ZMR 250 CLONE & Flysky FS-i6 FS I6

zonefloor

Yeni Uye
Katılım
2 Ara 2015
Mesajlar
26
Tepkime puanı
0
Yaş
38
Merhaba arkadaşlar,

Aranızda yeniyim, drone olarak ZMR 250 Clone diyor geçiyor diye biliyorum bunu topladım

kumanda olarak bunu aldım,

benim problemim kumanda için ayar kısmı, open pilot uygulamasından ayarlarını yapmaya çalıştım kanal, hız, ve uçuş modu gibi fakat, düzgün bir sonuç alamıyorum bu modeller hakkında bilgisi olan var mı?

ZMR 250 olarak ve kullandığım kumanda olarak video tutorial bulamadım.

kumandanın alıcısına blink kablosu ve pil bağladım ve kumandayı blink butonuna basarak açtım videolardan gördüğüm kadarıyla ve kumanda da görünmeye başladı alıcı. model ismini yazdım, model tipini plane glider olarak seçtim failsafe'ten kanalları açtım 6 kanal kumandam.

open pilot'ta kalibrasyon düzgünce oluyor fakat son sekmede arm, disarmed menusunde yaw right seçiyorum mesela motora bu şekilde güç gitmiyor fakat allways armed modunda throttle ileri itinca motorlar çalışıyor.

open pilot'un kanallarına bakıp ayarları kontrol ettiğimde; throttle ch4 gözküyor fakat benim kumandamda ch3'te throttle ve bu şekilde çalışıyor. open pilot'ta ch4'ü ch3 yapınca throttle ch3 olarak çalışmıyor.

son olarak dün bir ayar yaptım, drone'u çıkardım dışarıya güç bağladım kumandayı açtım ve tüm güç bütün pervaneler dönmeye başladı kumandayı kapattım hemen ve hala motorlar dönmeye çalıştı..

Konu hakkında birileri yardımcı olabilirse çok sevineceğim 4 gündür kafayı yemiş durumdayım. şüphelendiğim şey cc3d anakartımın alıcıya giden 8'li pin kablolarında bir sıkıntı olduğu. ch1'e bağlıyorum beyaz - siyah - kırmızı olanı fakat onların hizaları diğer renk kablolarıyla uyumlu değil.
 
Siz sorularınızı sormaya başlamadan önce, açacağınız ayrı bir tanışma konusu ile oncelikle biz sizi tanısak nasıl olur ? Üye olurken size gönderilmiş olan özel mesajı okuyabilir ya da şu konuyu inceleyip gereğini yapabilirsiniz



1 - Kullandığınız ekipmanın ve sorunla ilgili olabilecek ekipmanların kullanım klavuzunu indirin ve baştan sona okuyun.
2 - Anlamadıysanız tekrar okuyun.
3 - Ne olur ne olmaz, bir şey gözden kaçırmış olabilirsiniz diye bir defa daha okuyun...
4 - Forumda üst sol tarafta "ARA" butonu var. Orada yaşadığınız sorunu ya da sorun çıkaran ekipmanı aratın, çıkan ilgili konuları okuyun. Sonra edindiğiniz bilgiler çerçevesinde, ekipmanınızın kullanım klavuzunu bir daha okuyun

Flysky I6 Kullanım klavuzu


CC3D Kullanım klavuzu
 
tekrar merhaba,

@Mehmet Kucuksari aciliyeti kumandayı yurt dışından aldığım için ürünün test süresi bitmek üzere yanı ürünü onaylamak zorundayım,

@Zafer SAHIN link için teşekkürler ve klavuzlar için bunlara göz atmıştım ve bunlara göre kurulumlarını yaptım sadece antenleri drone'un iskeletine sağlı sollu doladım bu yaptığımdan emin değilim belkide bundan ötürü konumda bahsettiğim sorunu yaşadım. "kumanda kapalıyken" throttle'in tam devir devam etmesi,

tanışma konusunda verdiğiniz linklere konu girilemiyor tanıtım yapamıyorum kilitli konular,

Ekipmanım;

-Flysky FS-i6 FS I6 2.4G 6ch RC "kumanda
-250 Mini Quadcopter karbon fiber gövde
-CC3D flight controller "open pilot"
-2204 2300kv "motorlar"
-12A Simonk ESC
-ZOP Power Lipo Battery 11.1v 2200mah 3S

drone ZMR 250 diye geçiyor diyebiliyorum çünki china clone drone'um eksiksiz bir şekilde monte edildi uçuşa hazır. linkte verdiğiniz gibi plastik pervanelerde balans sıkıntısı muhtemeldir kontrol edeceğim. benim sıkıntım open pilot uygulamasında kanalları ayarlayamamak, open pilot test sırasında motorlar da gördüğüm kadarıyla düzgün çalışıyor tek tek fakat transmitter setup'ta sıkıntılar yaşıyorum testte düzgün çalışan stickler ince ayarlar kısmında kanallarını düzgün programlayamıyorum kumanda içinde ayarları youtube'da izledğim videolara göre yaptım fakat ZMR 250 clone veya orijinal benim kumandamla beraber bir tutorial bulamadım.

linkteki 8 pinli cc3d alıcı kablomun kabloların hata olduğunu düşüyorum tüm kanallarda denedim ch1 den ch6 ya kadar beyaz-siyah-kırmızı çıkış yuvaları bu linkteki gibi değil ve renklerde tutmuyor,

bu link teki kabloyu Türkiye'de nereden temin edebilirim? ve bu kablonun Türkçe adı nedir,
 
ekte eklediğim resimde göstermeye çalıştım, mevcut cc3d kablomun renkleri farklı ve siyah-kırmızı-beyaz kablom ise resimdeki mavi renk kırmızının yerinde bu yüzden ayar yapamıyor olabilir miyim?
 

Ekli dosyalar

  • kablo.jpg
    kablo.jpg
    27.2 KB · Görülme: 16
mustafa tolanlı' Alıntı:
tanışma konusunda verdiğiniz linklere konu girilemiyor tanıtım yapamıyorum kilitli konular,
O kadar aceleniz var ki, bu konuda tüm yeni üyelerin ayrı bir konu açarak kendilerini tanıttıklarını bile fark edemiyorsunuz yani.... Varsa yoksa problemim diyorsunuz da.... buradan bu şekilde fayda görmeniz biraz zor, sadece tavsiye.

Türker Akgün' Alıntı:
Acil tabi Mehmet abi, hiç haldan anlamıyorsun valla... :lol: :lol: :lol:
Doğru diyorsun kardeşim. Yine cinsliğim tuttu benim :D
 
Mustafa bey merhabalar,

Sıra ile gidelim;

Öncelikli olarak forumumuzda ACIL başlıkları pek sevilmiyor. Gönüllü olarak, bilgileri ve zamanları çerçevesinde birbirlerine yardımcı olan kişilerin oluşturduğu bir topluluk olarak, "ACIL" damgası koyarak, konunun diğer konulardan daha önemli gösterilmeye çalışılması forumumuzda pek hoş karşılanmıyor. Zaten yaptığımız iş eğlencelik bir hobi, durum ne olursa olsun, aciliyet bence sözkonusu değil... O sebeple rica etsem, başlığı değiştirebilir misiniz ?

Tanışma ile ilgili konuların linklerini kontrol ettim, "Misafir" olarak konuları görüntülemeyi denediğimde bile bir sıkıntı göremedim. Kullandığınız browser ile ilgili bir sıkıntı olabilir. Ama linkleri tekrar burada belirtiyorum. Kısaca, yeni girdiğiniz bir ortama kendinizi tanıtmanız için ayrı bir konu açmanızı rica ediyoruz.




CC3D ise o kadar zor bir kart değil, kanal sıralamalarını OpenPilot GCS üzerinden değiştirebiliyor olmaniz lazım.

Ama önce isterseniz bir tanışma konusu açın, sizi tanıyalım...
 
:) şimdi açabildim konuyu,

linki,

 
Acil muhabet sevilmiyordur doğrudur,

sebebini belirtmiştim, cc3d kartın kullanımından değil yukarıda attığım imajdaki pin bağlantı sorunundan dolayı olduğunu düşüyorum, tabii sadece bu bir tez kumandamı ve drone kitimi kullanan birini bulamadığım için buraya sizlere başvurdum,
 
Öncelikli olarak belirtmem gerekir ki, renk önemli değil. Burada önemli olan kartınızın kullanım klavuzuna ulaşmak. Eğer birebir CC3D klonu ise aşağıdaki konuda gösterilen şekilde bir sıralaması olması lazım.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Şurada yazdığına göre, kumandanızın kanal sıralaması aşağıdaki gibi.

Channel Order: Aileron-CH1, Elevator-CH2, Throttle-CH3, Rudder-CH4,Ch 5 & 6 open to assignment to other functions.

1 yazan kabloyu 1. kanala ve de sıra ile de diğerlerini alıcınıza takın. Eğer bir sorundan şüpheleniyorsanız, avometre ile kablonuzun sağlam olup olmadığını ölçün. 10 liralık bir avometre bile işinizi görecektir.

Sonrasında yapmanız gereken en önemli şey ise, GCS üzerinde doğru kanal sıralamalarını girmek. Yanılmıyorsam, "Configuration" -> "INPUT" -> "RC Input" sekmelerinin altından bu sıralamanın girilmesi gerekiyor.

Dolayısı ile, kablolamaları %100 doğru yaptığınıza emin olduktan sonra, Throttle=CH3, Roll=CH1, Pitch=CH2, Yaw=CH4, FlightMode=CH5 girin.

Tabii kumandanızın dokumanına bakarak, CH5'i aktive etmeyi unutmayın...

Ondan sonra, "Configuration" -> "INPUT" -> "RC Input" sekmesinin altında, "Channel Value" değerlerinin hareket ettiğini görebiliyor olmanız lazım...
 
teşekkürler hocam,

şuan channel value'ler hareket ettirdiğimde görüyorum ediyorlar fakat bağlantıda kesinlikle hata var renklerinin de bu örnekteki gibi olmamasından ve kablolar farklı yerlerden çıktığı için kafam karışıyor bu kablo sıralaması doğru resimdeki ve benim kablo renklerim böyle değil aynı renkler mevcut akşama jumper kablosu kesip bağlamayı deneyeceğim,

paylaşım için teşekkür ederim tekrar hürmetler..
 
altı kanallı bir kumandam var,

Throttle=CH3, Roll=CH1, Pitch=CH2, Yaw=CH4, FlightMode=CH5 girin.

ch4 flightMode butonu içinde 3 kademe içeriyor kumanda üzerinde 3 kademesi 1 kanalda mı çalışır? yoksa diğer 2 kademe ch6 ya mı ihtiyaç duyar?

ve ch6'yı receiver'a bağlamalı mıyım?
 
Açıkçası kablolar ile ilgili olarak çok karışık bir durum olmaması lazım, eğer birebir CC3D klonu ise renkler farklı olsa bile ;
- Beyaz konnektörün 3. pininden çıkan kablo 1 numaralı uca(servo konnektörüne) gidiyor, oradan da alıcının 1. kanalına takılacak.
- Beyaz konnektörün 4. pininden çıkan kablo 2 numaralı uca(servo konnektörüne) gidiyor, oradan da alıcının 2. kanalına takılacak.
- Beyaz konnektörün 5. pininden çıkan kablo 3 numaralı uca(servo konnektörüne) gidiyor, oradan da alıcının 3. kanalına takılacak.
- Beyaz konnektörün 6. pininden çıkan kablo 4 numaralı uca(servo konnektörüne) gidiyor, oradan da alıcının 4. kanalına takılacak.
- Beyaz konnektörün 7. pininden çıkan kablo 5 numaralı uca(servo konnektörüne) gidiyor, oradan da alıcının 5. kanalına takılacak.
- Beyaz konnektörün 8. pininden çıkan kablo 6 numaralı uca(servo konnektörüne) gidiyor, oradan da alıcının 6. kanalına takılacak.


ch4 flightMode butonu içinde 3 kademe içeriyor kumanda üzerinde 3 kademesi 1 kanalda mı çalışır? yoksa diğer 2 kademe ch6 ya mı ihtiyaç duyar?
Yukarıdaki ile ne kastettiğinizi ise anlamadım. Fakat her kanal sadece ve sadece kendi bilgisini içerir. Yandaki bir kanala sarkmaz ya da genişlemez.

6. kanala ise ilgili kabloyu takabilirsiniz, kartı biraz tanıdıktan sonra, 6. kanalı illaki birşeyler için kullanırsınız...
 
teşekkürler üstad tekrar,

bu arada CC3D klon değil set olarak genel ZMR 250 klon diye geçiyor komple drone yani parçaları motor, ESC orijinal,

1. kanal resim deki gibi siyah kırmızı beyaz oluyor değil mi? yani 3 kablo 1. kanala giriyor