Yaşadığımız sorunlar hakkındaki sorularımız nasıl olmalı ?

Zafer ŞAHİN

Mahna Mahna ...
Katılım
29 Ağu 2013
Mesajlar
1,313
Tepkime puanı
2,193
Yaş
47
Konum
İstanbul
İlgi Alanı
Multikopter
Arkadaşlar merhabalar,

Özellikle yeni başlayan arkadaşlarımızın, ellerindeki modellleri hemen kullanabilmek istemelerinin heyecanı ile yaşadığı sorunlar ile alakalı olarak sordukları sorularda hiç bir detay vermeden, sorularına cevap beklediklerini görüyoruz. Bu durumda bizim cevap vermemiz zaten mümkün olmayacaktır.

Sırf modelcilik hobisinde değil, diğer tüm uğraşlarda olduğu gibi, elimizdeki cihazları kullanabilmemiz için, elimizdeki cihazın nasıl çalıştığını biliyor olmalıyız. Bunun için ilk başvurulacak kaynak, doğal olarak elimizdeki cihazların kullanım klavuzlarıdır. Elimizdeki cihazların kullanım klavuzlarını okumadan, cihazımızı tanımadan kullanmaya çalışmak zaten bir sorun oluşması için başlıbaşına bir sebeptir.

Ayrıca forumumuzda biraz zaman geçiren tüm arkadaşlarımızın gördüğü üzere, bu hobi sadece "modeli uçurmak" ya da araba için "sürmek" ile alakalı değildir. Yapmak, inşa etmek, güvenlik kurallarına dikkat etmek, bu hobinin bir kültür olduğunun farkına varmak da bu hobinin bir parçasıdır. Tabii ki bilgi ve tecrübe bir anda elde edilecek bir şey değildir, okuyarak, üzerinde emek harcanarak ve çalışarak elde edilir.

Biz de forumumuzda bunu amaçlıyor durumdayız. Modellerinizi tanımanızı, sorunlara kendinizin tanım koymasını ve kendinizin çözmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Yukarıda da belirttiğim üzere bir anda olacak bir şey değil bu tabii ama en basiti kullanım klavuzunu bile okumadan sorununuzu bizim çözmemizi istiyorsanız biz size yardımcı olmayız. Fakat kendi hobiniz için en az bizim harcadığımız emek ve çabayı göstermeye hazır iseniz size zamanımız ve bilgimiz ölçüsünde elimizden gelen yardımı yapmaya çalışacağımızı görebilirsiniz.

O sebep ile bir sorun yaşadığınızda öncelikli olarak şunları yaptığınızdan emin olun.

1 - Cihazlarınızın kullanım klavuzunu mutlaka ama mutlaka okuyun.
2 - Yaşadığınız sorunu, yukarıda bulunan " " butonunu kullanarak aratın, benzer sorunları olan ve sorununu çözmüş olan bir çok kişi olduğunu göreceksiniz. Zaten halihazırda paylaşılmış olan bilgilerden faydalanın.

Eğer sorununuza çözüm bulamadıysanız, lütfen aşağıdakileri açık, anlaşılır bir dille ve Türkçe kurallarına uyarak belirtin. Siz kendi sorununuzu anlayıp anlatamıyorsanız, karşıdakilerden de sizi anlamasını lütfen beklemeyin :) ...

1 - Forumumuzun bir çok üyesi var ve tüm üyelerimizin hangi ekipmanı kullandığını ezbere bilmemizin mümkünatı yok ... Kullandığınız ekipman nedir ?
* kontrol kartı
* esc
* motorlar
* gövde/kit
* kumanda
* alıcı - verici
* varsa gps v.b. ek kartlar

2 - Sahip olunan bilgi seviyesi nedir ? Daha önce hiç benzer bir ekipman kullanıldı mı ?

3 - Yaşanan sorunu, düzgün ve anlaşılır bir ifade ile açıklayın, sorun nedir, nasıl yaşanıyor, sorun hangi adımlar izlendiği zaman, hangi şartlar altında ortaya çıkıyor ?

