apm2.6 dönmeyen motor

Sezer

Yeni Uye
Katılım
6 Ağu 2016
Mesajlar
13
Tepkime puanı
0
Yaş
34
arkadaşlar 4 motordan biri kalkış pozisyonunda dönmüyor. sağ sola hareket verdiğimde yerde iken o zmn az dönüyor. Bunun yanı sıra hız arttırdığımda motor dönüyor ama bu seferde diğerleri çok hızlı döndüğünden daha kalkmadan devriliyor. bu neden oluyor nerde yanlışlık var
 
apm2.6 dönmeyen motor

buda videosu
 
apm2.6 dönmeyen motor

Videoyu izlemedim. Ama şunu sorayım Esc kalibrasyonu yaptınız mı

Dragonfly...
 
apm2.6 dönmeyen motor

 
apm2.6 dönmeyen motor

Ercan bey ESC kalibrasyonunu yaptım teşekkürler hatırlatmanız için. Ancak şimdi de mission planner bağlanıyorum ve connect oluyorum ancak hiçbir tepki alamıyorum. sanki ardupilot takılı değilmiş gibi donuk ekran kalıyor. ancak conncet sırasında ardupilotun yükleme aldığına dair ışıkları yanıp sönüyor. Şuan ne kumanda ayarları nede gps ayarları yapabiliyorum.
 
apm2.6 dönmeyen motor

Mission planer eski sürümlerini deneyiniz. Aynısı bende de olmuştu ve sorunu o şekilde çözmüştüm.
 
apm2.6 dönmeyen motor

problem amp değiştiğimde halloldu. ilgilenenlere teşekkürler.
 
apm2.6 dönmeyen motor

Problemin APM değiştirilmeden çözülmesi bağlamında, accel, esc ve kumanda kalibrasyonunu tekrarlamak gerek ayrıca kartın düz bir zemin üzerine monte edilmesi ve accel kalibrasyonunun model üzerinde yapılması daha iyi olacaktır. Videodan anladığım kadarıyla bahsettiğim problemin biraz ileri seviye şeklini yaşamışsın ama yinede kontrol etmek gerek. Dengede durabilmek için yapıyor bunu uçuş kartı yani gayet normal, havaya çıktıktan sonra genelde düzeliyor. Ekstra bilgi; benim 450 quadımda compass/mot calibrationdan önce böyle şeyler yaşıyordum, yaptıktan sonra motorlar çok rahat ve düzgün sesle çalışıyordu. Problem çözülmüş olabilir ama yinede esc servo kablosunu kontrol etmekte fayda var.