APM 2.8 LOİTER mod sorunu

werock

Yeni Uye
Katılım
24 Nis 2017
Mesajlar
21
Tepkime puanı
0
Yaş
34
NOT: konu içerisinde soru olarak sordum ama cevap gelmedi bu şekilde daha görünür olacağını düşündüğüm için ayrı konu olarak açtım.

Arkadaşlar merhaba.
APM 2.8 kart , 2212 920KV motor, simonk 30A esc ve flysky th9x kumanda ile f450 topladım ancak birkaç sorun var yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1) Stabilize modda bir sıkıntı yok ancak loiter moda aldığım 10-15 saniye kadar kaldıktan sonra land moda geçiyor kendiliğinden ve hızlı bir şekilde yere çarpmaya çalışıyor ( hemen stabilize moda alarak durumu kurtarıyorum). Sizce bunun sebebi nedir?

2) Bu motor için 9450 pervane mi 1045 pervane mi daha uygun olur?

3)Bazen bad velocity uyarısı alıyorum sizce sebebi nedir? ( 1. sorun ile alakalı sanırım)

4)Loiter modda kalkış yapmaya çalıştığımda gaz %50 ye geldiğinde motorlar yavaşlamaya başlıyor sonra 1-2 saniye sonra kendiliğinden geri hızlanıyor ve kalkış yapabiliyorum sizce bunun sebebi nedir?

5) RTL denemye çalıştığımda direk hızlanarak düşme eğilimine giriyor. (yine hemen stabilize moda alarak durumu kurtarıyorum)

6)Çinden satın aldığım NEO-M8N M8N GPS Modülü durup dururken bozuldu hiç bir ışığı bile yanmıyor. İçini açıp bağlantıları kontrol ettim bir problem yok sizce sebebi ne olabilir ( şuanda arkadaşımın sahip olduğu pixhawka ait 3dr gps modulu taktım 2.8 e. 1. sorun bununla ilgili olabilir mi?)

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
APM 2.8 LOİTER mod sorunu

bende pixhawk kullanıcısıyım hemen hemen ekipmanlar aynı. mod sorunları bende de var merakla takip ediyorum artık burayı :) parametler ayarlarnda bence bir sorun var ama bilen bir kişi tarafından söylense daha iyi olur.
 
APM 2.8 LOİTER mod sorunu

can yılmaz' Alıntı:
bende pixhawk kullanıcısıyım hemen hemen ekipmanlar aynı. mod sorunları bende de var merakla takip ediyorum artık burayı :) parametler ayarlarnda bence bir sorun var ama bilen bir kişi tarafından söylense daha iyi olur.

arkadaşımda pixhawk var default ayarlarda bile gayet stabil uçuşlar yapabiliyor modlarda vs herhangi bir sorun yok. Sizin sıkıntınız tam olarak nedir acaba kullandığınız ekipmanlar neler?
 
APM 2.8 LOİTER mod sorunu

Ugur Celik.' Alıntı:
arkadaşımda pixhawk var default ayarlarda bile gayet stabil uçuşlar yapabiliyor modlarda vs herhangi bir sorun yok. Sizin sıkıntınız tam olarak nedir acaba kullandığınız ekipmanlar neler?
1-4-5 teki sorunlara çok yakın sorunlar.
Ekipman olarak:
pixhawk kart (pusulalı)
fly sky kumanda
920kv motorlar
simonk esc 30a
f450 frame
2500mah 3s pil
esclerden biri yandı şu ara sipariş verip tüm ayarları baştan yapıcam daha özenli ondan sonra tekrar yazarım durumu. stabilize modda kullanımı çok güzel ama sanırım atladığım yerler var bazen aklı karışıyor onunda benim gibi. :)
 
APM 2.8 LOİTER mod sorunu

1 ve 5 teki problem hatalı pusula verisi sebebiyle oluyormuş meğerse pusula çalışmıyormus şimdilik jumper ayarlarıyla dahili pusula ile uçus yapabilirum.
6 da ki problem gps i söktüm içindeki voltaj regulatörü yanmış yenisi ile değiştirdim sorun çözüldü.

diğersorular için hala yanıt bekliyorum.

hatta yeni problemlerim var quad bazen aşağı yukarı salınıma giriyor sebebi fazla ağırlık yada pil olabilir mi?
 
