apm2.6 yaşadığım sorunlar.

ramazan bilgili

Yeni Uye
Katılım
19 Nis 2016
Mesajlar
32
Tepkime puanı
0
Yaş
37
İlgi Alanı
Multikopter
herkese iyi günler arkadaşlar.. konuya başlamadan önce Ercan Çınar Bey' e kumanda konusunda sağladığı kolaylık ve diğer yardımları için teşekkür ediyorum..

-f450 frame
-920kv djı tip motor
-apm2.6+neo 6m gps
-30a simonk esc
-4000mah haıyın 30-40c lipo
-radiolink at9-r9ds. topladığım quad bu şekilde arkadaşlar.

işlemlere başladaman önce bu konuyu tekrar tekrar baktım işlemlerden sonra da baktım ama sorunu hala çözemedim.

yaptıklarım ve sorunlarım ise şunlar:

* apm ve alıcı bağlantılarını ilk 4 kanal yaptım. 5 kanal ve mod atamalarını yapmadım.(yapamadım)
* mission planner programında radio, accel ve compass kalibrasyonlarını yaptım.(compass kalibrasyonunun %100 doğru olduğundan nasıl emin olabiliriz ?) program üzerinden başka herhangi bir ayarlama yapmadım.
* radio kalibrasyonunda kanalların doğru yönde çalıştığından eminim.
* kumanda üzerinden sadece 3.kanalı tersine çevirdim, kumanda üzerinden başka ayar yapmadım.
* arm, disarm ve esc kalibrasyonu konusunda sıkıntı yaşıyorum (en sona video ekleyeceğim.) gaz stiğini maks. yapıp lipoyu bağlıyorum motorlardan esc kalibrasyonu için gelmesi gereken ikinci uyarı bazen geliyor bazen gelmiyor, geldiği zaman gaz stiğini minimuma getiriyorum kalibrasyon tamamlanıyor gaz verdiğimde motorlar dönüyor ama 1-2 ve 4. kanallardan tepki yok, quadı sağa sola hareket ettirdiğimde tepki yok(normalde dengeyi sağlamak için hızları değişmesi lazım). lipoyu çıkarıp tekrar bağlıyorum arm ediyorum motorlar test modunda dönüyor gaz verdiğimde tepkiler geç algılanıyor hatta alıcı bağlantısı kopuyor, motorlar durduğunda arm etmiş olduğum halde gaz verdiğimde gene tepki yok.

bu işlemleri son 4 günde birden fazla tekrarladım, hatta mp programının eski sürümünü yükleyip aynı işlemleri tekrar yaptım sonuç aynı.
daha detaylı video ve resim yükleyeceğim.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
apm2.6 yaşadığım sorunlar.

Ramazan bey,

5.nci kanal mod u da ayarlarmısın daha sonra "stabilize" modunda ve mutlaka pervane bağlı olmadan denermisin

AT9 ayarlamasında yardımcı olması için bu veya benzer videoları takip edebilirsin



kolay gelsin
 
apm2.6 yaşadığım sorunlar.

Lutfen birseylerden emin olmadan hatta emin olsaniz bile su pervaneleri cikarin sonra ne deniyorsaniz deneyin. 2 kez parmaklarini kesmis koltuk ve sandalye dogramis biri olarak sizi uyarmak isterim. Bu alet mutfak robotundan hallicedir. Basiniza birsey gelmeden bu uyarima dikkat edin isterim.
 
apm2.6 yaşadığım sorunlar.

uzun bir süre gerek iş yoğunluğundan gerekse özel sebeplerden dolayı konuya cevap verme fırsatım olmadı kusura bakmayın. belirttiğim sorunlar halloldu (hatta düşürüp kırdım tekrar topladım :) ) Ercan Bey sayesinde sağolsun çok yardımcı oldu. :thumbup: