4S Motor Hakkınde Tavsiye

Doğukan Ocak

RcFanatik
Katılım
3 Eki 2014
Mesajlar
3,270
Tepkime puanı
2,691
Yaş
30
Konum
Ordu
Web sitesi
www.facebook.com
İlgi Alanı
Heli
Herkese selamlar ,

3 hafta önce Pilot-TR 'nin indirimlerinden Volantex Sbach 342 modelini almıştım. Köpük bir uçak istiyordum tesadüfen indirimdeyken hemen kaptım :laugh:

Model 40A ESC , 1000kv motor ve 3s pil ile çalışıyor , 3s performansı yeterli ancak yetmemeye başladı , hover tutuyor ama %90-100 gaz eğrileri arasında kaza bela tutuyor.

ESC 4s destekliyor diye hobbyking den arkadaşımında tavsiyesi üzerine 4S destekleyen 800kv'lık bir motor aldık. İyice de araştırmıştık ancak motor umduğumuz gibi çıkmadı.

4s motor , 3s motordan daha kötü çıktı. Zar zor uçtu ben de eski motorunu takmak zorunda kaldım. Gelen motor eski motordan boyut olarak da küçük. Takarken tereddütte kalmıştım. 3S ' de orjinal 12x6 pervane kullanıyordum , yeni aldığımız motorda da 4s kullanacaksanız 12x6 pervane kullanın dediği için pervane değişikliğine de gitmedim.

Sizlere sormak istediğim , hangi motoru almalıyım? Pervane değişikliğimi yapmalıyım? Indeks konuları çok araştırdım ancak nereden ne motor alacağımı bilmiyorum , 2. el elinde olan varsa onları da alabilirim. Şimdiden teşekkürler..

Kullandığım ürün ;

Hobbyking'den sipariş edilen motor ;
 
4S Motor Hakkınde Tavsiye

Doğukan aldığın motor max 1.2 kg çekeri var. Senin modelde 1100kg uçuş ağırlığı varmış. 3D için biraz yetersiz sanırım. Ustalar daha net cevap verirler.


Ben bu motoru almıştım;

Bunun trust değeri 1.7 kg. Bende 1.2mt kanat açıklığındaki depron edge 540 ta kullanacağım uçuş ağırığı yaklaşık 1 kg. Yerde yaptığım denemede 13 lük pervane 3s pil ile iyi çekiyordu, ama havada henüz denemeye zaman bulamadım.
El tartımı bulabilirsem gün içinde ölçeyim kaç kg çektiğini :)
 
4S Motor Hakkınde Tavsiye

Teşekkürler Tamer abi ama kaçlık pervane ile 1,7kg çekeceğiz ? ;D

Bu motoru alırsam bir de 60A ESC de almak zorundayım :-\
 
4S Motor Hakkınde Tavsiye

Allah Allah aynı modelden bizde aldık Özgür arakadaşımıza ve dün maideni yaptık. modeli toplama işini ben yaptım özellikle, çünkü bir arkadaşımızda daha vardı eksiklerini inceleyerek belirlemiştim ve yeni aldığımız modelce bu eksikleri gidererek topladım.

1. aileron elevatör ve rudder EPP menteşelere güvenme, 3 5 uçuşta kopuyorlar bu ksıımları ben fiberli bant ile menteşe uygulaması yaptım.

2. elevatör orjinalde hover için yeterli açı almıyor, bu nedenle elevatöre max ve min değerleri elle ile verdiğinde, elevatörün deydiği yerleri biraz traşladım 1cm kadar.

3. rudderda hover için yeterli değil, elevatörün iç kısmında kalan rudderın çarptığı noktalarda biraz keserek daha fazla açı almasını sağladım.


dün maiden uçuşunu yaptım ve alet muhteşem havada tutunuyor ve hover yapıyor 3S 1850 Gens ve 3S 2200 zippy piller ile uçuşu muhteşemdi. yalnız şunu duzgun yaptığını var sayıyorum. servo kollarına linkleri en uç deliğe taktığını ve yekelerdeki deliklerin en dipteki delikleri kullandığını var sayıyorum full açı alması için ;)


soldaki Özgür arkadaşımızın modeli Volantex Sbach 342 EPO , ortadaki benim HK Yak 55M EPP , Sağdaki Akan Tekin abinin HK Profil Sbach 342 EPP si.


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



buda uçuş vidyosu ama burda 2 kişi aynı anda uçuyorlardı bu nedenle pek hover gözükmüyor 0:56 dan 1:05 e kadar hover yapıyor rüzgar olduğu için harrier pozisyonuna yakın halde duruyor gerçi ama havada iyi tutunuyor model


Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
4S Motor Hakkınde Tavsiye

Motor önerisi istiyorsan ben şu motoru kullanıyorum 3S 12x6 pervane ile yaklaşık 1700gram thrust var 4S ile 2200 gram rahat çekeri var.

 
4S Motor Hakkınde Tavsiye

Doğukan şimdi test ettim el terazisi ile 1715 gr çekti. 13*4 pervane 3s pil ile.