APM 2.8 LOİTER mod sorunu

sevgili uğur

"Bu motor için 9450 pervane mi 1045 pervane mi daha uygun olur?" demişsin bu motor için uygun olan pervane seçimini kullanmış olduğunu pilin kaç S olduğu (3s-4s) ve üretici firmanın vermiş olduğu özellik çizelgesine göre karar vermek en sağlıklısı olacaktır. ancak kabaca 3s lipo ile 9450 veya 4s lipo ile 9045 ölçülerini maksimum prop büyüklüğü olarak seçmekte fayda var. zira biraz daha fazla thrust için motorlarımızın ısınmasını ve magnetlerin demag olmasını hiçbirzaman istemeyiz. ben senin yerinde olsam 9045 veya 9047 den fazla takmazdım.

"Bazen bad velocity uyarısı alıyorum sizce sebebi nedir?" demişsin bunun nedeni cihazı pile bağladıktan sonra hareket ettirmek, düşürmek, usülüne uygun olmayan, özensiz accelerometer kalibrasyonu veya gps veri yenileme hızının saniyede 5 den az olmasıdır. cihazı lipoya bağladıktan sonra kesinlikle değil hareket ettirmek dokunmamakta bile fayda vardır. zira acc ve gyro bu aşamada kendini kalibre etmektedir.

"Loiter modda kalkış yapmaya çalıştığımda gaz %50 ye geldiğinde motorlar yavaşlamaya başlıyor sonra 1-2 saniye sonra kendiliğinden geri hızlanıyor ve kalkış yapabiliyorum sizce bunun sebebi nedir? " demişsin

loiter, althold ve poshold modunda ilen cihazın irtifa (vertikal hareketi) ile ilgili yazılımsal kontrol fonksiyonu stabilize mod dan daha farklı bir algoritma ile çalışımaktadır. yerdeyken arm olmakla propların dönmesi başlar. ancak cihazımız kalkış için ayarlanabilir bir parametre ile throtle ın pwm sinyalinin 1600 üzeninde olması ile cihaz irtifa kazanacak şekilde vertikal hareketine başlayacaktır. yani sol stick tam ortanın biraz üzerine çıkınca vertikal hareket başlar. bu parametre de THR_DZ dur. varsayılan ayarı 100 dür. cihaz 1400 altında irtifa kaybeder. 1600 üzerinde irtifa kazanır. adı geçen modlarda throtle stiğin minimumun hemen üzerinde değil de ortanın biraz üzerinde havalanmasının nedeni bu şekilde ayarlanmış olmasındandır. (istisnalar kaideyi bozmaz; anlatmayarak aklını karıştırmamayı tercih ederim)

umarım bildiklerin naçizane bir katkım olmuştur.

sevgi ve saygılarımla

şakir polay
 
APM 2.8 LOİTER mod sorunu

Şakir Bey ilginiz için teşekkür ederim.

İlk denemelerimde 9450 pervane ile uçuşlar yaptım. Pil olarak 4200 mah ve 5000 mah 3S pil kullanıyorum. Elimde 1045 pervanelerde mevcut ancak bunları hiç kullanmadım. ilk uçuş denemelerimde bazen çok iyi uçuşlar yaparken bazen kalkar kalkmaz aşağı yukarı salınıma girdi ve hemen iniş yapmak zorunda kaldım. (4200 yada 5000 hangisinde yaptığını bilmiyorum zira arasında 50gr civarı ağırlık farkı var) bu salınımın thrust gücünün yetersiz gelmesine bağladım ancak belkide pil de de sorun olabilir. Şimdi elimde storm32 gimbal var bunu bağladığımda ve fpv eklediğimde ağırlık dahada artacak bu durumun sıkıntı olmasından korkuyorum.

f550 frame ve yine 2212 motor setinden 4 adet sipariş verdim bu motor ve pil kombinasyonu f550 için yeterli olur mu sizce?

