3d Printed Cub 800mm Trainer

emrah özsu

Yeni Uye
İlgi Alanı
Hepsi
Tekrardan merhaba,
Tanışma konusundan bu yana hastalıktan kafamı kaldıramadım bugüne nasipmiş konu açmak
İlk model olarak 3d baskıdan yapılmış 800mm kanat açıklığında bir model satın aldım, elektronikleri ile gelmekte ( reklam olur mu bilemedim marka yazmadım)
Hızlı yapıştırıcı ile montajı bitirdim, ilk model olduğu için belki çok basit sorular olacak ama vakit ayıracaklara şimdiden teşekkürler

Kumanda i6x, pil 3s 2200, motor 2205 2300Kv, pervane 6x4

Cg yi belirtilen noktaya ayarladım,

Motor dönüş yönü modele karsıdan bakınca sol tarafa saat yönünün tersi normali bu mu bilmiyorum ama 6x4 yazılı taraf öne bakınca daha çok itme sağlıyor normal midir bu?

Elevator acısı az geldi bana yada aileronlar cok fazla acıya sahip, aileron servoları mix yaptım her bir servoyu ayrı kanala bağladım bu sebeple sadece 1. kanala endpoints girebiliyorum mix yaptığım 5. kanala endpoints giremiyorum. Bu sebeple bu açıda kullanmak sıkıntı yaratır mı?

Son olarak pazar günü hava müsait olursa denemek istiyorum İstanbul beylikdüzü taraflarında nerede uçurabilirim, yakın yerlere araçlada gidebilirim

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

abi güzel olmuş eline sağlık sancaktepe samandıra da açık araziler var ucak alçak irtifa uçarsan problem olmaz

Model hangi malzeme ile basılmış bilgin var mı? Bana normal pla gibi geldi. Haliyle en iyimser tarafından bakarsak baya ağır olacak uçak. Motorun bence uygun değil. 1000kv olanından almanı tavsiye ederim. Pil kumanda vs güzel.

@Samet Yayla
hocam bu taraflarda bir yer olsa daha iyi, yorumun içinde teşekkürler

@Ali Haydar GÖK

sanırım lw pla olması lazım, motor için ise, pervane için test yaparken içinde termos olan takribi yarım kiloluk çantayı kuyruğa takınca çekti
motor güç açısında yeter gibi geldi bana, uçus süresi vs açısında derseniz o kısımda bir bilgim yok :)

Elevatör ve aileron atımları çok fazla.
İkinci aileronu bağladığın kanalın endpointlerini ayrıca ayarlayablirsin. Olmuyorsa endpointleri yüzde yüz yapıp aileronu dual rate menüsünden kısmayı deneyebilirsin. Tek kanal ve Y kablo da bir seçenek.
Modele karşıdan baktığında pervane saat yönünün tersine dönmeli ve pervanenin yazılı tarafı öne bakmalı.
Umarım simülatörde çalışmışsındır.
Bu arada İstanbul bugünlerde çok rüzgarlı. Bu boyutta uçak ve acemi bir pilot için pek uygun değil.
Bu hobinin temelinde sabır yatar, unutma.

Elinize sağlık model gayet yakışıklı görünüyor.Ancak bu bir Trainer değil, her üstten kanatlı Uçak da Trainer değil.Benim anladığım bu ilk modeliniz eğer öyleyse hem Aerodinamik yapısından kaynaklı hem de küçük bir Uçak olması nedeniyle daha oynak olacak ve bu da uçmayı öğrenen birini daha çok zorlayacaktır.Bu sebeple ben 140cm civarı kanat açıklığı olan eğitim modellerini tavsiye ediyorum.Motor dönüş yönüne gelecek olursak, kokpitte oturduğunuzu hayal ettiğinizde Pervane'nin saat yönünde dönmesi gerekiyor.Bunu nasıl düzeltebileceğinizi biliyorsunuzdur zaten.Kırımsız uçuşlar dilerim.

@Sumer Yamaner
hocam teşekkürler tek mesajda butun soruları cevaplamışsınız
dual rate vs ayarları baya kurcaladım ancak 5. kanalın tek yonlu kısabildim diğer tarafa geçmiyor kumanda y kabloda bakarım bunu kıvıramaz isek

simulatorde hiç bir sorun yok hocam iniş kalkış, rotasyon vs baya baya oturdu :) (phoenix sim)
öncesindede rc hobisi oldugu için aşınayim biraz

@Tamer Öztürk
hocam teşekkürler güzel yorumuz için, umarım gözüktüğü gibide uçar :)
açıkcası bu tarz bir uçakla şu yüzden başladım, kendimin yaptıgı bir model istiyordum ancak ev sartları müsait değil, bu hem kendin yapıyorsun hem yarı hazır geliyor bir meşkalesi var anlayacagınız, gönlümden geçen sizin dediğiniz boyutlarda bir ucak aslında

pervane kısmıda dediğiniz gibi doğru yönde

Hocam elinize sağlık, umarım güzel uçuş videolarınızı da görürüz. Uçağı ne kadara aldınız acaba? Bir de elektroniksiz sadece uçak basım fiyatını biliyor musunuz?

• Beğen
Tepkiler: emrah özsu