Basında RCKOLIK // Kocaeli Model Festivali

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,452
Tepkime puanı
43,426
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Google aratınca Festival ile ilgili çıkan haberleri bu başlık altında paylaşalım dedik :RCKolik:

AA Ajansının Servis ettiği Görüntü için Fatih kardeşimize tekrar teşekkürler .

NOT: Bu videoyu lütfen başka yerde paylaşmalım.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Basında Kocaeli Model Festivali

Orjinal Haber Linki :

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Basında Kocaeli Model Festivali

Mesela ben googledan arattırınca hemen şunu buldum


Sent from my iPhone using Tapatalk

Model uçak tutkunları hünerlerini sergiledi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de düzenlenen "Model Uçak ve Helikopter Şenliği"nde 6 ilden gelen 40 kişi hünerlerini sergiledi.

Kocaeli Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, Kartepe Belediyesi ve Türk Hava Kurumu İzmit Şubesi işbirliğince düzenlenen etkinlikte Kocaeli, İstanbul, Ordu, Bursa, Sakarya ve Eskişehir'den gelen yaklaşık 40 kişi, radyo kontrollü model uçak ve multikopter gösterisi yaptı.

Model uçak ve multikopterlerin yaptığı birbirinden ilginç gösterilerin yanı sıra helikopterlerle gerçekleştirilen ters uçuşlar, alanı dolduran vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.
Model uçak meraklılarınca kurulan ve 6 bin üyesi bulunan RC Kolik Platformu'nun yöneticilerinden Türker Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaat mühendisi olduğunu, çocuk yaşlardan beri boş vakitlerinde hobi olarak model uçaklarla ilgilendiğini söyledi.

Uçak modelciliğinin ciddi anlamda emek isteyen bir hobi olduğunu vurgulayan Akgün, "Bilgi açığını, kurduğumuz platformla gidermeye çalışıyoruz ve yeni başlayan arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Amacımız güzel bir hobi edinmek, güzel vakit geçirebilmek" diye konuştu.

Akgün, modelciliğin dünya genelinde sevilen bir hobi olduğunu anlatarak, "İnsanları heyecanlandıran, izlemesi keyif veren gösteri uçuşları yapılabiliyor. İçerisinde bir insan olmaması nedeniyle yapılacak manevralar tamamen hayal gücüyle sınırlı. Bu sayede çok etkileyici gösteriler izleyebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

THK Kocaeli Şube Başkanı Turgut Duman da amaçlarının havacılığı Türk insanına sevdirmek ve gençleri bu alana özendirmek olduğunu ifade etti.
Şenlik sonunda katılımcılara, plaket ve belge verildi.
 
Basında Kocaeli Model Festivali

Orjinal Link :

Kartepe Semalarını Model Uçaklar Renklendirdi

Kartepe Belediyesi’nin, KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve Türk Hava Kurumu Kocaeli Şubesi işbirliğinde düzenlenen “3. Radyo Kontrol Model Uçak Hava Şenliği” hafta sonu renkli görüntüler eşliğinde gerçekleşti.

Kartepe Belediyesi'nin, KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve Türk Hava Kurumu Kocaeli Şubesi işbirliğinde düzenlenen "3. Radyo Kontrol Model Uçak Hava Şenliği" hafta sonu renkli görüntüler eşliğinde gerçekleşti.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Radyo Kontrol Model Uçak Hava Şenliği ile Kartepe semaları model uçak gösterileri ile renklendi. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in yurt dışı programı nedeniyle katılmadığı şenlikte Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, Başkan Danışmanı Yard. Doç. Dr. Levent Atalı, belediye meclis üyeleri Kemal Timur, Şaban Akyıldız, Selahattin Aktop ve Ergül Şirin, Türk Hava Kurumu Kocaeli Şube Başkanı Turgut Duman, AK Parti Kartepe İlçe yöneticileri, KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi yetkilileri, THK Genç Kanatlar mensupları ile havacılık meraklıları yoğun ilgi gösterdi.Kartepe Belediyesi'nin katkıları ile Arslanbey'deki okul bahçesinde düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Şenlikte, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Ordu, İstanbul ve Karadeniz Ereğli'den gelen yaklaşık 40 kişi, radyo kontrollü model uçak ve multikopter gösterisi yapıldı. Şenlikte, THK Yamaç paraşüt gösterisi de büyük ilgi gördü. Kartepe semalarını renklendiren RC Kolik forum üyeleri izleyicilere heyecanlı ve adrenalin yüklü gösteri sundular. -
 
Basında Kocaeli Model Festivali



 
Basında Kocaeli Model Festivali

Bir de bu var;



Yalnız çıkan haberlerin çoğunda yanlış bir şekilde helikopter yerine, multikopter demişler, alakası yok. Oysa izin alabilmek için multikopterin M'sinden kaçınmıştık.
 
