedim ekonomik (döviz fiyatlarının değişkenliği) olarak hem hesaplı hemde kullanılabilir birşey bakıyorum malum hobi olarak düşündüğünde hesaplı ve makul olmasına dikkat etmek gerekiyor