AB dışı ülkelerden kargoyla gelecek eşyanın gümrük vergisinde artış

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,462
Tepkime puanı
43,429
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Her ne kadar artık eskisi kadar yurt dışından alışveriş yapmıyor olsakta, bugün gördüğüm şu haberi sizlerle de paylaşayım istedim.

--------------------------------------

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, AB dışı ülkelerden kargoyla gelecek eşyanın gümrük vergisi yüzde 10 artırıldı. Eşyanın diğer ülkelerden gelmesi durumunda ödenecek maktu vergi yüzde 20'den yüzde 30'a çıkarıldı.

Avrupa Birliği (AB) dışı ülkelerden posta veya kargo ile gelecek ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen ve kıymeti 150 Euro’yu geçmeyen eşya üzerinden alınacak maktu gümrük vergisi yüzde 10 artırıldı.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ve 4458 sayılı gümrük kanununun bazı maddelerinin uygulanmasına ilişkin esasları belirleyen kararda değişiklik yapılmasına dair Cumhurbaşkanı kararına göre, bu kapsamda söz konusu eşya için ödenecek tek ve maktu gümrük vergisinde değişiklik yapılmadı.

Bu eşyanın AB ülkelerinden gelmesi halinde yüzde 18 vergi ödenecek.

Eşyanın diğer ülkelerden gelmesi durumunda ödenecek maktu vergi yüzde 20’den yüzde 30’a çıkarılırken, eşyanın ÖTV kanununa ekli IV sayılı listede yer alan eşya olması halinde bu vergi oranlarına ilave olarak yüzde 20 vergi daha tahsil edilecek.

Bu limitler dahilinde getirilecek eşyanın brüt 30 kilogramı geçmemesi gerekiyor. Kararla, karar kapsamına 1,500 Euro’yu geçmeyen ilaç gönderileri de eklendi.
 
Son düzenleme:
Son 10 yılda modelcilik adına iyi giden ne oldu diye düşünüyorum, aklıma birşey gelmiyor. Azalan gümrük sınırları, artan vergi oranları, kapanan üretim markaları, kapanan satış siteleri ve neredeyse hiç kalmayan dükkanlar. Peh... ?
 
aliexpress yaklaşık 5 aydır yüzde 40 vergiyi ödeme sırasında peşinen alıyordu. hatta bir keresinde 40 dolara 20 dolar vergi kestiği bile oldu.
 
  • Şaşırdım
Tepkiler: Mehmet Kucuksari