2018 Sizin için nasıl geçti?

Rasim Öztürk

RcFanatik
Katılım
9 Mar 2013
Mesajlar
7,008
Tepkime puanı
12,194
Yaş
38
Konum
Eskişehir
İlgi Alanı
Heli
Klasik yıl sonu değerlendirme konumuzu bu yıl ben açayım dedim. Gerçi daha bir aya yakın zaman var ama karda kışta buluşmalar azaldı, bundan sonra aşırı bir aktivite olmayabilir bahara kadar...


Fırsat buldukça buluşmalara katılmaya çalıştım.

Pilotaj ne ileri gitti ne de çok geri, vasat bir seviyede geziniyor... Daha iyisi için, yeni manevralar için çok da bir motivasyon yok :D

Ekipman olarak çok da bir yenilik olmadı. Protoslarla devam. Oxy kuyruğu yoluna koyamadım bi türlü ama ilerde yine denemelerim olacak.

Yılın başında 3.77 olan dolar kuru yıl içinde 7 lira seviyelerini denedi, şu sıralar 5.38 de takılıyor. İster istemez hobiyi sağlam vurdu, herkes elindekine iyi bakmayı öncelik olarak görüyor.

Uçak konuları arttı, Evren abi coştu... Benzerlerini yurtdışında bile zor gördüğümüz incelikte inşaat konuları bizleri ziyadesiyle memnun etti:saygilar: Bunun yanında helikopter alanındaki gelişmeleri ve yeni modelleri detaylıca tanıtan konular neredeyse bitti gibi. Yeni birşey alamayınca, yeniliklerle ilgili konuları çevirip paylaşma isteği de kalmadı. Fetret devrine girdik bu alanda...

Buluşmalardan bazı bazı kareler ve yılın buluşma özeti ise...


Mayısta Kocaeli Kartepe Şenliğine katıldım. Daha öncekiler kısmet olmamıştı. Bu yıl daha bir helikopter ağırlıklı buluşma oldu, keyifliydi :)




Haziranda eskişehirde kendi aramızda toplanalım dedik...




Temmuzda daha kalabalık olarak Eskişehirdeydik...




Yine temmuzda bu sefer Kocaeli idi adresimiz. Özgür Evren Varol üstatla tanıştık :)





Ekimde eskişehirde "kalabalık" bir buluşma gerçekleştirdik.



Kasımda Gölyaka başkadır... Bu güzel doğa buluşmasına "ailecek" katıldım.


 
Bizim için 2018 yılı çok iyi ve verimli geçti diyebilirim, başta tüm rckolik buluşmalarına katılım sağladık her birinden ayrı heyecan aldık, arkadaşlar ile bir araya geldik forum üzerinden tanığımız arkadaşlar ile yüz yüze tanışma imkanı bulduk bu tarafı çok güzeldi. FN3 yarışmasında rckolik sponsorluğunda olması ve Türkiye de ilk defa yapılmasındaki programa dahil olmak başlı başına gurur ve ayrı bir heyecan, tecrübe oldu bizim için.:bravo::bravo::RCKolik:

Bunun dışında 2018 de pilotajı biraz daha geliştirmek gibi bir hedefim vardı buna çok yoğunlaştım, çalıştım, istediğim bir noktaya da ulaştım. Bu evre içinde modeller de bir takım değişiklikler yaptım, kırım masrafı azaltmak ve bir kaç neden den ötürü bu evrede 700x ile devam ettim sonunda onunla da yolları ayırdım:embarras::)

Benim için bir yenilik de önüne geçemediğim nitro sevdamın hayat bulması oldu, açıkcası beklediğim kadar zorluk çekmedim hatta hiç çekmedim diyebilirim:D biraz kafa yordum ve forumda ki arkadaşların destekleri ile çok çabuk adapte oldum nitroya ve yoluma devam ediyorum. Şu an iki modelim var biri nitro diğeri elektrikli şimdilik bu şekilde devam edeceğim.

Diğer yandan forumun altyapısının değişmesi keyif verici oldu, tekrar emeği geçen herkese çok teşekkürler:saygilar: inşallah 2019 yılında daha çok bir araya gelme şansımız olur, tabi piyasaların ve doların durumu çok iç açıcı değil ama inşallah önümüzde ki günler de daha iyi olur ve hobimiz daha da canlanır.

İYİ Kİ, VARSIN RCKOLİK:RCKolik::RCKolik::RCKolik:
 
Son düzenleme:
Aslında yazacak çok şey var da ilk aklıma gelenleri hemen şuraya not alayım :D

1- Forum platformunda yıllardır kullandığımız SMF vazgeçip, Xenforo geçiş yaptık. Bu geçiş çalışmasında epey bir şey öğrenmek durumunda kaldık ama sonuç güzel olunca her şeye değdi :hoppa:

2- Resimlerimiz kaybolmasın diye 2.resim server hayata geçirdik. Buradan da epey bir şey öğrendik :)

3- Yılın en unutulmaz ve önemli aktivitesi ise ilk defa yapılan F3N Yarışmasına RCKOLIK olarak sponsor olmamız oldu.

4- Yıl içerisinde yine bolca (Kocaeli, Eskişehir, Gölyaka) beraber olduk:yuppi:.
Şu ana kadar sadece sanal alemden tanıştığımız dostlar (@Özgür Evren Varol , @Kağan Kazancı , @MEHMET AKİF ÇIRPICI ... ) ile yüzyüze tanışmak gerçekten de büyük bir keyifdi
 
Yerimi ayırayım ben de, aslında çok da yazacak birşeyim olmasa da , adetimizdir yazalım.
Evet , yıllar çok çabuk geçiyor , ve bu senede çabucak geçiverdi.:embarras:
Forum altyapımız yenilendi ve birçok aktiviteye maalesef seyirci kaldım.Kurban bayramında Mehmet kardeşim gelip sebep olmasa, elim modele bile değmedi yemin ederim desem başım ağrımaz.İçimdeki model aşkı ve forum sevgisi olmasa, aslında teknik olarak modelciliği bıraktım desem, daha doğrusu bırakmak zorunda kaldım desem , o da yalan olmaz.Gelen gideni aratırmış ama inşallah 2019 hem benim hem forum ailemiz açısından daha verimli geçer diye dua ediyorum.Zira 2018 benim için boş geçti.:cry:
Yarım kalan ve hala ulaşmayı arzu ettiğim , projelerim ,hayallerim var en azından , onlar için çaba göstermeye çalışacağım,ömür yeterse elbette, sosyal durum ve statüm nasıl olursa olsun forumla ve dolayısıyla siz sevgili kardeşlerim ve abilerimle bağlarımı da asla koparmayacağım.
Evet adet üzre , çok neşeli ve dolu dolu bir muhasebe sunamadım, lakin siz birşeyler yaparken , sanmayın sadece kendiniz eğlenip mutlu oldunuz, sayenizde, yapılan paylaşımlarla ben ve benim gibi katılım gösteremeyen ama sevgisini,hevesini asla kaybetmeyen modelci kardeşlerinizi de mutlu ettiniz ve heveslerinin sönüp yok olmasına engel oldunuz , bu anlamda hepinize teşekkürlerimi ve minnettarlığımı sunmaktan gurur duyarım :RCKolik:
Çok yaşa RCKOLİK :bravo::bravo::bravo::saygilar:
 
Son düzenleme:
benim için kötü geçti mini quad yarışmalarına katıldım daha çok ve genelde arıza yaşadım yada çarptım yarışta,helikopteri uzun süre kullanamadım istanbuldaki konumum çok müsait değildi uçuş için doların da artmasıyla çok parça alamadım,Bursaya taşındım burda modelcilik olarak daha aktif olacağıma inanıyorum :saygilar:
 
2018 e 2. El bir gaui x7 fomula alarak bomba gibi bir giriş yaparak girdim, :D
Hatta hızımı alamadım bir de 600 nitro edindim :halay:

Ben 700 ü güzel, güzel uçururken dolar da inceden, inceden artmaya devam ediyordu :laugh: (yakıt fiyatları da tabi :lol:)

Çok iyi hatırlıyorum asla unutmam dolar 4.50 ler de bir Kocaeli buluşması sırasında iki modelim de rotor linklerin den birinin çıkması yüzünden aynı gün üst üste kırım yaşadım:undecided:

700 havada çıktı, bom strike oldu, ama şaşırtıcı şekilde çok fazla hasar yoktu, pal ve yeni kuyruk borusu, tt takarak modeli topladık, esc arızalandığı için bir süre yatmak zorunda kaldı, hem duygusal hemem de dolar yüzünden 700 ü toplamak istemedim bir süre, hiç içimden gelmedi, çünkü, dolar 7 lerde geziyordu, bizim neyimize 700 diyorum, sadece arada gelip tozunu alıp seviyordum.

600 de kalkış sırasında link attığı için az bir maliyetle kurtardık onu ve göl yaka buluşmasına kadar nitro ya ağırlık verdim, çok şey öğrendim.

Ama gelişen pilotaj karşısında gücü artık yeterli gelmemeye başladı ve 700 ümü tekrar uçurmaya karar verdim. Göl yaka buluşmasına hazır ederek ortalığın tozunu aldım biraz:halay:

Şimdi x7 formulamla mutlu mesut uçuyoruz, ama ağır bir kırım da uzun bir süre yatacağı gerçeği uçururken tedirgin ediyor, sahaya koşarak gitme isteğini, çekimser ve tatsız bir istek alıyor, ama neyseki uçarken herşeyi unutup sadece uçuşa odaklana biliyorum, 2. Pili tararken aynı tatsızlık geri geliyor :embarras:

Pilotaj anlamında gelişme var ama 2017 ye göre, uçuş sayısın da ciddi azalma oldu malesef. Ha bir de yarışma heyecanı yaşadık süper bir tecrübe oldu benim için.

Herkse mutlu mesut kırımsız uçuşlar diliyorum.
 
Son düzenleme:
31 Aralık olduğuna göre artık yazabilirim :)

2018 modelcilik penceresinde birhayli hareketli geçen bir yıl oldu benim için. Beni en mutlu eden şey, temmuz ayındaki Kocaeli buluşmasına katılıp bir kısmınızla yüzyüze tanışma fırsatı bulabilmek ve elime tutuşturulan minik helikopteri kırmadan geri verebilem oldu :evil::evil::evil: İstanbul'da da Sümer Abi ile biraraya gelme ve sohbet etme şansım olması da güzeldi.

Yapımına 2009 yılında başladığım Hurricane modelimin maiden uçuşunu yapmak bu yıla kısmet oldu. Bu modelin inşaatının ikinci baharını RCkolik forumunda paylaşmam ve buradaki arkadaşların desteği, motivasyonu, gazı, artık ne derseniz :) bu kadar hızlı bir şekilde modelin uçar hale getirilmesinde önemli bir etkendir, hepinize teşekkürler :RCKolik::)

2018 yaklaşık 3 yıllık bir aradan sonra yeniden bir helikopter uçurduğum yıl oldu. 2014 yılında İstanbul'da uçurmaya başladığım Titan E-325 üzerine giydirilmiş Super cobra gövdesinin tadını tam anlamıyla çıkaramadan buralara taşındık ve gümrük sorunları nedeniyle de o mereti çok istememe rağmen buraya getiremedim. Her İstanbul seyahatinde "acaba şu mereti söküp dağıtıp bavula atıp getirsem mi" sorunsalıyla boğuşup hiçbir zaman riski göze alamadım (deli cesareti de bir yere kadar :) ) Ama 2017'nin sonuna doğru, RCkolik ailesinin ihtiyacım olan her türlü teknik bilgi desteğine koşacağından emin olmanın cesaretiyle yeni bir Super cobra projesine girişip sizlerin desteğiyle mekanikleri belirleyip, toparlayıp 2018 itibariyle yeniden helikopter uçurmaya başlayabildim. İlk uçuş kırımla sonuçlanmış olsa da yıl sonu itibariyle havada Super Kobra helikopterini andıran en önemlisi gövdesi kendi tasarımım olan bir helikopterim var :thumbup:

Ve tabiki Panther... Bir nevi çocukluk rüyam bu modelle gerçek oluyor diyebilirim, hem de halis mulis yüzde yüz RC kolik projesi olarak. Hurricane devşirmeydi, ama Panther burada doğdu ve büyüdü, desteğinizi yine hiç eksik etmediniz, teşekkürler. Gönlümden onu da 2018 bitmeden uçar hale getirmek geçiyordu ama olmadı, eh 2019'a da birşeyler kalsın değil mi :lollol::lollol::lollol:

