Hobbyking’den Lipo Pil Alışveriş Tecrübem

Aytac Uzum

Yeni Uye
Katılım
30 Ocak 2018
Mesajlar
19
Tepkime puanı
8
Yaş
35
İlgi Alanı
Hepsi
Arkadaşlar merhaba. Malumunuz lipo pil ihtiyacım doğdu ve önce AliExpress’ten baktım. Bir çok mağaza yollamıyordu, bu da kısıtlı marka model demekti.

Çin malı bi kaç pili sipariş geçtim. Çinde 10-26Şubat arasında festival olduğundan kargolar çalışmıyordu. Bu sırada Hobbyking ‘e bakayım dedim. Forumda Avrupa deposunun olduğunu falan okuyunca biraz daha olumlu bakmaya başladım. Hemen AliExpress ‘teki siparişi iptal ettim ve Hobbyking ‘den 6s ve 3s 5A pillerle 2tane servo aldım. Gümrük vergisi nasıl olur biter derken dedim yaşayalım ve görelim :) Takılırsa bi şekilde öderim(nereye ödenir nasıl ödenir hiç bilmiyordum) takılmazsa da şansıma dedim. 23 Şubatta 96dolar ürün+20dolar kargo ücretini ödedim.[$3.78₺] 5 günde Türkiye’ye geldi, 5 gün de Hatay’a gelmesi sürdü :) Cumartesi Ptt kargoyu getirdi, 80 lira ödemesi var dedi. Parayı verdim ve ürünlerimi aldım. Hepsi bu kadarmış. Kutunun bir tarafı ptt kargo bandıyla kaplıydı, sanırım açıp bakmışlar.

Gümrük işlemleri falan hiç sandığım kadar çetrefilli değilmiş bunu öğrendim, extra para veriyorsunuz en kötü yanı bu :)
Almayı düşünen arkadaşlara fikir verir umarım.

Selamlar.
 
Hadi gözünüz aydın. Sorunsuz bir şekilde gelmis siparişiniz %p
 
Yeni malzemeleriniz hayırlı olsun. :thumbup:
Avrupa depo aynı hızda çalışmaya devam ediyor anlaşılan.
 
Hk’dan bir yili askin suredir birsey almiyordum. En son gecen kasim-aralik aylarinda iki siparisim oldu ve ne goreyim? Kirk yillik hk, artik faturayi dusuk gostermiyor! :eek: Gumruk kacinilmaz

Mesele para da degil de, gumruge girince 3 gun - 1 hafta arasi atiyor sure bu bir. İkincisi de gumrukculerin paketi parcalarcasina, hincini cikarircasina ve hatta bazen icindekine zarar da vererek acmasi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Ülgenalp
Kendi adıma HK dan uzun süredir bende pek birşey almıyorum. Ayrıca kargo eklemesi Aliexpress den daha bir fazla maliyete neden oluyordu.
Ancak sizin alışverişiniz iyi gitmiş. AB birliği ülkelerden gelen malzemeler %18 , Çinden gelenler %20 gümrüğe tabi diye biliyorum.
Pillerinize sağ salim sahip olduğunuz icin kutlarım. :) Hemde çabuk gelmiş
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkürler. Bu arada HK ile iki defa yazıştım, ücreti düşük gösterin diye yok dediler premium olmamız lazımmış. Faturayı koymayın bari dedim, yok dediler :)
 
Aliexpress sağolsun 110 dolarlık AT10 kumandayı gift olarak göstermişti :)
Geçen hafta da Lightake.comdan 3s 2.2 Amper lipo pil aldım 50 tlye . Bakalım kargo takip numarası var ama sorgulama yaptığımda bir şey görünmüyor.
 
Ben biraz yabancı sitelere yabancı olduğum için karşılaştırma yapamıyorum :) lightake’ı bilseydim değerlendirdim. AliExpress te sıkıntı olmuyor , 100 küsür dolarlık ürünlerim takılmadı, çünkü düşük yazıyorlar biz söylemesek bile, adamlar prosedürlerimizi biliyor :)
 
Hayırlı olsun ürünler sorunsuz ulaşmış elinize önemli olanda bu bence. HK dan bayağıdır alış veriş yapmamama rağmen takibi hiç bırakmadım. Hobi adına çok fazla alış verişim oldu, pilinden kablosuna kadar, çok fazla seçeneği olan bir firma. Eskiden birşeyler almak çok daha kolaydı yurt dışından hem maddi açıdan hemde kanun, kural vs. açısından neyse dün dündür, bugün bugün HK gibi firmalar bize hep lazım bence kıyıda köşede dursada ara ara bakmak lazım.
 
Şanslı bir alışveriş olmuş ve kontrollerden çabuk geçmiş.Bir keresinde gümrük vergi sınırını geçmeyen bir alışverişim bile gümrüğe takılmıştı.Ne hikmetse pimi geçmiş,kimi geçmiş , hatta memleketime 45 km mesafeye kadar gelip, Isparta ptt nin gümrük bölümüne takılıp kalmıştı.
Meğer orası da hafta da bir defa bir memurun gelip onaylamasıyla çalışıyormuş.Telefondu,fakstı epey bir uğraşmıştım.Yok fatura ,dekont ibraz et,falan falan işler.Velhasılı,keşke her alışveriş sizinki gibi olsa.:saygilar:
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Ben de çok duydum sizinki gibi dekontlar ibrazlar falan. Üzerinde faturanın olması işleri kolaylaştırmış olabilir mi acaba ?
 
Premium mu, platinium mu ben ondanim, yine de dusuk gostermiyorlar artik. Sanirim kendi maliyeleriyle ilgili bir durum.

Faturayi kutuya koymamak ise daha kotu bizim acimizdan. Cunku icinden fatura cikmadigi zaman bizim gumruk illa fatura gorecegim diyor ve baya ugrastiriyor. Bunu yine hobbyking sayesinde ogrenmistim :) faturayi unutmuslardi.