Daha stabil ve güvenli uçuşlar için neler yapabilirim ? ( frysky modül alacağım kumandam için ayrıca elimde ki diğer gps i de takıp 2 gps li olarak kullanmayı planlıyorum)

bad velocity için önerilerinizi dikkate alacağım.

Cevabınız için şimdiden teşekkür eder iyi günler dilerim.
 
APM 2.8 LOİTER mod sorunu

sevgili uğur

"f550 frame ve yine 2212 motor setinden 4 adet sipariş verdim bu motor ve pil kombinasyonu f550 için yeterli olur mu" demişsin 9045 pervane ve kesinlikle 4s lipo kullanmak kaydıyla yeterli güç elde edebilebileceği kanaatindeyim. Ancak dikkat etmişsen yeterli güç dedim. daha güçlü bir sistem için 2216 motor kullanmak bana göre daha doğru bir seçim olacaktır.

daha stabil uçuş ile ilgili olarak iletisini mutlaka irdelemelisin. anlatılanlar hernekadar loiter performansı başlığı adı altında olsa da aslında tüm uçuş modları için geçerlidir.

sevgi ve saygılarımla

şakir polay
 
APM 2.8 LOİTER mod sorunu

Şakir bey ilginiz için gerçekten teşekkür ederim. Sadece bana değil birçok kişi için gerçekten çok faydalı bilgiler paylaşıyorsunuz.

Şuan bir karar aşamasındayım.

Elimde 3 adet 3s pil olduğu için pil değişimi benim için çok maliyetli olacak bu yüzden 3s ile şu aşamada devam etmek zorundayım.

Mevcut olarak elimde 8 adet 2212 motor 8 adet simonk 30A esc ve f450 frame var.
yapmak istediğim şey ise storm32 gimbal ve yi kameram ile fpv uçuşları yapmak ve kısa doğa filmleri oluşturmak ( çok sık kampa giderim birde atv ye sahibim follow me özelliğini kullanmak istiyorum)

Şimdi f550 frame alıp elimdeki motor esc ve pillerle mi daha güvenli stabil ve verimli bir uçuş yaparım yoksa f450 frame ile devam edip 2216 motor mu almalıyım?
f550 ve 2212ı motolarla devam edersem 2 adet 4200 mah 3s lipoyu aynı anda bağladığımda daha fazla uçuş süresi elde edebilir miyim?elimde 9450 ve 1047 pervane takımları da var ? hangi kombinasyon ile yola devam etmeliyim?
şuan gimbalı taktığımda quad ağırlığı 3 kg civarı oluyor.


birde standart f450 ayakları kullanıyorum gimbali biraz öne bağlayarak ayaklar görüntüden çıktı ancak kendi ekseni etrafında dönüşlerde gimbal geriden takip ettiği için ayaklar görüntüye giriyor buna nasıl bir çözüm bulabilirim?
 
APM 2.8 LOİTER mod sorunu

Sevgili Uğur

Elindekiler ile yapılabilecek herhalde en mantıklı kurulum seçenekleri şunlar olabilir.

a) Üç tane 3s lipoyu 4s 2 lipo haline getirmek. Bilgi ve tecrübe gerektirir. Hiç yapmamış ve dikkatsizler için tehlikeli olabilir. Biz yaptık, biz yapmışşak başkası da yapar.
b) İki tane 3s lipoyu tekli veya paralel bağlayacak şekilde bir konfigürasyon ile f550 yi bahsettiğiniz prop lar ve tekli-paralel ikili lipo ile deneyip uçuş performasını değerlendirmek.

Ortaya konulan motorlar ve malzemeler ile 3 kg lik bir multicopter (hexa nız) ancak dikkatli ve sakin bir uçuş tarzı ile uçabilir. Akrobasiye veya etkileyici rüzgara karşı gelemeyebileceğini gözönünde bulundurmalısınız.

Kaydettiğin ilerlemeleri bilmek heyecan verici olurdu;

sevgi ve saygılarımla.

Şakir Polay.