2019 planım kendimi nadasa bırakmak :) Panther kısmetse ocak sonu gibi uçtuktan sonra elimdeki uçuş filosu bir helikopter ve iki warbird olarak, tamamen kendi yaptığım modellerden oluşacağı için rahata kavuşmuş olacağım :evil: bir süre yeni bir büyük projeye başlama niyetim yok. Sezon elverdiği sürece uçuşların keyfini çıkartıp gerekli hallerde tamirat tadilat gibi işler için çalışacağım. Ana işler Hurricane'in detaylandırılması ve süper kobranın tam ölçekli gövdesi için yapılacak çalışmalar olacak. Bunların haricinde önümüzdeki sene Arduino üzerine daha fazla eğilmek, elektronikte dışa ve SumeronicsRC'ye :evil: olan bağımlılığı azaltmak ve nihai olarak da sıfırlamak var, tabiki bu birhayli uzun bir yol, bir yıllık bir plana dahil edilemez onun da farkındayım :) . Ayrıca milattan önce bilmem kaç yılında başladığım, elimdeki mf-70 frezenin CNC dönüşümünü de tamamlamak ve CNC freze operasyonunda biraz tecrübe kazanmak niyetindeyim. Bunlarla beraber de bilgisayarda fusion 360 ile daha fazla "sistematik" zaman geçirip 3D tasarım becerilerimi daha ileri boyutlara getirmek de hedeflerim arasında... Tüm bunların 2023'te maideni yapılması planlanan "büyük" proje için gerekli altyapı hazırlıkları olduğunu söylememe gerek yok sanırım :coolxf::coolxf::coolxf:

Neyse, bu vesile ile tüm RC kolik ailesinin yeni yılını da kutlarım! 2019 un hepinize sağlık, mutluluk ve modelcilik açısından da daha keyifli anlar getirmesi dileğiyle. :RCKolik::RCKolik::RCKolik:
 
Son düzenleme:
Bence 2018 çok çabuk geçti. İnsanın yaşı ilerledikçe seneler daha da hızlı geçmeye başlıyor sanırım. Yine de güzeldi!
Hafta içi kaçamakları ile oldukça çok uçuşlu bir yıl oldu öncelikle. Benim açımdan en önemli iki olay şunlar:
Birincisi SumeronicsRC ürünleri bu yıl içinde eskisine göre daha da olgunlaştı. Hem devre tasarımı hem de kod özellikleri açısından artık beni tatmin etmeye başlayan ürünler ortaya çıktı. İkincisi ise, evet sahada yardımlaşmamız çoktur, ben de elimden geldiği kadar etrafımdaki arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Ama bu sene, sadece trainer ve bir de YAK54 deneyimi olan, ancak warbird uçurmaya yeminli bir genç arkadaşın kanatlarını elde etmesine ve 50 cc bir P51'i tek başına kaldırıp, uçurup indirebilmesine olan katkılarım nedeniyle gururluyum. Umarım ukalalık olarak görmezsiniz.
Biliyorsunuz usta olabilmek için önce kendi ustanızı geçecek ve sonra bir de sizi geçecek bir usta yetiştireceksiniz... :)

NOT: Dövizin yükselmesi çok iyi oldu. Hobbyking vs alışverişlerini kestim. :D :p Model malzemesi olarak yurtdışından aldığım tek şey P51 için spinner oldu yanlış hatırlamıyorsam.
 
Son düzenleme:
Ben sınıf değiştirdim. Hava aracından karaya geçtim. v931'i sattım yerine yine Wltoys'tan k989 aldım. Araba tam canavar, drift lastiği takınca cayır cayır
döktürüyor. Kauçuk lastik takınca da keçi gibi her yere tırmanıyor. 4 çekerin avantajı da ayrı tabii.

