Çok basit ve çok çabuk bir RC uçak yapımı

Deniz Tanrıverdi

RcFanatik
Katılım
1 Eki 2014
Mesajlar
3,082
Tepkime puanı
5,881
Yaş
53
İlgi Alanı
Uçak
Evde çok sıkıldım, ne yapacağım? diye boş boş oturup bekleyenlere gelsin:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Yaratıclığınızı konuşturun. Depron olmak zorunda değil, Koliden, pizza kutusundan bozma oluklu karton, fon kartonu, Kapron vb malzemeler kullanabilirsiniz. Sıcak silikon olmak zorunda da değil, güçlü bir yapıştırıcı olsun yeter. Kırtasiyelerde, mefruşatçılarda bile kumaş yapışitırıcısı diye satılan şeffaf, akışkan, kokusu iğrenç sıvı yapıştırıcılar var: sıvı silikon ve gayet de hızlı kurur. Karton çubuk yerine marketlerden ve kasaplardan bulabileceğiniz bambudan yapılan şişleri kullanabilirsiniz. Bahaneniz kalmasın....

Not: Bu arada bu videoda kullanılan yapıştırıcı bu bahsettiğim olabilir.
 
Son düzenleme:
Süper! Bayıldım! Elimdeki hurdaların tamirini bitireyim, Galiba yapacağım bir tane ....
 
  • Beğen
Tepkiler: Levent Suberk
Ben de yapayım diyorum. Hatta vinil çıkartmaları yazdırdım. Üstte iki tane karbon fiber çubuk var, motor kutusunun yerleştirildiği iki çubuk. Onları almam gerekli. Modelin özellikle dikine kalkış yapması güzel.
 
Ben de yapayım diyorum. Hatta vinil çıkartmaları yazdırdım. Üstte iki tane karbon fiber çubuk var, motor kutusunun yerleştirildiği iki çubuk. Onları almam gerekli. Modelin özellikle dikine kalkış yapması güzel.

Niye kendini karbon çubuk diye kısıtlıyorsun ki? Alternatif malzemeler bulursun, eski bir olta takımını bozabilirsin, şiş kebap yapmak için kullanılan çubukları uç uca ekleyip, biraz ip ve Japon yapıştırıcısı ile sağlamlaştırabilirsin. Kullanılmayan küçük bir plastik kutu bulursun evde motor sehpası yapmak için, ille de kontradan olmak zorunda değil, vs. vs,

Bu mesaj sadece sana değil. Birçok kişi malzeme konusunda eksiklik buluyor. Herkes plan arıyor, şunu nereden bulurum, bunu nereden bulurum gibi sorular soruyor.
Bu konu başlığını açarken bunu düşündüm.
 
  • Beğen
Tepkiler: Levent Suberk
Dediğin doğru ama mükemmellikçi bir tarafım var. Bana çoklukla sıkıntı verir. Hobiden zevk almak biraz zorlaşır. Bu tarafımı da sevmiyorum. 90 derece tam 90 derece olmalı, boyada kusur olmamalı gibi. Fazla açık konuştum ama, kusura bakmazsınız artık.
 
  • Beğen
Tepkiler: Deniz Tanrıverdi
Dediğin doğru ama mükemmellikçi bir tarafım var. Bana çoklukla sıkıntı verir. Hobiden zevk almak biraz zorlaşır. Bu tarafımı da sevmiyorum. 90 derece tam 90 derece olmalı, boyada kudur olmamalı gibi. Fazla açık konuştum ama, kusura bakmazsınız artık.

Merak etme, geçer. ?
 
Merak etme, geçer. ?

Elimden gelenin en iyisini yaptıktan sonra zaten başka birşey yapamam. Ben de elimden gelenin en iyisini yapayım derken suyum çıkıyor. Hep böyleydi, hep böyle kalacak. Ama işimi de iyi yaparım. Yaptıktan sonra iyi yaptım diye sevinirim. Yaradılış efendim, ne yapalım.
 
Yetenek meselesi
Ne buldu uçuruyorlar ustalık bu olsa gerek

Özel bir yetenek gerektirdiğine inanmıyorum.. Biraz merak, biraz araştırma, Youtube'da, Google'da ve çeşitli forumlarda (ki TR için RCKolik yeterli) gezinmek ve okumak için tembellik etmemek. Hayatınızda hiç mi falçata ile bir şeyler kesmediniz? Hiç mi tornavida kullanmadınız? Hiç mi bant yapıştırmadınız? Zira hepimiz kitap kaplamada ustayızdır! Bunlar işe başlamak ve herşeyden önce öğrenmek için yeterli.