APM Kartı BEC Beslemesi

Mustafaaltun

Yeni Uye
Katılım
14 Haz 2019
Mesajlar
3
Tepkime puanı
2
Yaş
32
Konum
ANKARA
İlgi Alanı
Multikopter
Öncelikle herkese Merhaba ;

Daha önce hiçbir quadcopter uçurmadım ve oluşturmadım . Bu yüzden yanlış açıklama yaparsam şimdiden affedin :)

Hobi amaçlı quadcopter toplamaya karar verdim . Apm 2.8 kontrol kartıyla ve Apmplanner2 uygulamasıyla bütün kalibrasyonları yaptım .

Sorunum şu apm kartında micro usb ile beslemesi varken motorlar istediğim gibi çalışıyor . Fakat micro usb bağlantısını kestiğim zaman sistemi arm ettiğimde motorlar anlık çalışıp duruyor . Tahmin ettiğim beslemesi yetmediği için bu işlemi yapıyor . Apm kartının beslemesini ESC ler üzerinden alıyorum o da ilk kalkışta yetersiz kalıyor olabilir mi ?

Uygun olan önerebileceğiniz BEC alsam sorunum düzelir mi ? Yoksa başka bir sebepten dolayı olabilir mi ? Şimdiden çok teşekkür ederim .

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Sadece 1 esc’nin sinyal kablosunun kirmizi kablosunu kullanin, diger esclerin sinyal kablolarinin kirmizi kablolarini kullanmayin. Kisaca soketten cikarip kisa devre olmayacak sekilde bantlayin.
Hocam dediğiniz gibi yaptım ama sorunum hala devam ediyor . Micro usb üzerinden besleme verip deneme yapmak istedim fakat quadcopterin havalanmasını sağlayamadım . Motor 1 ve 2 saat yönünün tersinde , 3 ve 4 saat yönünde dönüyor . 1 ve 4 'e sağ pervane , 2 ve 3'e sol pervane taktım . Bağlantım bu şekilde doğru mu ? Ayrıca motorların daha fazla devirler dönmesi için apm üzerinden yapabileceğim bir ayar var mı ? Motor devri düşük kalıyor gibi hissettim . Esc kalibrasyonu da yapıyorum ama sonuç değişmiyor . Güç dağıtım kartımda linktekinin aynısı


Bir diğer sorum da apmye bağladığımız gps'in üzerinde hiçbir etiket olmadığı için yönünün ne taraf olduğunu bilemeden sadece yuvasına oturttum . Apm kartının ileri yönüyle gps modülünün yönünün aynı olması mı gerekiyor ?

Son olarak da apm üzerinden power modül ( PM ) girişi boşta olduğu için bu sorunları yaşıyor olabilir miyim ? Öyleyse satın almam için ürün önerebilir misiniz ?