Basında Kocaeli Model Festivali

Ben de şunu buldum :hoppa:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Basında Kocaeli Model Festivali



Kartepe Belediyesi’nin, KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve Türk Hava Kurumu Kocaeli Şubesi işbirliğinde KOÜ Arslanbey Yerleşkesi’nde düzenlendiği “3. Radyo Kontrol Model Uçak Hava Şenliği” hafta sonu renkli görüntüler eşliğinde gerçekleşti.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Radyo Kontrol Model Uçak Hava Şenliği ile Kartepe semaları model uçak ve multikopterlerin gösterileri ile renklendi.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in yurt dışı programı nedeniyle katılmadığı şenlikte Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, Başkan Danışmanı Yard. Doç. Dr. Levent Atalı, belediye meclis üyeleri Kemal Timur, Şaban Akyıldız, Selahattin Aktop ve Ergül Şirin, Türk Hava Kurumu Kocaeli Şube Başkanı Turgut Duman, Ak Parti Kartepe İlçe yöneticileri, KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi yetkilileri, THK Genç Kanatlar mensupları ile havacılık meraklıları yoğun ilgi gösterdi.

Kartepe Belediyesi’nin katkıları ile Arslanbey’deki okul bahçesinde yapılan mevcut pistte düzenlenen şenlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. THK Kocaeli Şube Başkanı Turgut Duman, Türk Hava Kurumu sportif havacılık kulübü olarak yamaç paraşütü, RC modellerle faaliyetleri üyelerinin hizmetine sunduklarını belirtti. Duman, havacılık sektörüne verdiği katkılar için Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e teşekkür etti.

RC Kolik form üyeleri gösterilerde kullanacakları model uçak ve multikopterleri tanıttılar.

RC Kolik Form yetkilisi Mehmet Küçüksarı, Türker Akgün ile model uçak imalatçısı Aslan Mert, çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundular. Uçak modelciliğinin ciddi anlamda emek isteyen bir hobi olduğunu vurgulayan form yetkilileri, “RC Kolik Formu olarak 6 bin üyeye ulaştık. Hepimiz farklı iş kollarında çalışan kişileriz, model uçak ve multikopterlerle hobi olarak uğraşıyoruz. Bu hobi emek istiyor. Arkadaşlarımız bilgisayar simülasyonunda aylarca çalışıp bugün bu gösterileri yapacaklar. İnsanları heyecanlandıran, izlemesi keyif veren gösteri uçuşlarını zevkle izleyeceğinizi düşünüyorum” dedi.

Konuşmalar ardından izleyiciler alanda hazırlıklarını yapan RC Kolik Form üyelerinden bilgilerde aldılar. Şenlikte, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Ordu, İstanbul ve Karadeniz Ereğli’den gelen yaklaşık 40 kişi, radyo kontrollü model uçak ve multikopter gösterisi yaptı. Şenlikte, THK Yamaç paraşüt gösterisi de büyük ilgi gördü. Kartepe semalarını renklendiren RC Kolik forum üyeleri izleyicilere heyecanlı ve adrenalin yüklü gösteri sundular. Model uçak meraklıları keyifle izlediği gösterileri gerçekleştiren RC Kolik Form üyelerini alkışları ile tebrik ettiler. Şenlikte THK motorlu yamaç paraşütü gösterisi ile de büyük takdir topladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, aynı gün düzenlenen Havacılık Fakültesi’nin mezuniyetine de katıldı. Arslanbey Yerleşkesi’ndeki mezuniyette Başkan Üzülmez’in selamlarını ileten Yılmaz, okul üçüncüsünün de plaketini verdi.
 
Basında Kocaeli Model Festivali

Şu ana kadar çıkan EN DETAYLI haber :



Kartepe semalarını model uçaklar renklendirdi
Kartepe Belediyesi´nin, KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve Türk Hava Kurumu Kocaeli Şubesi işbirliğinde KOÜ Arslanbey Yerleşkesi´nde düzenlendiği “3. Radyo Kontrol Model Uçak Hava Şenliği” hafta sonu renkli görüntüler eşliğinde gerçekleşti.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Radyo Kontrol Model Uçak Hava Şenliği ile Kartepe semaları model uçak ve multikopterlerin gösterileri ile renklendi. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez´in yurt dışı programı nedeniyle katılmadığı şenlikte Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, Başkan Danışmanı Yard. Doç. Dr. Levent Atalı, belediye meclis üyeleri Kemal Timur, Şaban Akyıldız, Selahattin Aktop ve Ergül Şirin, Türk Hava Kurumu Kocaeli Şube Başkanı Turgut Duman, Ak Parti Kartepe İlçe yöneticileri, KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi yetkilileri, THK Genç Kanatlar mensupları ile havacılık meraklıları yoğun ilgi gösterdi.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


ÜZÜLMEZ´E TEŞEKKÜR ETTİ

Kartepe Belediyesi´nin katkıları ile Arslanbey´deki okul bahçesinde yapılan mevcut pistte düzenlenen şenlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı. THK Kocaeli Şube Başkanı Turgut Duman, Türk Hava Kurumu sportif havacılık kulübü olarak yamaç paraşütü, RC modellerle faaliyetleri üyelerinin hizmetine sunduklarını belirtti. Duman, havacılık sektörüne verdiği katkılar için Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez´e teşekkür etti.



ALTI BİN ÜYEYE ULAŞTILAR

RC Kolik form üyeleri gösterilerde kullanacakları model uçak ve multikopterleri tanıttılar. RC Kolik Form yetkilisi Mehmet Küçüksarı, Türker Akgün ile model uçak imalatçısı Aslan Mert, çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundular. Uçak modelciliğinin ciddi anlamda emek isteyen bir hobi olduğunu vurgulayan form yetkilileri, “RC Kolik Formu olarak 6 bin üyeye ulaştık. Hepimiz farklı iş kollarında çalışan kişileriz, model uçak ve multikopterlerle hobi olarak uğraşıyoruz. Bu hobi emek istiyor. Arkadaşlarımız bilgisayar simülasyonunda aylarca çalışıp bugün bu gösterileri yapacaklar. İnsanları heyecanlandıran, izlemesi keyif veren gösteri uçuşlarını zevkle izleyeceğinizi düşünüyorum” dedi.



MODEL UÇAK VE MULTİKOPTER GÖSTERİSİ

Konuşmalar ardından izleyiciler alanda hazırlıklarını yapan RC Kolik Form üyelerinden bilgilerde aldılar. Şenlikte, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Ordu, İstanbul ve Karadeniz Ereğli´den gelen yaklaşık 40 kişi, radyo kontrollü model uçak ve multikopter gösterisi yaptı. Şenlikte, THK Yamaç paraşüt gösterisi de büyük ilgi gördü. Kartepe semalarını renklendiren RC Kolik forum üyeleri izleyicilere heyecanlı ve adrenalin yüklü gösteri sundular. Model uçak meraklıları keyifle izlediği gösterileri gerçekleştiren RC Kolik Form üyelerini alkışları ile tebrik ettiler. Şenlikte THK motorlu yamaç paraşütü gösterisi ile de büyük takdir topladı.



MEZUNİYETE KATILDI

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, aynı gün düzenlenen Havacılık Fakültesi´nin mezuniyetine de katıldı. Arslanbey Yerleşkesi´ndeki mezuniyette Başkan Üzülmez´in selamlarını ileten Yılmaz, okul üçüncüsünün de plaketini verdi.
 
Basında RCKOLIK // Kocaeli Model Festivali

Ama baştan aşağı yanlış yazmış :laugh: ;D
 
Basında RCKOLIK // Kocaeli Model Festivali

Mehmet abi üstüne basa basa HELİKOPTER dedi anlatırken ama gel gör ki anlatabildiğin karşıdakinin anladığı kadar. ;D