EK: Araba 7.4 v lipo ile çalışıyor. Tek batarya yetmiyordu haliyle, 10 dk neye yeter ki? Elimde de v931 bataryaları vardı, 3.7 v'luk 10 tane. Basit bir adaptör yaptım, iki pili birleştirip 7.4v'a çıkardım. Şarj ederken de adaptörden çıkartıyorum, tekli 3.7v pil oluyor ve v931'in şarj aletiyle dolduruyorum.
Batarya almama gerek kalmadı, toplamda 1-2 saat sürebileceğim kadar bataryam var artık :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme:
Benim acimdan orta karar bir yil gecti, ama son iki yildan daha iyi oldugu kesin. En azindan bu yazi hic ucamadan kapatmadim :)

Sehirdisi bulusmalarin hepsine katilmakla birlikte, Eskisehir ekibimizle de bu yil gecen yila gore cok daha fazla ucus yaptik, tabi yine de az, daha sıkı calismamiz lazim.

Dovizin sacmasapan hareketleri tabi ki herkes gibi beni de ciddi olarak etkiledi. Ucuslardaki stres katsayim 3.7’den 7’ye firladi, su siralar 5.5 civarinda :D

Bu yil (yil daha bitmedi, masallah diyelim) buyuk kirimim olmadi. Ufak tefek 450 kirimlari yasadim. Ama ozellikle yaz sonundan itibaren mekanik ve elektronik sorunlardan cok cektim, hala da tam olarak kurtulamadim

Benim icin de hobimiz anlaminda 2018’in en buyuk olayi forum altyapimizin degismesiydi. Ellerin dert gormesin Mehmet abi :) Tabi F3N yarismasini da unutmamak gerek, ama forum hepsinden once :D
 
Bu yıl benim için genel anlamda güzel geçti diyebilirim fakat aslında parçalı bulutluydu kimi zaman güneşli kimi zaman bulutlu.

Öncelikle iple çektiğimiz RcKolik buluşmalarana çeşitli sebeplerden ötürü eksiksiz katılım gerçekleştiremedim :undecided:ama yinede katılabildiklerimde forum

ortamından bildiğim fakat yüz yüze görüşemediğimiz yeni tanışıklıklarımız oldu.:) Model olarak filoya geçen sene Kocaeli buluşmasında düşen trex 800

yerine Goblin 700 katıldı.:)

Sene içerisinde 4 ay bir aram oldu elime kumanda alamadım ne sim nede gerçeği fakat Türkiyede ilk olan ve RcKolik'in büyük destekleri ile gerçekleşmiş

olan THSF F3N yarışmasının yaklaşması ile habiye hızlı bir geri dönüş yaptım .yarışma ortamı çok güzel bir tecrubeydi benim için .:saygilar:

O kadar aradan sonra hobiyi nekadar ozlediğimi farkettim . Plotajda yılbaşı yıl sonu değerlendirdiğimde az da olsa bir gelişim görüyorum kendimde. Yılın

şu son çeyreğini de uçuş anlamında baya yoğun geçiriyorum sayılır.:RCKolik:
 
Benim için 2018 zorlayıcı bir yıldı diyebilirim, 2019 umarım daha güzel geçer :rolleyes:

Denizli'den Manisa'ya taşındım vs, işler güçler derken koşuşturmaca hiç bitmedi, ama güzel yanı haftasonları @MEHMET AKİF ÇIRPICI kardeşimle uçuşa gidebiliyor olmak, baharda daha çok uçuş yapabiliriz diye düşünüyorum,
Filo 2 helikopterden oluşuyordu, halen aynı ama 2019'da farklı bir projem var yapabilirsem bu dolar kuruyla :)
Pilotaj anlamında bakarsak hepimizin olduğu gibi benim de kafamda hep "biraz daha simulatöre vakit ayırsam ne güzel olurdu" hissiyatı hep var, Az da olsa gelişim kaydettim sanırım tam emin değilim :)
Yılın olayı tabiki de F3N'di benim için, aslında en büyük anlamı yıllardır tanıdığım muhabbet ettiğim insanlarla yüzyüze tanışmak oldu, Bundan sonraki buluşmalara gelebilmek için şartları daha çok zorlayacağım artık :RCKolik:
 
Ne yazsam diye düşündüm daha öncede sonra yazmasam daha iyi dedim yazmadım. Bu sene modelcilik açısından pekte güzel bir yıl olmadı bende döviz kurları , yoğunluktan, buluşmalara katılamamaktan en sonda kocaeli den dostlarımdan uzaklaşmaktan başka birşeyde gelmiyor aklıma umarım 2019 da çok daha iyi olur modelcilik hayatım.