Çekmece Kulpu ile aparat yapmak

deniz ket

Yeni Uye
Katılım
20 Eyl 2022
Mesajlar
2
Tepkime puanı
1
Yaş
34
Konum
istanbul
İlgi Alanı
Hiçbiri
Arkadaşlar merhaba,

Orta seviye bir helikopter alıp buna çekmece kulp ile bir aparat yapmak istiyorum. Baktığım cihazın taşıma kapasitesi 2.5kg. Amacım amatör olarak taşımacılık yapmak Çekmece kulp modellerine bakınıyorum, materyal olarak ne önerirsiniz? Paslanmaz, çüremez, küf tutmaz bir şey olmalı.
 
Hangi helikopterin açıklamasında 2.5 kg yük tasiyabilir yazıyor? Modelini merak ettim🤔
 
He sen helikopterle malzeme taşımak istiyorsun :D Ben helikopteri taşımak istiyorsun gibi anladım. :lol::lol:

Hangi helikopterin açıklamasında 2.5 kg yük tasiyabilir yazıyor? Modelini merak ettim🤔
Gerçekten bende merak ettim. Helikopterlerde şu kadar yük taşır gibi bişey hiç görmemiştim.
 
Öncelikle helikopter bilginiz ne kadar. iyi seviye olarak düşünüyorum ve En basitinden Ağırlık taşıyan helikopterin havada nasıl davranacağını ve hangi parçalarının stres altına giriyor bunları bilmelisiniz. ben senelerdir. helikopterimi yenileyip yenileyip ana gövdesine kadar yeniden tasarlayıp 5 kg yükü stabil anca taşıtabildim. orta sınıf heli ile 2.5 kg taşımak ve bunu taşımacılıkta kullanmak bildiğin bıçakla caddeye çıkıp sağa sola saldırmakla eşdeğer gibime geliyor. Lütfen yanlış anlamayın.
 
Acaba helikopter dediğiniz drone olabilir mi genelde bu tarz projelerde drone kullanılır o sebeple sordum, kullanımı nispeten çok daha kolaydır, helikopterde ki gibi dişli sistemleri olmadığından dolayı arızası daha az tamiri daha kolay olur
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Bu işler için yavaşlatıcılı köşebent daha uygun, bazı arkadaşlar kapak pistonu kullanıyorlar. Sümer Beyin bilyalı tekerlek ilede yaptığını gördüm.
 
Bu konuda birşeyler anlamaya çalışıyorum ama hep "çekmece kulpu" nerede ne yapacak onu kestiremiyorum. Bilen biri açıklar mı?
"Çekmece kulpu" bu işlerde kullanılan bir malzememidir?

:D
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Koç