Brain2 Real Time - Gerçek Zamanlı Parametre Değişimi

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,420
Tepkime puanı
43,398
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Brain serisine kaldığımız yerden devam ediyoruz :thumbup: Bu konumuzda kumandamızı kullanarak Brain-2 içerisindeki parametreleri nasıl "Real Time - Gerçek Zamanlı" olarak değiştirebileceğimizi göreceğiz.

Ne yazık ki bu özellik "Ikon / Brain-1" kullanılamamaktadır.

Firmware 3.0.020 ile gelen bu özelliği incelecek olursak :

** Kumandanızdaki herhangi 3 adet boş kanala Brain ayar parametrelerinden birini atayabiliyor (toplam 47 parametre) ve uçuş sırasında değişiklik yapabiliyorsunuz.

** Kumandadan yapacağınız değişiklik uçuş güvenliğini tehlikeye sokmamak için belirli bir bant içerisinde sınırlandırılmış. (Bu aralık parametreden parametreye değişiyor)

** Diyelim ki cyclic gain değerlerinde değişiklik yapmak istiyorsunuz.
-- Eskiden bunu yapmak için ya sürekli inip kalkmanız ve her inişte Brain'i bilgisayara/telefona bağlamanız, yada
-- Üç banktan her birine tahmini değerler verip, uçuş sırasında banklar arasında değişiklik yaparak durumu gözlemeniz gerekiyordu.

Yeni firmware ile kumanda markasından bağımsız olarak uçuş sırasında istediğimiz ince ayarı çekebileceğiz. Bence süper :thumbup:

Konu ile ilgili videomuz :RCKolik:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Brain2 Real Time - Gerçek Zamanlı Parametre Değişimi

Biraz önce yeni versiyonu NX7'deki Brain'e yükledim ve yeni özelliği denedim. Harika bir iş çıkarmışlar %p

Öncelikle kumandamdan gerekli düzenlemeleri yaptım. Şu anda 12 kanal kullanıyorum NX7'de :D Tabi benimki biraz abartı, kanal bol olunca ;D İlerleyen günlerde Brain ile ilgili detay videolar serisi planım var, orada ünitenin her özelliğini anlatmaya çalışacağım. O videolarda daha az kanal sayısıyla da üniteden maksimum verim almakla ilgili önerilerim olacak.

Yeni özelliğe gelirsek, Brain'in tüm ince ayar parametreleri arasından, ki bunlar 47 taneymiş, dilediğimiz 3 tanesini heli havadayken belirli sınırlar içerisinde değiştirebiliyoruz. Buna zaten kumandadan kontrol edilen tail P gain de eklenirse aynı anda 4 parametre ile oynayabiliriz. Tabi ki bu değişiklikler belirli bir aralıkla sınırlanmış durumda ve her parametre için bu sınırlar değişik değerlerde. Örneğin aileron P gain ayarı için +- 3 birim gibi bir sınırlandırma var, tail pitch precompensation için ise 4 birim. Aileron p gain çok hassas bir ayar, 1 birim bile helinin uçuşunda baya fark yaratıyor. Ama elevatör P gain biraz daha az etki yarattığı için oradaki bant +-5 birim, gibi gibi...

Yaptığımız değişiklikleri kalıcı olarak kaydetmek için de bir stik kombinasyonu belirlemişler. Örneğin heliyi kaldırdık, havada parametrelerimizle oynadık, bizim için güzel olan değerleri bulduk ve memnunuz diyelim. Heliyi indiriyoruz ve paller durana kadar yada çok yavaşlayıp heli üzerinde etkisi kalmayana kadar bekliyoruz ve mod 1 ve 2 için sağ ve sol stiği en alta ve en dışa alıp (yani şu pozisyon / \ ) 7 sn bekliyoruz. Ünite ilk açılıştaki gibi iki defa pitch pump yapıyor ve yeni değerlerimiz kaydedilmiş oluyor. Hemen ardından kumandadan ayar için kullandığımız potları yeniden merkezliyoruz. Bu merkezleme işlemi için ne kadar süremiz var tam olarak bilemiyorum. Artık yeni değerlerimiz kayıtlı.

Diyelim değiştirmek istediğimiz parametre için bize tanınan bant genişliği yeterli gelmedi. O zaman ikinci defa kalkıp, yeniden ayarlama yapabiliriz, çünkü artık ilk kalkışta değiştirip kaydettiğimiz değerler üzerinde oynama yapıyoruz.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu mesaj aşağıdaki konudan taşınmıştır.
 
Brain2 Real Time - Gerçek Zamanlı Parametre Değişimi

Yine süper bir konu olmuş, başta Mehmet abiye ve saha videosuyla konuya taclandıran Emre'ye teşekkürler. :bravo:

Brain'a olan sevgimiz de çığ gibi büyümeye devam ediyor, yazılımcılarına sağlık. :laugh:
 
Brain2 Real Time - Gerçek Zamanlı Parametre Değişimi

Her heliciye brain 2 şart, ayar konusundaki en büyük sorunlar çözülüyor. Heliyi indir bilgisayara ve ya telefona bağla ayarla geri kaldır bak olmadı baştan:) devri geride kalıyor.

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Mustafa Hacılar' Alıntı:
Her heliciye brain 2 şart, ayar konusundaki en büyük sorunlar çözülüyor. Heliyi indir bilgisayara ve ya telefona bağla ayarla geri kaldır bak olmadı baştan:) devri geride kalıyor.

Şart değil ama faydalı tabii ki :)

VBC+neo da olur, Jeti+spirit de olur... Oluyor yanii :)