1 haftalık tatil ve Lipo piller.....

Katılım
9 Mar 2018
Mesajlar
190
Tepkime puanı
65
Yaş
40
Konum
Çorlu
İlgi Alanı
Hepsi
1 hafta sürecek bir tatil için Lipo pilleri evde bırakmam gerekiyor.Nasıl bu süreci sorunsuz atlatabilirim tam dolu mu bırakmam lazım pilleri yoksa ???

Planim balkonda lipo cantasının içinde hepsini güneş gormeyen ve yanabilicek herşeyden uzak bir koşeye bırakıp gitmek...
 
Öncelikle, pillerinizi storage mod a almanızı tavsiye ederim. Kullandığınız şarj cihazınında bu özellik varsa direk olarak bu işlemi yapabilirsiniz. Bu sayede, her bir hücre lipo pillerin en uzun ömürde durduğu 3.88V civarına şarj edilmiş olacaktır. Eğer şarj cihazınızda bu özellik yok ise, kontrollü şekilde daha düşük voltajdaki bir lipoyu, balance şarj işlemi ile yaklaşık her hücre 3.88V volt olduğunda şarj işlemini manuel sonlandırarak da storage mod a almış olursunuz.

Saklama ile ilgili olarak, yapacağınız saklama yöntemi en mantıklısı bence. Ancak, sadece güneş değil yağmur vs su almayacağından da emin olunuz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Gürhan Avcı
Lipolar çok eski, darbeli, tamirli vs vs değil ise, storaj voltajında (3.83-3.88 arasında bir değerde) aşırı sıcak olmayan bir ortamda (+4 +20 derece arası), direkt güneş ışığı ve suya maruz kalmayacağı bir yerde durup dururken bir sorun çıkarmazlar, daha doğrusu çıkarmamaları gerekir. Balkon pek iyi bir seçenek değil, zira lipoları mümkün olduğunca sabit sıcaklıkta tutmak gerek.

Ancak olası riskleri minimize etmek istiyorsanız, benim uzun süreler için uyguladığım yöntem şu şekilde;

Storaj voltajındaki pilleri tek tek (tek tek olmuyorsa en azından grup grup) deliksiz ve ağzı kilitli buzdolabı poşetlerine koyarım. (Uçları kısa devre olabilecek lipolarınız varsa mutlaka buna karşı önlem alın) Poşetlediğim lipoları uygun boyutta bir çelik tencere içine koyarım (abartmak istiyorsanız düdüklü de olur :D ) ve kapağını kapatıp, buzdolabının normal soğutucu kısmına koyarım (+4 derece).

Lipolar sıcağı sevmediği gibi çok soğuğu da sevmez, lipoları dondurmayın, buzdolabınız normalden fazla soğutuyor ve bazı yiyecekleri donduruyorsa buna karşı önlem alın. Lipoları dolaptan çıkardığınız zaman poşetleri hemen açmayın. Soğuk lipolar havadaki nemi yoğunlaştıracaktır, özellikle konnektörler için iyi değil. Kilitli poşet lipoları bir miktar koruyacaktır. En az yarım saat lipoların oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Buzdolabı konusunda veto yerseniz banyo da ikinci alternatif olabilir. :D
 
Benim piller her zaman 3.8 v ta güneş almayan odada sudan vs. De uzakta kendi kendilerine beklerler. Daha şimdiye kadar hiç bir yaramazlık yapmadılar. Bende tedbir anlamında fazlasına ihtiyaç duymuyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Gürhan Avcı
fikir verdiginiz için çok teşekkürler aklım arkada kalarak almanyaya gidecegim o kesın :(

1. lipolar storage modda tekrar doldurulucak kullanıp bu aksam sıfırlar tekrar doldururum.(vurugu darbesı yok piller baya yeni )
2. balkonda 2 şer 2 şer tencere tava içerisinde herseyden uzak ustlerı kapalı bir şekilde birakicam cunkı buzdolabi calişmiyicak eletrıgı kesıp gidicez :)
3. balkona gelen güneşi bir örtü ile engelemeye calişicam.
4. Allaha emanet deyip cıkıcam :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan SAHBAZ