1 Haziran itibariyle 75 Euro ve üstü Alışverişlerde TC Kimlik İstenmesi

ramazan bilgili

Yeni Uye
Katılım
19 Nis 2016
Mesajlar
32
Tepkime puanı
0
Yaş
37
İlgi Alanı
Multikopter
arkadaşlar bugün şöyle bir yazıyla karşılaştım.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın yayınladığı gümrük yönetmeliğine göre (07.10.2009 t. 27369 s. R.G.- Ek-10),
1 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yurtdışından gelerek Türkiye’ye giriş yapması beklenen 75 Avro üstü değerde ve/veya gümrüğe tabi gönderilerin Özet Beyanı’nda aşağıdaki bilgilerin yer alması zorunlu hale gelmiştir.
Gönderinin içeriğine ait GTİP kodu/ HS Code (Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon numarası/ Hormonized System Code): 4’lü GTİP kodu belirtilmesi zorunludur ancak 6’lı GTİP kodu yazılması tavsiye edilir.
Alıcı:
-- Firma ise; Vergi Dairesi Numarası (VAT Number)
-- Şahıs ise; TC Kimlik Numarası (TR ID Number)
-- Yabancı şahıs ise; Pasaport Numarası (Passport Number)

Yukarıda belirtilen bilgilerin yurtdışındaki göndericiniz tarafindan konşimentonun ilgili bölümlerine yazılması talep edilmektedir, bunun mümkün olmadığı durumlarda ise faturada belirtilmesi gerekmektedir. Bu bilgilerin eksiksiz olması halinde Özet Beyan hazırlanarak, gönderileriniz gerekli gümrük sürecine girecektir.

Yurtdışından gelecek gönderilerinizin Özet Beyan işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için; göndericilerinizle Vergi Dairesi Numaranızı paylaşmanızı ve bu bilginin konşimento üzerinde yazılmasının faydalı olacağını bilgilerinize sunarız. Vergi Dairesi Numarası; alıcısı tüzel kişi olan gönderiler için istenmektedir. Alıcısı şahıs olan gönderilerde; Türk vatandaşları için TC Kimlik Numarası, yabancı uyruklu kişiler içinse Pasaport Numarası istenmektedir.

75 euro üstü ürün aldığımızda bu işlemler nasıl gerçekleşecek ? gönderici gtip kodunu falan kendisi yazacağını biliyordur değil mi :)
ben tc kimlik numaramı karsı tarafa vermesem benim ürünüm geri mi gidecek anlamadım ben bir şey
 
gümrük ile alakalı

TC Kimlik numarasinin Turkiyede ayağa düşmesinden sonra birde çinlilerde ayağa düşecek demekki,
 
gümrük ile alakalı

1 hazirandan sonra 75 euro üstü alışveriş yapan tc kimlik numarasını veren vermeyen var mı? :rolleyes:
 
gümrük ile alakalı

Şu an sadece AMAZON dan alışveriş yaparken, "GÜMRÜKTE PROBLEM YAŞAMAMANIZ İÇİN KİMLİK NO EKLEMEYİ UNUTMAYINIZ " şeklinde uyarı çıkıyor. Banggood ve Aliexpress gibi diğerlerinde bir uyarı olmadığı gibi, son bir hafta, on gün içinde ayrı ayrı 6 kutu malzeme geldi ve sıkıntısız geldi, postacı kapıya kadar getirdi. :)
 
gümrük ile alakalı

Geçenlerde 75 Euro üzeri bir HobbyKing paketim gümrüğe takıldı. Çünkü içinde pervaneler vardı. "IHA pervanesi mi" diye sordular. Bunun dışında herhangi bir şekilde TC kimlik no vs yoktu sipariş evrakında doğal olarak. 60 kuruşa almıştım paketimi.
 
1 Haziran itibariyle 75 Euro ve üstü Alışverişlerde TC Kimlik İstenmesi

Evet iha pervanesi, ama ben ihaya takmiycam, baska bir yerime takip ceviricem deseydin abi [emoji1][emoji1] iha almak yasak degil, pervanesi hic degil...
 
1 Haziran itibariyle 75 Euro ve üstü Alışverişlerde TC Kimlik İstenmesi

ya bir yandan bebek diğer yandan aldığım evin problemleri derken maddi olarak biraz sıkıldım ve sipariş veremedim henüz.
ben sipariş verene kadar yurt dışı alışverişi yasaklamasalar barii :lollol: