Arm edilmiş multinin tepkisi

Taha Ensar KUKUL

Yeni Uye
Katılım
6 Ocak 2019
Mesajlar
12
Tepkime puanı
4
Yaş
21
Konum
Samsun
İlgi Alanı
Hepsi
Merhabalar. Uzun zamandır bir quad toplamak istiyordum. Çeşitli yerlerden baktıktan sonra gerekli malzemeleri satın aldım, sonrasında da gerekli montaj ve yazılım işlemlerini de hallettim. Lakin bir yerde kısa devre yaptığım için bir motor ve esc yandı. Banggood'dan aldığım aynı linkten birer tane daha sipariş ettim. Motor tıpatıp aynı geldi ama aynı yerden aldığım halde yeni ESCnin üzerinde hw30A yazıyordu ve sinyal kablosu başka renkteydi. Diğer ESClerde sadece 30A yazıyordu. İnternetten biraz baktıktan sonra ikisi arasında bir fark bulamadım. Aynı ESC farkı etiketli diye düşündüm. Ama yeni ESC ve motoru takıp quadı arm ettiğimde gaz vermediğim halde sadece yeni motor dönüyordu.
Bu olaydan sonra arm etmeyi biraz daha araştırdım ama aklımdaki sorulara tam istediğim gibi bir cevap bulamadım. Arm etmek tam olarak nedir, arm edilmiş multi nasıl bir tepki verir ve benim bu esc olayında ne yapmam gerekiyor? Eğer cevap verirseniz çok memnun olurum.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
bu ilk siparişimdeki ESC

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
bu da 2. siparişimdeki ESC
 
Kontrol Kartınız
Apm 2.8
Model Sınıfı
450
Motor, Pervane ve ESC
xxd 1400kv motor, 1045 pervane, xxd hw30A ESC
Kumanda Alıcı ve Verici
flysky fs-i6 kumanda, flysky fs-iA6B alıcı
Extra Ekipman
ublox 7m gps(daha takmadım)
Apm kartlarda standart olarak, arm edilmis bir quaddaki tum motorlar dusuk devirde doner. Ozgur beyin dedigi gibi, esc kalibrasyonu birinci bakilacak durum.
 
Yeni gelen escye kalibrasyon yaptınız mı?

acikcasi ilk cozumum esc kalibrasyonu oldu ama bir turlu beceremedim herhalde. normalde kumandayi kalibrasyon yaparken gaz kolu sonuna kadar getirilmis sekilde açmak gerekiyormus ama bu kumandada ayni sekilde acinca gaz kolunu asagiya indirmemi soyluyor bir turlu yapabildigimden emin degilim
 
Apm kartlarda standart olarak, arm edilmis bir quaddaki tum motorlar dusuk devirde doner. Ozgur beyin dedigi gibi, esc kalibrasyonu birinci bakilacak durum.

quadi acinca bir tek yeni aldigim motor donuyor. sanirim ilk aldiklarimin kalibrasyonunu yapamamisim. tekrar deneyecegim. tesekkur ederim
 
Hepsinin ayni degerlerle kalibre edilmesi gerekiyor.