Yaşlanınca böyle oluyor. Ben bu konunun FT Explorer yapmak için açıldığını zannetmiştim, meğerse KONU "atölye malzemeleri" imiş. Unutkanlıkla ilgili ciddi bir sorunum vardı, başka şeyler de mi eklendi, doktora bir sorayım.
Yunus emre FT Explorer ile ilgili tavsiyelerimi sorunca, ben de ona bir konu açmasını, böylece daha çok kişinin fikrini alabileceğini ve ayrıca bu fikirleri daha çok kişinin paylaşabileceğini söylemiştim, kendisi de olumlu cevap vermişti. Ben de ilk mesajda Explorer resmini ve yunus emrenin adını görünce, açtığı konu zannettim. Kusuruma bakmayın, özür diliyorum.
Konu içeriği olan yazışma ve tartışmaların, KONU BAŞLIĞINA UYGUN devam etmesi, KONUYU AÇAN arkadaşın SORUMLULUĞUNDADIR ve sapmaları NAZİKçe ikaz etmelidir, diğer katılımcılar da NAZİKçe ikaz edebilirler. Eğer başa çıkamıyorsalar veya TERS bir cevap alırsalar, MODERATÖR'e şikayette bulunmalıdır. "Benim yaşım küçük, büyüklerime ayıp olur" diye düşünmeyin. MODERATÖR sizi korur.
Gelelim ATÖLYE MALZEME'lerine.
Ben MODEL UÇAK hobisine başlayacak arkadaşlara, KÜÇÜK bir YATIRIM ve ORGANİZASYON başlamalarını öneriyorum sebebi ise başlayanların çok büyük bir çoğunluğu bu HOBİ'ye DEVAM ETMEZ.
Burada hedef inşaatın FT EXPLORER olduğu belirtilmiş, alet edevatımızı buna göre seçmemiz lazım.
1. ÇOK KESKİN bir maket bıçağı :
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Piyasada sıkça bulunan maket bıçağı ile başlayabilirsiniz ama ben tavsiye etmem. Bu bıçakların bir KÜÇÜĞÜ, bir de büyüğü ve muhtemelen evinizde bir de tane vardır. Büyük olan için bulamamıştım ama küçük olan için keskin bir bıçak var, ağız açısı 30 derece , markasını hatırlamıyorum, zor bulunuyor.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
X-Acto tabir edilen bıçaklar da var, bıçakları artık eskisi kadar İYİ değil ama piyasadaki bu iş için en uygun bıçak ancak FOAMBOARD kesiyorsanız çok sık bıçak değiştirmeniz gerekli. KAĞIT bıçağı çok çabuk körletir.
Mutlaka başka bıçaklar da vardır.
2. Cetvel.
Resimde 30 cm'lik bir çelik cetvel göreceksiniz, bu cetvel boyu yeter ancak uçağınızı daha uzun ölçüleri ölçerek çizmeniz gerekiyorsa AYRICA daha uzununa ihtiyacınız olabilir. Plastik veya tahta olan ile de başlayabilirsiniz ama keserken ZARAR GÖRMEMEleri için dikkat etmeniz gerekir.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
3. Gönye
Resimde 30 cm'lik bir çelik gönye göreceksiniz. Plastik veya tahta olan ile de başlayabilirsiniz ama keserken ZARAR GÖRMEMEleri için dikkat etmeniz gerekir.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
4. Mastar.
Resimde 100 cm'lik bir çelik gönye göreceksiniz. Çoğu 2-3 mm YANLIŞ ölçer, farklı cetvellerle ölçüp işaretliyorsanız dikkat etmeniz gerekir. Genellikle boyu uzun kesmelerde kullanılır. Bir aliminyum KAPI/PENCERE imalatçısına gidip, arta kalanlardan 1 m civarı boyunda bir parça isteyebilirsiniz veya 1 m civarı boyda KÜÇÜK KESİTLİ bir aliminyum SİGMA PROFİLİ alabilirsiniz. Kilosu 250-280 TL civarındadır, postada bir de nakliye ödemeniz gerekir. Daha önce YAY ÇELİĞİ için belirttiğim yerde vardır. Resimdeki aliminyum sigma profil RASTGELE seçilmiştir, bu kesitte olması gerekmez.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Devam edecek......