4 - Sorunun kaynağı olduğu düşünülen ekipmanın yerine başka bir tane takılarak deneme yapıldı mı ?

5 - Sorunu açıkça gösteren bir fotoğraf ya da video çekebilir misiniz ?

Siz kendinizi açık ve anlaşılır bir şekilde ifade ettikten sonra da biz de size elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyor olacağız.

Herkese iyi forumlar ve kırımsız uçuşlar...
 
Yaşadığımız sorunlar hakkındaki sorularımız nasıl olmalı ?

Zafer hocam her şeyi cok guzel bir sekilde özetlemişsin, ellerine saglık :bravo:

Bize sadece konuyu SABİTLEMEK ve INDEKS sayfalarına ilave etmek kalmış :thumbup: :RCKolik:
 
  • Beğen
Tepkiler: Ramazan SAYIM
Yaşadığımız sorunlar hakkındaki sorularımız nasıl olmalı ?

Şimdi bu konu, "İyi bir droner olabilmek için..." başlıklı konuya bi nazire mi?! :D :D :p
 
Yaşadığımız sorunlar hakkındaki sorularımız nasıl olmalı ?

Yok böyle bir forum demekten başka birşey gelmiyor aklıma, eline sağlık Zafer hocam. :bravo: Yeni başlayan arkadaşların aramıza katılmak için tek ihtiyacı burada belli bir süre vakit geçirip kendileri için hazırlanmış konuları taramak. ;) Rckolik hizmette sınır tanımıyor. :laugh: :RCKolik:


Tabi birde droner kardeşlerimiz var, onların cepesinden durum şu şekilde :

" Adamlara bak yaa soru sormanın bile manualini yazmışlar. :eek: Bu ne kardeşim, hobi mi yapıyoruz atom fiziği mi okuyoruz anlamadım ben. " :lollol: :lol: :lol: :lol:
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan SAHBAZ
Yaşadığımız sorunlar hakkındaki sorularımız nasıl olmalı ?

- Selamün aleyküm hocaaam :)

- Aleyküm selam...

- Dronlar uzayda uçar mııı?

- ? ? ? ?
 
Yaşadığımız sorunlar hakkındaki sorularımız nasıl olmalı ?

Arkadaşlar Selam,

Karşılaştığınız sorunların daha hızlı ve keyifli çözülmesi adına lütfen yukarıdaki ANA NOKTALARI atlamadan, mümkün olduğunda detay verebilirseniz. Deneyimi, fikri olan arkadaşlar detay sormadan daha rahat cevap üretir.

Hem de bana göre daha önemlisi, kişi detayları kendi ortaya koydukça, çözümü adına da kafasında bir çok şey daha da net hale gelecektir.
 
Yaşadığımız sorunlar hakkındaki sorularımız nasıl olmalı ?

Zafer hocam yazdiklariniza katilmakla birlikte manuel olarak maalesef ingilizce icerikli olmasi ve anlamak icin genel ingilizce seviyesi disinda her alanin, rc heli konusunda oldugu gibi kendine ozgu kelimlere icermesi ki; bu rc heli konusuna yabanci olan birisinin ana dilinde bile manuelini anlamamasi dogaldir. Bu site hakikaten buyuk bir sans ancak kendimden ornek vermek gerekirse aurora 9 ve trex 450 sport manuelini okudugumda ilk etapta yuzde 5 ini anladiysam bir sure sonra terimleri ogrendigimde ancak bi yuzde 10 a cikmistir. Yeni baslayanlar icin bu hobiye turkce manuel olmamasi buyuk bir handikap aurora 9 a ait turkce manuel olmadigi gibi turkce videoya cekilmis bir kaynakta bulamadim bir kac kisa video disinda...
Sonuc olarak hobiye yeni baslayanlarin manueli okuyarak anlamasi birikim istediginden cok zor diye dusunuyorum.
 
Sorularin mumkun olan en detayli bilgi verilerek sorulmasi, forumda arama yapmak konularina katiliyorum. Ingilizce manual konusu da kismen. Su ana kadar hazir halde aldigim modeller (3ch 4ch heliler bile dahil), araba olsun helikopter veya quad olsun, hepsinin manuelleri resimli anlatimlarla doluydu. Ingilizce bilgim oldugu icin anlamak benim icin zor olmadi. Ama kısıtlı ingilizce ve sözlük desteği ile anlaşılacağını da düşünüyorum.

Forumda ucak ve helikopter icin terimler sozlugu oldugunu biliyorum.

ve

Ancak quad dunyasi icin var mi bilmiyorum. Belki de ben bulamadim. Eger yoksa, en azindan bir baslangic yapmak icin konu acmak isterim, forum yonetimi onayina istinaden. Eğer varsa linki verir misiniz :p
 
Ancak quad dunyasi icin var mi bilmiyorum. Belki de ben bulamadim. Eger yoksa, en azindan bir baslangic yapmak icin konu acmak isterim, forum yonetimi onayina istinaden. Eğer varsa linki verir misiniz
Gayet güzel olur Hakan çünkü quad için böyle bir konumuz hali hazırda yok :thumbup:
 
Gayet güzel olur Hakan çünkü quad için böyle bir konumuz hali hazırda yok :thumbup:
Tamamdır abi, çalışmalara başlıyorum. Elimde bazı kaynaklar vardı. Derleme toplarlama yapıp paylaşıma hazır hale gelince haber ederim size. Tabi ki eksik veya belki de yanlış olan tanımlar bile olabilir, sonuçta bu konuda uzman değilim. Ama zaman içerisinde diğer arkadaşların katkılarıyla gelişeceğine eminim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Foruma üyelik aşamasında okunması ŞART olan ilk konu bu olmalı bence. ;)

Şimdi bir de konuyu dağıtmadan kısaca şunu da eklemek istiyorum;
Bazı yeni katılan arkadaşların şöyle bir yaklaşımı var, özellikle de QUAD konularında.
Aslında zaten işin kurulum ve ayar kısımlarının pek de önemli olmadığını düşünüyorlar
yada bir acil uçurayım durumundalar, ki zaten sanki bir şeyler öğrenmekten çok
TEKNİK SERVİS
arayışı içindeler. Benim en çok rahatsız olduğum ve kızdığım noktada bu.
Bazı açılan konu başlıklarını ve içeriğini görünce gerçekten inanamıyorum.
Bir sürü ayar ve ince ayar gerektiren işlerin sanki buradan yazacağımız bir kaç satır ile halledebileceğini düşünüyorlar muhtemelen.
Özellikle yeni başlayan arkadaşlara belirtmek isterim ki, hiç birimiz doğuştan bu işleri bilerek gelmedik dünyaya evet,
ama her konuda olduğu gibi bu konuda da
OKUMADAN hiç bir yere varamazdık.
Hem en iyisi olsun, hem de hiç bir şey yapmayayım diyorsanız bu iş olmaz.
Okumaktan erinenler de verip parasını uçuşa hazır bir şeyler alıp baksınlar keyiflerine,

zira yapıcam - edicem, toplıycam - ayarlıycam stresine girmek demek ki sizlere göre değil.
 
Son düzenleme:
Foruma üyelik aşamasında okunması ŞART olan ilk konu bu olmalı bence. ;)
Abi üyelik sonrası zaten temel konuların indekslerini içeren bir mesaj gönderiyoruz. Bunu okuması zorunlu hale getirsek de sonuç değişmez ki, okumadan tamam der geçerler :D

Aklıma su an için gelen en etkili yol, tüm multi ile ilgili bölümlerde konu açarken tıpkı su an TANİSMA konusunda olduğu gibi doldurulması zorunlu bir şablon yapmak.



Ama bunun sadece söyle bir sakıncası var, her konu açarken tüm üyelerimiz bu şablonu doldurmak zorunda kalacaklar.

En iyisi bu düzenleme ile ilgili yeni bir konu ve belki de anket açıp, arkadaşların fikirlerini alalım.

Ya da ondan önce ben bir araştıralım. Bu şablonu X mesaj sayısından az arkadaşlara icin zorunlu hale gelsin. Bunu yaparsak süper olur.