benzinli motorlarda timing nasıl bulunuyor

tufanacay

Uye
Katılım
19 Mar 2014
Mesajlar
93
Tepkime puanı
0
Yaş
46
iyi akşamlar

Gas Engine CDI Ignition Test and Timing Setup Tool - Includes Crankshaft Degree Wheel hobbyking satılan bu parca nasıl kulanıyor tam olarak ne işe yarıyor bilemedim.


1 haftadır youtube ilgili videolara baktım. çıkardığım sonuç bu alet ateşleme unutesini test ediyor. aynı zamanda motor üzerinde mıktanısların derece olarak nerede birleşeceğini bulmamızı saglıyor. bir 28 derece olculuyor ama nasıl oluyor bir turlu anlayamadım.

örnek vermek gerekirse. dle20 yada saito fg serisi motorun içini bir parca değişimi için açtım.ilgili parcanın montajını yaptım.bunun sonunda magnet tam neresinde olcagını nasıl bulucam bu konuda bilgilerinizi paylasırsanız çok sevinirim
 
benzinli motorlarda timing nasıl bulunuyor

Sensörü yuvasına tam ortalayarak takın. Sonra motorun davranışına göre ufak düzeltmeler yaparsınız. Örneğin iğne ayarı iyi yapılmasına rağmen beklediğiniz üst devri yakalayamadıysanız avansı çok az artırırsınız. Ya da rölanti düzensiz ise avansı azaltırsınız.
 
benzinli motorlarda timing nasıl bulunuyor

sümer abi merhaba

yazdıklarını ılk okudugumda aslında bisey anlamamıstım. avans nedir bilmiyordum.

bugun fg 14 b rodaj sehpasına montaj yaptım. manuelde yazan buyuk ıgne sonuna kadar kapatıp 1.20 tur actım. ufak ıgnegi siyah gaz kolunla aynı mesafeye gelinceye kadar actım. sonra 5 tur iceri dogru cevirdim. motor ilk start ta calıştı 2000 devrin altında rolentine cok tekliyordu. sonra avas biraz actım.(ıki mıktatıs arsında farkı arttırdım). okuyucu goz tutturan civata delikleri slotlu. izin verdigi (onden bakınca ) kadar sol tarafa kaydırıp sıktım. tekrar start verdim. 1800-1900 devride saat gıı tıkır tıkır calıstı.
rolenti sorunum kalmadı. sonra tam gaz cıktım.tam gazta cıkan ses cok hos degildi .8000 devir yakaladım buna ragmen. buyuk ıgnemi 4 tık kapattım adım adım. artık cıkan ses gayet guzel( bir canavar gıbı).9000 devri gordum. ara gaz yemede sorun yok. anı gaz acıp kapatmada sorun yok. :thumbup:

not: 1700 devre dustugumde 50 sn sonra motor kendine duruyorç ve dururken pervane sanki ters donuyor.zaten bu devre ınmıyecem ama motor dururken tesr donmesi sizce normallmi. cozumu varmı
 
benzinli motorlarda timing nasıl bulunuyor

Nitro motorda ters çalışma aşırı zenginlik göstergesidir ama benzinli motorda muhtemelen hatalı ateşleme avansından kaynaklanır. Avans ayarını biraz azaltıp deneyin derim.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi