Acemi veya tecrübeli olmanız önemli değil!

Deniz Tanrıverdi

RcFanatik
Katılım
1 Eki 2014
Mesajlar
3,082
Tepkime puanı
5,881
Yaş
52
İlgi Alanı
Uçak
Son zamanlarda forumumuza hatrı sayılır sayıda yeni başlayan üyelerimiz oldu. Çoğu yeni üyemiz de 8-10 inç'lik pervaneli uçan cisimler ile başlamaktalar, ki son derece normal, zira en kolayı da bu.
Bu nedenle hem biz eskiler de hatırlamış oluruz, hem özellikle yeni başlayanlar için bir uyarı niteliği taşıyan bir videoyu paylaşmak istedim. Aynı konuyu ne kadar çok tekrar etsek yine de başımıza gelebilecek felaketlerin en yakınındaki bu videodaki olay.
Kanalı bilmeyenler için kısa bir not:
Bu adam 50'li yılların sonundan beri radyo kontrollü modeller ile epey yoğun şekilde ilgilenen, zamanında kumanda dahi tasarlamış ve imal etmiş olan, rc modelcilikte bir çok atılımları ile öncü, ABD de ve tüm Dünya'da çok sayıda takipçisi olan bir duayen. Yani kesinlikle acemi değil!
Uçurduğu uçak köpükten imal, 10 inç'lik katlanır pervaneli bir model:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
İzlerken içim cız etti resmen, bu hobinin şakası yok bununla ilgili maalesef sayısız örnek var ama anlamakta zorlanıyoruz genelde, birşey olmaz diye diye bu tip olaylar ortaya çıkıyor. Umarım hepimiz çıkarmamız gereken dersi çıkarırız bu videoyla. Paylaşım için teşekkürler:saygilar:
 
Bende o yeni uyelerdenim 5 inçlik bir pervane ile ilk yarami aldım. Artık çok daha dikkat ediyorum.
Son zamanlarda forumumuza hatrı sayılır sayıda yeni başlayan üyelerimiz oldu. Çoğu yeni üyemiz de 8-10 inç'lik pervaneli uçan cisimler ile başlamaktalar, ki son derece normal, zira en kolayı da bu....

Bir hafta falan oldu iyileşmiş hali ?
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Sağ elimin işaret parmağında daha küçük bir Zagi'nin 5 inçlik pervanesinin izini taşırım. Zagi değildi ama, sol elimin işaret parmağında da başka bir küçük pervanenin izi var. Sahadan doğrudan eve değil, acile gitmiştim. Pervanenin küçüklüğüne aldanmayalım, küçük ama işlevsel!
 
Kemiğe kadar inen derin kesikler ve 27 adet çirkin dikiş.