[Anket]: Nitro Helilerde, Nitro Oranı Ne olmalı ?

NİTRO HELİLERDE, NİTRO ORANI NE OLMALI.

  • NİTRO ORANI %15 OLMALI

    Oy: 2 40.0%
  • NİTRO ORANI %20 OLMALI (İKLİM FELAN FARLETMEZ. AYAR YAPMASINI BİLMEK GEREKİR)

    Oy: 0 0.0%
  • NİTRO ORANI %30 OLMALI (ÇOK SICAK İKLİMLERDE PERFORMANS İÇİN GEREKLİ)

    Oy: 3 60.0%

  • Kullanılan toplam oy
    5

efsunkar3356

Kıdemli Uye
Katılım
18 May 2014
Mesajlar
2,076
Tepkime puanı
0
Yaş
35
Arkadaşlar, bildiğiniz üzere GAUI NX4 nitro heli topluyorum. Daha önce 700N helimde %20 nitro yakıt kullandım. Kışın neyse de, yazın performans alamaz oluyorum. Motorum sıfır olmasına rağmen. Bir de memleket Adana olunca Tik tak'in Tik'ini yapayım derken bayılıyordu. %30 nitro'ya geçmeyi düşündüm ama ayda 2-3 galon yaktığını bildiğim için ekonomik olarak maddi külfer artırıyordu. O yüzden %20 ile devam ettim.

Şimdi bu yeni GAUI NX4 heli, 1 Galon ile 15-20 depo uçabiliyor. O yüzden tam performans almak için Adana şartlarında %30 nitro ile yoluma devam etmek istiyorum.

Rodajı, %20 nitro oranı ile yapacağım.

2.Galondan sonra %30'a geçmeyi düşünüyorum.

Şimdi peki sice nasıl yapılabilir ? Lütfen yorum yaparken, Adana'nın havaların ne kadar sıcak ve nemli olduğunu göz ardı etmeyin, teşekkürler.
 
[Anket]: NİTRO HELİLERDE, NİTRO ORANI NE OLMALI.

Erhan bende senin yerinde olsam %30 kullanırdım. Model zaten yakıtı neredeyse koklayacak, aradaki fiyat farkı seni üzmeyecektir. ;)

Yalnız %30 konusunda kararlıysan motoru monte ederken motorla beraber gelen şimi pistonla piston kapağı arasına takmayı unutma. Yoksa çalıştırma sırasında seni sinir eder sürekli " lock " olur.
 
[Anket]: Nitro Helilerde, Nitro Oranı Ne olmalı ?

Erhan bence en güzeli seni Kocaeli'ne transfer edelim :laugh: Malum burası daha az sıcak ve nemli. Bu durumda %20 sana hayli hayli yeter :D

Şaka bir yana, her ne kadar hiç nitro tecrübem olmamış olsa da, o kadar net ve açık olarak daha önce yaşadığın sıkıntıları özetlemişsin ki, %30 başka bir seçim şansın yok gibi :)
 
Ynt: [Anket]: Nitro Helilerde, Nitro Oranı Ne olmalı ?

Aslında Depe hesabı yaptığımda. 700 gibi beni yormicağı için %30 tercih edicem büyük ihtimal. Bu konuda Nitro MOTOR kullanan hatta her iki karışım oranını kullanan arkadaşların görüşünü merak ediyorum.

Bide %30 dan %20geri dönüş olmaz diye biliyorum. Motora zararı var gibi anımsıyorum.